Tour 2020: ‘ASO gaat coronaregels versoepelen’
foto: Cor Vos
woensdag 26 augustus 2020 om 09:44

Tour 2020: ‘ASO gaat coronaregels versoepelen’

De ASO gaat de coronaregels versoepelen. Na een vergadering met de vertegenwoordigers van de startende teams is gebleken dat de huidige coronaregels te streng van aard zijn, zo meldt L’Equipe.

Het is nog niet bekend welke versoepelingen er zullen plaatsvinden. Wel zouden de vertegenwoordigers vinden dat onder meer de maatregel dat een hele ploeg de wedstrijd moet verlaten als er twee of meer coronabesmettingen- of bedenkingen zijn, te radicaal is.

De versoepelingen moeten eerst nog door de UCI worden goedgekeurd, daarna zal de ASO naar buiten treden om het nieuwe coronaprotocol te communiceren.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
26 augustus 2020 09:55
Goed idee met al die false positives de laatste dagen
    26 augustus 2020 09:57
    Dit dus. En bij positieve test gelijk een 2e test afnemen.
    26 augustus 2020 10:09
    Helemaal mee eens, stel dat het percentage vals-positief 1% is (ik kan geen betrouwbare cijfers vinden) dan betekent dit voor de renners 176 renners maal 4 test momenten (t-6, t-3, rustdag 1 en rustdag 2) is 7 vals-positieve testen tijdens de Tour. Dat zouden dus 7 renners zijn die ten onrechte uit koers gehaald worden.

    Daarnaast is het nog steeds super arbitrair dat ploegdokters bepalen wanneer een renner ziek genoeg is om uit koers te halen. Wanneer is het inspanningsastma (heb je Mollema wel eens interview zien geven na de koers) en wanneer is het mogelijk Corona-gerelateerd. Voor een goede uiteenzetting verwijs ik jullie naar de meest recent In het Wiel Podcast van Thijs Zonneveld, zeker de moeite waard.
    26 augustus 2020 10:29
    Nagenoeg elke wielrenner die na een knetterharde inspanning ineens halt houdt gaat lopen kuchen en snotteren. Laatste 5_10 k lekker wat tandjes eraf en uitbollen.
26 augustus 2020 09:55
Altijd tof om te lezen wanneer gezond verstand het lijkt te halen van de algemene massahysterie. Benieuwd naar de nieuwe regels.
    26 augustus 2020 09:57
    Waarbij 'gezond' jouw kwalificatie is...
    26 augustus 2020 10:08
    +++
    26 augustus 2020 10:21
    Ze hebben je argumentatie waarschijnlijk door google translate getrokken, puik werk gozer!
26 augustus 2020 10:02
Ziezo. Zoals ik voorspeld had. Het oorspronkelijke protocol was onmogelijk te handhaven, mede door het hoge aantal vals-positieve tests. Maar sommigen (de nicknames zullen we hier niet opnieuw herhalen) vonden dit allemaal larie.
En dan hebben we het nog niet over het nog veel hoger aantal vals-negatieve tests (het echte probleem) die zorgen voor een vals gevoel van veiligheid (dit terwijl er in werkelijkheid veel meer renners en begeleiders besmet zijn).
    26 augustus 2020 11:21
    Wat is nu je conclusie? Dat we eindigen met een peloton vol corona omdat je renners niet naar huis kunt sturen op basis van een valse test en je veel renners negatief zult testen die het toch blijken te hebben?
    26 augustus 2020 12:40
    Je kunt je eventuele gelijk pas halen wanneer er tussen de meetmomenten een ploeg is waarbij de ploegarts 2 teamleden naar huis stuurt vanwege Covidachtige klachten, aangezien bij de oude regeling het onder de pet houden van klachten wel eens zou kunnen plaatsvinden. Indien de Tour redelijk normaal gereden wordt, met slechts een handje vol positieve tests en niet meer dan 0 of 1 team welke vanwege Corona naar huis moet (niet meer dan dat), dan is er van een 'gelijk' of 'mijn voorspelling komt uit' geen enkele sprake. Jouw voorspelling was immers chaos, vele vals-positieven en zelfs ploegartsen die positieve tests verborgen zouden houden - en meer van dat soort kolder.
    26 augustus 2020 13:52
    User 5697 kun je je voorspelling wereldkundig maken volgende keer nu klop je jezelf op de borst zonder bewijs. Net zoiets als verkondigen dat je al dagen weet dat Tim Wellens niet aan de Tour meedoet terwijl het pas net bekend werd gemaakt door de ploeg.
26 augustus 2020 10:04
Los van de regels van de ASO kan een team uiteraard zelf beslissen om de Tour te verlaten in verband met de gezondheid van de renners.
    26 augustus 2020 10:50
    De ploegen tonen goede wil en gezond verstand de afgelopen weken. Nu ASO nog.
26 augustus 2020 10:27
Terecht.
En er moet 3x in 1x worden getest, testen kloppen dus niet altijd.
26 augustus 2020 10:37
@Sagan=hulk en Magnus Cort Nielsen
+1
26 augustus 2020 11:18
Dat wordt lachen, dat wordt zo'n regel waarbij je bij 2 positieve tests af bent, behalve als de organisatie je dispensatie geeft ofzo.
26 augustus 2020 11:22
Denk dat het statement en de bevindingen van Bora Hansgrohe (Oscar Gatto die wel/ niet positief bleek) evenals de wel/ niet positief test van Van der Heijden hieraan ten grondslag liggen.
Het zou een schande zijn als er een ploeg met hoog geklasseerde renners de tour moeten verlaten omdat bijvoorbeeld bij een 1ste test een mechanicien en een fysio positief testen en nadien bij een contra-test blijkt dat ze geen Corona hebben. Dit zou pas een doodsteek zijn.
26 augustus 2020 11:53
Als in een peloton van 200 man er eentje ziek is, zijn er dus 199 niet ziek. Bij een testbetrouwbaarheid van 99% (dus 1% vals), betekent dat dus 2 vals positieve tests, tegenover 1 terecht positieve test van de zieke renner. In het hele peloton zijn er 3 positieve tests, dus als een renner positief test, is in dit geval de kans dat hij ziek (of in elk geval besmet) maar 1/3. Genoeg reden dus om de regels wat te versoepelen.

