Tour 2015: Van Garderen kent zijn BMC-helpers, Van Avermaet ook mee

Door , woensdag 24 juni 2015 om 00:30
Tour 2015: Van Garderen kent zijn BMC-helpers, Van Avermaet ook mee

BMC heeft haar negen renners voor de Tour de France bekend gemaakt. De ploeg van de Zwitserse fietsenfabrikant – rijdend op een licentie uit de Verenigde Staten – heeft de formatie rondom kopman Tejay van Garderen gebouwd. BMC kondigt dit aan op haar digitale thuishaven.

De 26-jarige Amerikaan met Nederlandse wortels kent in Damiano Caruso, Rohan Dennis en Samuel Sánchez zijn voornaamste helpers. Van Garderen mikt op een plek bij de eerste vijf, iets wat hem in 2012 (inclusief het jongerenklassement) en vorig jaar lukt. Twee keer werd hij vijfde.

Ook Greg Van Avermaet is van de partij in Frankrijk. De Belgische klassiekerrenner – die veelal grossiert in ereplaatsen – kent een uiterst turbulent jaar door het dopingonderzoek naar ‘ozondokter’ Chris Mertens. Er hing een schorsing van twee jaar boven zijn hoofd, maar begin mei werd hij vrijgesproken.

Selectie BMC voor de Tour de France 2015 (4-26 juli)
flag-it Damiano Caruso
flag-au Rohan Dennis
flag-us Tejay van Garderen
flag-it Daniel Oss
flag-it Manuel Quinziato
flag-es Samuel Sánchez
flag-ch Michael Schär
flag-be Greg Van Avermaet
flag-ch Danilo Wyss

Dit artikel delen:

31 Reacties

MooieMario 24 juni 2015 om 10:35

Het is een goede ploeg maar niet 1 met winnaarstypes. De enige die dat is en ik hoop echt dat ze hem een vrije rol geven is Samuel Sanchez. Reed vorig jaar een sterke vuelta en hoop dat hij met zijn manier van koersen nog wat moois kan laten zien. Van Garderen is nog te wisselvallig om alles op hem te zetten. Ook al wordt dat wel steeds beter. Jammer dat Gilbert er niet is want die kan dagen uitzoeken en voor ritzeges gaan.

Romāns Vainšteins 24 juni 2015 om 10:43

Weet je wie ik ook ontzettend mis in het Peloton? Taylor Phinney. Ontzettend jammer dat ie zo lang buitenspel staat en dus idd met DeMarchi, Stettina (zeker een van de paaltjesslachtoffers) en Velits een 'zieke' ziekenboeg daaro…

Purito 24 juni 2015 om 11:41

Van Garderen gaat nooit de top-5 halen. Te vroeg gepiekt, en de grote vier + Purito en Pinot zijn gewoon beter.

StonedCamel 24 juni 2015 om 13:15

@RV: Inderdaad, uit zijn Strava blijkt dat hij in ieder geval de laatste weken weer flink aan het trainen is, maar het zal wel volgend seizoen worden eer hij weer gaat koersen. Hopen dat hij ooit nog op niveau kan komen, gigantisch talent.

Alexander 25 juni 2015 om 12:01

BMC heeft eigenlijk een belachelijk goede ploeg. Renners als Gilbert, Hermans, Phinney, Velits laten ze gewoon thuis. Gilbert enigzins logisch

Bergje over 26 juni 2015 om 03:28

Verwacht iemand nog iets van Daniel Oss? of gaat hij vooral knechten

Headlines

Materiaalzone

Populair