Tour 2020: Julian Alaphilippe slaat dubbelslag in Nice, val Dumoulin zonder gevolgen

zondag 30 augustus 2020 om 18:24
Tour 2020: Julian Alaphilippe slaat dubbelslag in Nice, val Dumoulin zonder gevolgen

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe heeft in Nice de tweede etappe van de Tour de France 2020 gewonnen. De Fransman van Deceuninck-Quick-Step was na een erg lastige etappe van 186 kilometer door de bergen en de heuvels rondom Nice als eerste aan de finish. Hij versloeg Marc Hirschi en Adam Yates in een sprint met drie. Alexander Kristoff moest de rol lossen op de Col de Turini en raakte zijn gele trui kwijt aan Alaphilippe.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Strijd om de tussensprint
De openingsfase ging loeihard vanwege de tussensprint die al na 16 kilometer neergelegd was. Na diverse aanvalspogingen wist een achttal weg te rijden, met gelegenheids-groene trui Peter Sagan, Lukas Pöstlberger (beiden BORA-hansgrohe), Benoît Cosnefroy (AG2R La Mondiale), Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick-Step), Toms Skujins (Trek-Segafredo), Anthony Perez (Cofidis), Michael Gogl (NTT Pro Cycling) en Matteo Trentin (CCC). Zij reden een kleine halve minuut weg, waarna Trentin enigszins verrassend Sagan versloeg in de tussensprint. De Italiaan kreeg meteen daarna een lekke band, waardoor hij weer in het peloton terechtkwam.

De kopgroep op pad – foto: Cor Vos

De zeven overgebleven aanvallers kregen na de sprint de vrijgeleide van het peloton, waar UAE Emirates het verschil rond de drie minuten hield. Op de Col de la Colmiane, de eerste klim van eerste categorie in deze Tour, ging het peloton in alle rust naar boven. Vooraan trok Cosnefroy vlak onder de top ten aanval. De Fransman wist daarmee de tien bergpunten te pakken op de Colmiane, voor Perez en Asgreen. Het peloton volgde op de top op twee minuten van de koplopers, onder aanvoering van Jumbo-Visma.

Peloton neemt geen risico
Het peloton nam geen risico en gaf de kopgroep zo een minuut extra voorsprong. Met een verschil van 3.10 minuut begonnen de vluchters aan de Col de Turini (14,9 km aan 7,4%) van eerste categorie. Gogl en Perez dunden daar de kopgroep uit tot een vijftal, zonder Sagan en Cosnefroy, terwijl in het peloton UAE Emirates andermaal het tempo bepaalde. Dat tempo zorgde wel voor de nodige schade achterin het peloton, waar sprinters en renners met pijntjes moesten lossen.

Vijf kilometer onder de top van de Turini moest geletruidrager Kristoff lossen uit het peloton, waarna UAE Emirates van de voorposten van het peloton verdween. Een plek die overgenomen werd door klassementsteams als Jumbo-Visma en Movistar. Vooraan vond Cosnefroy zijn benen terug, want hij wist vlak onder de top het gat met de Gogl, Perez, Skujins, Asgreen en Pöstlberger dicht te rijden. De sprint voor de bergpunten werd een prooi voor Perez, die Cosnefroy en Gogl voorbleef.

Tom Dumoulin in het door Jumbo-Visma aangevoerde peloton – foto: Cor Vos

Jumbo-Visma voert peloton aan in afdaling Turini
Het peloton begon met een achterstand van een kleine twee minuten aan de gevaarlijke afdaling van de Turini. Jumbo-Visma koos voor een strak tempo. Tadej Pogacar kreeg een lekke band te verwerken, maar sloot snel terug aan in het pak. Voor de rest bleef het peloton bespaard van incidenten. Door achtervolgend werk van Jumbo-Visma en ook EF Pro Cycling daalde de voorsprong van de kopgroep rap. Op 40 kilometer van het einde volgde een hergroepering, precies aan de voet van de Col d’Èze (7,8 km aan 6,1%) van tweede categorie.