Vals negatieve testen zijn is deze situatie bijzonder zeldzaam, dus een veel kleiner probleem.
26 augustus 2020 12:09
Ik word een beetje moe van dat gereken...
26 augustus 2020 12:24
@Marco Heijmans
Leren lezen !
Jij stelt dat we zullen eindigen met een peloton vol corona. Zin voor dramatiek is je niet vreemd. Er zullen inderdaad meer besmettingen in het peloton zijn, zonder dat we het weten (o.a. door die vals-negatieve tests). Maar die zullen niet tot drama's leiden.
Kijk, indien een besmetting vandaag automatisch zou leiden tot zware ziekte en overlijden in het peloton, dan moet inderdaad rekening gehouden worden met mogelijke vals-positieve tests. Maar, die enkele renners die ongetwijfeld besmet zullen raken, de komende drie weken (ook met die tests) zullen niet zwaar ziek worden, zullen niet sterven. Meer nog, ze zullen maar heel beperkt anderen besmetten. Want het is niet zo dat ze elkaar voortdurend knuffelen en kussen. Tenzij jij als insider meer weet ?
Dus, als je als (wetenschappelijke) overheid en organisatie er niet in slaagt "grotendeels" correct te testen, dan moet je hier van af stappen en een ander protocol opstellen.
Wat wel imperatief is, dat op het einde van de Tour iedereen getest wordt. Wie dan positief is (zelfs als daar vals-positieven tussen zouden zitten), die moet dan in quarantaine. Dit om zijn naasten en vrienden thuis niet te besmetten.
    26 augustus 2020 13:23
    Heb jij het wel een beetje naar je zin hier? Als je zou lezen dan zie je dat Ik vraag wat jouw conclusie is !!! dus ik zie de zin van die aanvallen niet zo.

    Waar het mij vooral om gaat als liefhebber (al 40 jaar dus ik snap er wel iets van) is dat het speelveld gelijk blijft. ofwel dat de ASO de regels zo maakt dat niet de ploegarts de uitkomst van De Tour in handen heeft. De Arts van Ineos neemt wat meer risico en die van Jumbo wat meer verantwoording, dat mag niet de uitslag bepalen.

    Dat niet de hele ploeg naar huis moet, dat is wellicht beter maar de grote vraag blijft wat wanneer een kopman verschijnselen heeft en wellicht een positieve test.. contra test.. en dan nog een derde en de meeste uitkomsten gelden?

    Ik ga er al vanuit dat verder alles op veiligheid gericht is.
26 augustus 2020 12:46
Ik maak me erg veel zorgen om het publiek.
Ik vind dat de ASO daar strenger moet optreden. Buiten EK, staat publiek wel met mondkapje maar veel te dicht bij elkaar en vooral in Franse wedstrijden.
Dit gaat niet goed!!!!
Ze kunnen wat van de Italianen leren!!!!
Gewoon bergen afzetten en weinig publiek bij start en finish!!!!
Wat ik hypocriet vind dat ik Jumbo nu niet hoor en wel bij Parijs Nice, terwijl er toen maar 100 bij finish mochten staan.
Maar belang van tour is te groot !!!!!
    26 augustus 2020 15:01
    Wat heeft Jumbo hier mee te maken ,dit is een landen wedstrijd ,dus moet de KNWU reageren en niet Jumbo
26 augustus 2020 12:59
Terecht. Vond het zeer radicaal.
26 augustus 2020 13:20
Het liefste alle maatregelen afschaffen, maar het zal wel gaan om het ophogen van het aantal van 2 positieve tests. Ga ik toch maar meedoen aan wat pooltjes :-)
26 augustus 2020 13:44
Van een beetje Corona heeft nog nooit iemand Aids gekregen...

Ff in quarantaine na de tour en alles sal reg komme.

Reacties zijn gesloten.