EF-renner Neilson Powless opende de debatten, maar zijn aanval werd gecounterd door Deceuninck-Quick-Step. Ook INEOS Grenadiers en Jumbo-Visma zaten goed van voren. Een flink uitgedund peloton bereikte de top van de Col d’Èze. Door het strakke tempo van Jumbo-Visma bleven aanvalspogingen uit. Het spektakel bleef uit tot de Col des Quatre Chemins, een heuvel die geen categorie had maar waar wel 8, 5 en 2 bonificatieseconden lagen op de top.

Alaphilippe valt aan, valpartij Dumoulin
De afdaling van de Col d’Èze zorgde wel voor wat opschudding, want Dauphiné-winnaar Daniel Felipe Martínez schoof hard onderuit in een bocht naar rechts. Aangeslagen kon de Colombiaan zijn weg vervolgen, al had hij toen een minuut achterstand. Alejandro Valverde had op zijn beurt een lekke band, waardoor hij eventjes verder moest op de fiets van Nelson Oliveira. Bij de voorlaatste passage aan de streep was de Movistar-kopman weer terug, net als Martínez.

Alaphilippe ontbindt zijn duivels op de laatste klim – foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step leidde op de Quatre Chemins een aanval van Julian Alaphilippe in. De Fransman kreeg Marc Hirschi met zich mee en samen pakten zij tien seconden, terwijl Wout van Aert het tempo bepaalde voor zijn kopmannen. Tom Dumoulin ging op 12 kilometer van de meet plots onderuit nadat hij tegen het achterwiel van de uitwijkende Michal Kwiatkowski reed. De kopman van Jumbo-Visma stond snel recht en kon de aansluiting weer vinden bij de favorietengroep.

Alaphilippe en Hirschi krijgen Yates mee
Adam Yates tekende voor de volgende demarrage. Hij sloot binnen no time aan bij Alaphilippe en Hirschi. Een aanval van Marc Soler geraakte niet ver. De Spanjaard werd snel weer ingerekend. Het gat met de drie koplopers was intussen gegroeid tot twintig seconden. Yates wist op de top van de Quatre Chemins de acht seconden bonificatie te pakken, voor Alaphilippe (vijf) en Hirschi (twee). INEOS Grenadiers voerde de favorietengroep aan, waar namens Jumbo-Visma alleen Roglic en Dumoulin nog aanwezig waren.

De drie koplopers gingen met twintig seconden voorsprong de afdaling in en hielden die voorgift vast, omdat een achtervolging niet op gang kwam. Met nog een kilometer te gaan begonnen Alaphilippe, Yates en Hirschi naar elkaar te kijken. De Fransman ging op 200 meter als eerst de sprint aan en wist Hirschi met klein verschil achter zich te houden. Bij het passeren van de streep wees Alaphilippe omhoog, als eerbetoon van zijn overleden vader.

De sprint van het peloton werd gewonnen door Greg Van Avermaet, die daarmee de beste Belg werd. Bauke Mollema eindigde als zesde en was de beste Nederlander. Dumoulin finishte in de buik van de groep als 22ste en kwam dus met de schrik vrij na zijn val.

Dit artikel delen:

150 Reacties

bartp25 30 augustus 2020 om 18:26

Toch een tikkie voor TJV, ineos in de breedte toch sterker op de laatste klim. Sterke demarrage van alaphillipe en yates. Zeer knap van hirschi. Was het niet mee willen van Roglic of niet mee kunnen?

lander luypaert 30 augustus 2020 om 18:27

Hoezo een tik? Niemand verloor tijd.

bartp25 30 augustus 2020 om 18:28

Waar ze de dauphine en tour de l’ain domineerde was dat hier zeker niet het geval. Mentaal tikkie

Turtlehead 30 augustus 2020 om 18:28

Dit is wat je kunt verwachten als je de hele tijd op kop rijdt. Dan breng je je kopmannen naar de streep in de favorietengroep, en dat is het dan.

bartp25 30 augustus 2020 om 18:31

Kuss toch geen meter op kop gereden. Enkel Gesink en bennett in de finale.

Speedy Mark 30 augustus 2020 om 18:32

Kuss duwt Dumoulin, dus vandaar dat hij de aansluiting mist

Wildebert 30 augustus 2020 om 18:33

TJV wat mij betreft ook een te grote broek aan. Leek alsof zij de kaart Van Aert wilden spelen. En op teveel paarden wedden is onhandig. Jammer voor Hirschi, hij redt wel de teleurstellende Sunweb, met name Bennoot. Gesink indrukwekkend, maar hoop op meer tactisch vermogen bij Grischa. Tom dom. Mag hem niet gebeuren zo’n fout.

S. Morgenstern 30 augustus 2020 om 18:35

Roglic zal van nog niet beter kunnen zijn, anders probeert hij wel mee te gaan met Flip. Bennett vond ik na die val van gisteren nog redelijk goed. Van Aert was niet top, maar moest er ook pas af door dat moment van Dumoulin. Kuss was eigenlijk de enige tegenvaller, maar die wisselvalligheid hoort bij hem en zijn lossen zal niet als een tikkie voelen.

Het moment waar Ineos er sterker uit zag heb ik verder gemist. Wanneer was dat? Bij dat tikkie van Kwiakowski tegen het stuur van Dumoulin.

Geschiedenisloze rit voor het klassement, waar niemand veel wijzer van is geworden wat betreft de verhoudingen.

Muldriaen 30 augustus 2020 om 18:37

Welk tikkie? Dit was denk ik een rit om geen schade op te lopen en het daarbij te laten. Daarin is TJV gewoon geslaagd. Aanvallen is nooit hun intentie geweest vandaag. Daarnaast Dumoulin zichtbaar opgelucht dat de val zonder erg is en ook geen tijdverlies is geleden. Kortom, gewoon een goede dag voor TJV.

Wheely 30 augustus 2020 om 18:38

Roglič voelt zich wellicht nog niet super maar het is prima dat hij zich daarom koest houdt. Hij heeft wel van het verleden geleerd en de ploeg moet ook niet opgerookt worden.

nickdt 30 augustus 2020 om 18:47

Was gewoon sabotage van Kwiat. En dan daarna nog lekker op kop rijden met Ineos is helemaal vies.

Klaas Foppen 30 augustus 2020 om 19:02

een tikkie blijkbaar kijk jij met een half oog

Klaas Foppen 30 augustus 2020 om 19:07

kijk voor de lol even naar de uitslag per Ineos and TVJ alleen

bartp25 30 augustus 2020 om 19:34

De afgelopen weken spraken we over een mentale tik als tjv ineos overvleugelde. Was vandaag absoluut niet het geval. Dus ja mentaal tikkie, klein maar alsnog.

S. Morgenstern 30 augustus 2020 om 19:42

Het tikkie was dat ze Ineos vandaag niet konden overvleugelen?! Oké, ik denk dat je hun realiteitszin schromelijk onderschat.

Burdincurutcheta 30 augustus 2020 om 19:48

Kuss & Bennett kwamen vandaag gewoon te kort; mag je ook gewoon toegeven.

Van Van Aert kan je moeilijk verwachten dat hij top is in de finale als hij onderweg drinkbussen moet halen en op kop moet rijden. Zeker die jas drinkbussen deed pijn aan de ogen.

Wel dubbeldikke duim voor een geweldige Gesink.

Matxin 30 augustus 2020 om 18:28

Belangrijkste conclusie van vandaag is dat de andere ploegen nu weten dat Jumbo niet zo dominant en onklopbaar is als ze misschien dachten. Dat op kop rijden moeten ze ook helemaal niet doen in z'n etappe als vandaag, laat dat lekker aan andere ploegen over die voor de dagzege willen gaan.

S. Morgenstern 30 augustus 2020 om 18:37

Kopmannen hebben kilometers relax in goede positie gezeten. Dat is het doel van dat werk. Lijkt me een prima keuze.

Klaas Foppen 30 augustus 2020 om 19:05

Veel domme opmerkingen. Natuurlijk is TJV niet onklopbaar en al zeker niet in zulke ritten waar ze er niet eens voor gaan. Dat Tom gevalletje zorgt voor wat onrust en achterstand maar alleen bij de helpers waarbij het geen klap uitmaakt op hoeveel minuten die binnen komen.

ChefSpijker 30 augustus 2020 om 18:29

p2, p3. Zo’n slecht Tourteam heeft dat Sunweb toch niet. Al hadden ze hier misschien wel geel moeten pakken.

Joaquim Agostinho 30 augustus 2020 om 18:45

Roche als prima gids voor Hirschi die als een bliksemflits achter Alaphilippe aan ging.
Hirschi liet te veel ruimte, waardoor hij net te kort kwam.
Bennoot klaarblijkelijk te veel last van zijn valpartij gisteren.

Gelei 30 augustus 2020 om 18:29

Wat een vechtjas. Straf nummer.

Turtlehead 30 augustus 2020 om 18:30

Mooie finale, genoten.

Maenhout 30 augustus 2020 om 18:30

Kwiatkovski gediskwalificeerd? Zou eigenlijk zo moeten zijn.

Jammer dat Hirschi de zege niet kon pakken, had het hem echt gegund. En Sunweb ook.

lander luypaert 30 augustus 2020 om 18:32

Waarom zou hij een DSQ verdienen? Heeft ie iemand in het gezicht geslagen?

nickdt 30 augustus 2020 om 18:49

Hij heeft iemand met opzet laten vallen. En daarna ging zijn ploeg meteen op kop rijden, die viezerikken.

lander luypaert 30 augustus 2020 om 18:54

Ma jongen haha, overdrijf en ween eens niet zo.

Hollow Knight 30 augustus 2020 om 18:55

Gelukkig heeft Dumoulin zelf een meer volwassen reactie dan sommige mensen hier.

boehoe 30 augustus 2020 om 19:23

Dumoulin zit niet op te letten in een bocht. Lijkt me niet de schuld van kwia.

TheBigShow 30 augustus 2020 om 18:30

Tom keek achterom, maar was duidelijk een fout van Kwiatkowski. Niet voor niets steekt hij zijn hand op…

VerstandOpNul 30 augustus 2020 om 19:02

De weg liep volgens mij in een flauwe bocht en Dumoulin stuurde niet goed mee omdat hij omkeek.. Kan Kwiat niks aan doen..

Lord Melchett 30 augustus 2020 om 18:30

Was het Kwiatkowski die Tom Dumoulin met opzet afsneed? Dan mag ie naar huis. Vreemde manier dat Ineos zo de Tour wil winnen. Bah.

TheBigShow 30 augustus 2020 om 18:31

Niet met opzet lijkt me

lander luypaert 30 augustus 2020 om 18:33

Maak niet zoveel drama om iets wat niet met opzet was.

Wheely 30 augustus 2020 om 18:35

Nee Tom keek naar links, stuurde naar rechts. Kwiatkowski andersom, niks aan te doen.

zacht 30 augustus 2020 om 18:38

Kijk eens links achter je op een willekeurige fiets: je gaat automatisch naar rechts.

xistnc 30 augustus 2020 om 18:42

Precies. Niet achterom kijken, dus.

nickdt 30 augustus 2020 om 18:49

Echt he. En daarna als een vies team meteen op kop gaan rijden.

stark72 30 augustus 2020 om 18:56

Stel je niet zo aan Nick. Was gewoon een ongelukje verder niks aan de hand.

Murcia 30 augustus 2020 om 18:30

Saaie aanloop maar een uitmuntende finale, Julian met een overwinning voor zijn vader. Hirschi was al de renner van Sunweb om te volgen voor mij en nu al zo goed.
Yates ook weer sterk en slim. Zo op het oog geen grote schade voor Dumoulin maar dat is afwachten. Toch sterk van INEOS om in de ultieme finale met drie tegen twee van TJV uit te komen.

PS: Eervolle vermelding voor Gesink, berewerk vandaag.

Baukema Tomoulin 30 augustus 2020 om 19:59

Ik vond Yates niet zo sterk en slim eigenlijk. Gaat ie voor ritwinst dan had hij meer moeten pokeren want er zat niks meer op in de sprint. Gaat ie voor een klassement en dus tijdwinst dan had hij veel meer door kunnen rijden in de laatste km. Leek me gewoon al zijn kruit al verschoten te hebben door naar Ala en Hirchi te poefen en dan als eerste boven te willen zijn.

Haanaf 30 augustus 2020 om 18:31

Mooie overwinning. Alaphilppe nam het initiatief, knokte tot op de finish en won verdiend.

In het algemeen klassement geen schokkende zaken. Zelfs Pinot kon na zijn val van gisteren dus prima volgen.

Wheely 30 augustus 2020 om 18:31

Hoppa Mollema 6e die is in orde!

the student 30 augustus 2020 om 19:18

We krijgen hem niet veel in beeld nog dit jaar. Maar hij rolt lekker he…

aru123 30 augustus 2020 om 18:31

Helaas door de val van dumoulin, moest van aert ook afhaken

Haanaf 30 augustus 2020 om 18:34

WvA was al naar achteren in de groep gezakt.

oscarito1908 30 augustus 2020 om 18:39

Nee dat was Kuss. Van Aert was al gelost.

007 30 augustus 2020 om 18:32

Pfoe heerlijke finale een wat een mooie winnaar blijft die Flip. Tom gevallen, 50/50 fout met Kwiat. Verder sterke Jumbo en Ineos. Al zie ik het nut er niet van in om zoveel op kop te rijden van Jumbo.

Aru afgeschreven voor deze tour. Hirschi en Mollema sterk!

Frank Teeuwen 30 augustus 2020 om 18:33

Op de herhaling is gewoon te zien dat kwiatkowski Tom expres afsneed, Tom keek wel achterom maar week niet af van de rechte lijn, het was kwiat die tegen Tom aanreed en niet andersom. Hij hoort eigenlijk gediskwalificeerd te worden, wat een vuile ploeg is die Ineos zeg om proberen op zo manier de tour te winnen wanneer ze weten dat ze niet de sterkste zijn.

007 30 augustus 2020 om 18:33

Kalmmmm

Speedy Mark 30 augustus 2020 om 18:35

Er is maar een fout: Dumoulin, als hij gewoon naar voren kijkt is er niets aan de hand. Ipv achterste voren op zijn fiets te zitten

nobrakes 30 augustus 2020 om 18:39

Grapjas, Tom zat ook te snurken

Merlinappa 30 augustus 2020 om 18:40

Het was een bocht. Tom reed rechtdoor in een bocht en keek achterom. Eigen schuld. Groeten van een Ollander.

harryjohan71 30 augustus 2020 om 18:40

Kwiat biedt direct zijn excuses aan. Hij voelt zich dus wel schuldig en op de beelden is ook te zien dat hij Tom afsnijdt. Hoewel hij zo te zien dit niet expres doet. Iedere renner kijkt wel een keer om. Dan zit je niet direct te slapen.

S. Morgenstern 30 augustus 2020 om 18:42

Kwiakowski snijdt veel te fel in, Dumoulin gaat tegelijkertijd niet met de bocht mee doordat hij achterom kijkt. Beide dragen evenveel bij aan die valpartij.

007 30 augustus 2020 om 18:43

Hij snijdt Tom niet af. Hij volgt gewoon de bocht… En dat handje is gewoon automatisme bij dit soort dingen

Cochise 30 augustus 2020 om 18:46

Tendentieuze verslaggeving van wielerflits helpt er ook niet aan. Gewoon 100% fout van Dumoulin. Hand van stuur en achteromkijkend. Kan Kwiatkowski echt niets aan doen…

Lalsacien 30 augustus 2020 om 19:19

Rustaaag! Foutje van beiden. Kwiatkowski stuurt te strak in en Dumoulin kijkt achterom. Michal excuseert zich direct, was een ongelukje, gelukkig zonder grote gevolgen.

Spartacus 30 augustus 2020 om 21:32

Ja precies! In de Giro van 2019 was het ook zo; toen bracht een Ineos renner ook Tom ten val met als gevolg een slepende knieblessure. Ik zie een patroon, een complot…

Ainu 30 augustus 2020 om 18:33

Mooie finale en winnaar, voor de rest een rit van niets.

HaxVanMeeswijk 30 augustus 2020 om 18:37

Mooi landschap ook.

Dolfy 30 augustus 2020 om 18:35

Aanvaller Soler op meer dan een minuut binnengekomen. Zakerin op 4min en 25sec.

Haanaf 30 augustus 2020 om 18:38

Ben benieuwd hoe Poels, Gaudu en Sivakov de dag door gekomen zijn.

Dolfy 30 augustus 2020 om 19:03

Poels op 25.47 binnengekomen, Sivakov op 28.15 in een grote bus en David Gaudu op 17.45, in dezelfde groep als Dan Martin en Van Garderen. Zeer knap van Gaudu.

NCK17 30 augustus 2020 om 18:38

Jammer voor Hirschi. Hij was zeer dicht bij geel. Ik hoop eigenlijk dat iemand het geel vrij snel overneemt van Alaphilipe. Voor mij hoeft een herhaling van vorig jaar niet.

Merlinappa 30 augustus 2020 om 18:40

Same.

Muldriaen 30 augustus 2020 om 18:46

Ja en nee. Het gaat misschien wel erg op vorig jaar lijken, en dat zou als een saaie herhaling overkomen. Maar iemand die zo koerst als Alaphilippe verdient het ook gewoon.

Gelei 30 augustus 2020 om 18:59

Wat is er mis mee?

floris_harr 30 augustus 2020 om 18:38

edit wf: houd het netjes

Kwiatkowski die hem express afsnijd, zijn jullie helemaal gek geworden. tuurlijk is het zijn fout maar als hij hier iemand als zakarin eraf kegelt zal niemand zeggen dat het express is. Echt walgelijk dit soort uitspraken.

oscarito1908 30 augustus 2020 om 18:41

Hallo doe ff rustig.

Muldriaen 30 augustus 2020 om 18:43

Hey joh, rustaaaaagh! Denk om je hartslag en ga anders even een kwartiertje in een plastic zakje blazen.

Haanaf 30 augustus 2020 om 18:44

Het blijft bijzonder wat nationalisme met de mens doet. Het brengt zoveel emoties met zich mee, dat het vaak prachtige sportbeleving met zich mee brengt.

De rest moet je maar ff door de vingers zien. Lekker je emoties van je afschrijven op een forum en daarna opgelucht aan tafel.

Hollow Knight 30 augustus 2020 om 18:40

Hij heeft dan toch op tijd gepiekt. Mooie overwinning, heeft er hard voor gewerkt.

Adam Yates zeker niet onderschatten, die rijdt duidelijk voor een klassement.

bartp25 30 augustus 2020 om 18:58

Overal geven ze aan yates gaat voor dagzeges, hij zelf ook. Zat gisteren continu aan de staart van het peloton en dan zeg jij dat hij voor het klassement rijdt.

Hollow Knight 30 augustus 2020 om 19:01

Waarom zat hij anders zo op kop te sleuren in de laatste kilometer? Waarom sprintte hij voor de bonificatieseconden?

Hij rijdt gewoon voor een klassement, zoveel is duidelijk.

bartp25 30 augustus 2020 om 19:36

Ze waren duidelijk aan het pokeren anders komt het peloton niet op 2 seconden. Deze man gaat voor ritzeges, dat lijkt me duidelijk.

Koersmaniak 30 augustus 2020 om 18:41

Van Avermaet was vroeger een aanvallende renner. Tegenwoordig mikt hij enkel nog op een sprint voor een ereplaats. Constant ja, aan ereplaatsen geen gebrek, maar rijdt nog amper om te winnen, met risico om te verliezen.

Als ze bij AG2R zo gaan rijden, gaan Naesen en hij geen klassiekers winnen.

Hollow Knight 30 augustus 2020 om 18:43

Alsof Van Avermaet Alaphilippe bergop kon volgen…

Dit is gewoon het beste resultaat dat hij kon halen hier.

Gelei 30 augustus 2020 om 18:46

Op dit parcours kan je niet meer verwachten, deed wat hij moesr doen. Los daarvan volg ik je wel, hij moet durven verliezen.

Ainu 30 augustus 2020 om 18:47

@Hollow: Goh, de Van Avermaet van de OS 2016 zou hem misschien wel gevolgd hebben. Maar ik denk wel dat hij in orde is, als je ziet in wat voor groepje hij finisht.

Hollow Knight 30 augustus 2020 om 18:54

@ainu

Hij is beter dan ik verwacht had alleszins. Kan zeker een etappe winnen als hij in de juiste ontsnapping zit.

bartp25 30 augustus 2020 om 19:00

Gebeurd niet vaak maar ben het eens met hollow. Is al een prestatie dat van avermaet er hier nog bij zit. Prima gereden van Greg.

Haanaf 30 augustus 2020 om 19:32

Hij is geen 18 meer.

freire93 30 augustus 2020 om 18:46

Zeer indrukwekkende Hirschi gezien, dat beloofd wat.
Alaphilippe, fenomenale renner is het toch, heerlijk om naar te kijken. Meeste werk verricht en dus ook overduidelijk verdiend gewonnen. Jumbo? goed tot zeer goed. Jammer van die val van Dumoulin (beetje dom). Mij betreft heeft jumbo geen tik gekregen, het is nog maar etappe 2.. de berg aankomsten bovenop zullen meer moeten uitwijzen.

peterwinnen 30 augustus 2020 om 18:48

Dat dramatisch geleide Sunweb met die c-ploeg rijdt voorlopig uitstekend rond

Romāns Vainšteins 30 augustus 2020 om 18:56

Dumoulin begaat een klassieke zonde op het moment dat Kwiatkowski er ff snel langs duikt. Samenloop van omstandigheden, niks ergs, denk aan je hart. Dat zullen de heren ook vinden.

leor 16 30 augustus 2020 om 18:56

Tgaat weer een flauwe Tour worden zo te zien, zelfs als ze met Boni’s gooien is er geen enkele van de klassementsrenners die ook maar iets probeert. Flipje zal het niet zo erg vinden natuurlijk, rijdt al heel het seizoen als een (voor zijn doen) slappe vod, maar krijgt hier toch maar mooi het geel cadeau.

peterwinnen 30 augustus 2020 om 19:00

Het hele seizoen? Dat is net begonnen he…

Gelei 30 augustus 2020 om 19:01

Cadeau? LOL

Romāns Vainšteins 30 augustus 2020 om 18:56

En Alaphilippe is xtc op de fiets, geweldig.

Headlines

Materiaalzone

Populair