Toscaanse regio biedt zich aan voor WK wielrennen 2020

woensdag 19 augustus 2020 om 20:31
Toscaanse regio biedt zich aan voor WK wielrennen 2020

Beeld uit de Coppa Sabatini - foto: Cor Vos

Wordt het WK wielrennen na zeven jaar na Florence in Italië gehouden? Toen Aigle en Martigny de organisatie teruggaven als gevolg van de coronarestricties, moest de UCI zoeken naar een nieuwe locatie. De organisatie van de Giro della Toscana en de Coppa Sabatini kandideert zich nu.

De U.C. Pecciolese, de organisatie van de Toscaanse eendagswedstrijden, heeft bekendgemaakt dat ze een bid uitbracht op alle evenementen en categorieën van het WK wielrennen 2020 van 20 tot en met 27 september in de Valdera-regio, gelegen in de provincie Pisa in Toscane. Dat meldt Cyclingnews. Ze is bereid om met wielerbond UCI te praten over de voorwaarden voor het organiseren van het achtdaagse evenement en om details van de routes te bespreken.

“Na de teruggave van Zwitserland is het WK wielrennen 2020 tijdelijk zonder locatie. Ook Valdera, een groot en groen gebied in Toscane, wil een kandidatuur indienen om dit wereldkampioenschap te organiseren”, liet Luca Di Sandro, presidente van de U.C. Pecciolese, weten. “De aanbevolen steden zijn vooral Peccioli, bekend in de wielersport door de Coppa Sabatini, en het bedrijvige Pontedera, nu de traditionele locatie van de Giro della Toscana.”

Vooralsnog staat de Giro della Toscana (ook wel Memorial Alfredo Martini) op de kalender voor 16 september. Een dag later, 17 september dus, staat de Coppa Sabatini (ook wel Gran Premio città di Peccioli) gepland.

‘Valdera is als een permanente ansichtkaart’
Volgens Renzo Macelloni, burgemeester van Peccioli, is de Valdera-regio een uitstekende locatie om een event ter grootte van het WK wielrennen te houden. “De ontvankelijkheid is gegarandeerd. We zijn gastvrij en iedereen weet het, en het WK kan ook mede ervoor zorgen dat toeristen die van de zee en de heuvels houden hier hun nieuwe vakantiebestemming vinden. Onze Valdera, met haar heuvels en kunstwerken is als een permanente ansichtkaart.”

Nadat bekend werd dat het WK wielrennen dit jaar niet in Zwitserland wordt georganiseerd, liet de UCI meteen weten dat werd gewerkt aan een alternatief. Gezocht werd naar een organiserende stad in Europa, voor de periode 20 tot en met 27 september op een gelijkaardig parcours als in Aigle en Martigny. Vooralsnog houdt de bond haar kaarten over de locatie tegen de borst. Uiterlijk 1 september wil de UCI een knoop hebben doorgehakt over het alternatieve WK.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Bummetje 19 augustus 2020 om 20:59

Dat zou fantastisch zijn! Paar sterrati in het parcours opnemen?

Merlinappa 19 augustus 2020 om 21:53

Ja dat zou helemaal fantastisch zijn!

Michelangelo 19 augustus 2020 om 21:13

Nondeju… op 25 km van mijn deur!!

Lucky me (als alles doorgaat natuurlijk)

Dikke Vrouw 19 augustus 2020 om 21:36

Zowiezo mag je je gelukkig prijzen als je daar woont Michaelangelo

Michelangelo 19 augustus 2020 om 21:48

@Dikke Vrouw,
Dat doe ik ook… iedere dag opnieuw!!

Dolledriesoldebroek 19 augustus 2020 om 22:43

Zonder publiek waarschijnlijk?

SnellePelle 19 augustus 2020 om 22:44

Italianen kennende gaat zij uiteraard niet de hoofdsom betalen die de UCI voor ogen heeft.
Ik ben alvast heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Tevens zegt veel wijsheid in mij dat skippen van het WK dit jaar de beste keuze is. Maar dan ook de kampioenen laten vervallen en gewoon een jaar zonder kampioenen.

Maar denk niet dat ze naar mij in Aigle gaan luisteren :-)

Hollow Knight 19 augustus 2020 om 22:58

Gelukkig niet nee.

KnightBiker 19 augustus 2020 om 23:49

Man man, waarom skippen? Er is een datum, en als je niet alle nummers afwerkt kan noodlijdend Italie mooie promotie maken zonder de hoofdprijs te betalen. Dat er her en der kleine wedstrijden verdwijnen alla, maar het WK trekt wereldwijd een miljoenen publiek, zonde van de opportuniteit: het wielrennen heeft dit soort wedstrijden nodig.

SnellePelle 20 augustus 2020 om 06:59

Ik ben van mening dat de wielerploegen er nu qua exposure meer bij gebaat zijn om teamwedstrijden te rijden. Het WK zijn landen wedstrijden waarbij teamsponsoren buiten beeld zijn.

Ook past het evenement lastig in de kalander waardoor het leidt tot consessies in wedstrijdprogramma’s en gaat het alle logica te buiten dat er in zo’n korte tijd voldoende hotels georganiseerd kunnen worden zodat het veilig is voor de renners.

Romāns Vainšteins 20 augustus 2020 om 07:36

Het is maar 1 koers

stalle 20 augustus 2020 om 07:21

Ik dacht dat er geen fondsen waren…….

Jooop 20 augustus 2020 om 07:53

Is hier wel een parcours te maken dat geschikt is voor de klimmers die het WK als doel hadden gemaakt voor hun seizoen? Dacht dat dat een van de eisen was van de UCI.

Michelangelo 20 augustus 2020 om 09:14

Afhankelijk van wat ze als rondje kiezen is er wel degelijk wat vergelijkbaars te maken, zeker qua hoogtemeters.

Fiets zelf wel eens de Monte Serra, gaat van zeeniveau tot ruim 550 meter (of zelfs tot 900 meter afhankelijk van het rondje wat je kiest. Zit vlak bij Pontedera.

En iets verder naar het zuiden van Pontedera kom je ook weer in de heuvelzone uit. Iets minder hoog als de Monte Serra, maar nog altijd het nodige klimwerk mogelijk (vergelijkbaar met LBL en een beetje meer).

Jooop 20 augustus 2020 om 09:28

Zie nu inderdaad ook dat de Monte Serra opgenomen is in de giro della Toscana. Met 9,1 km aan 6,8% in opeenvolgende rondjes zal dat inderdaad niet geschikt zijn voor de heuvelspecialisten.

Michelangelo 20 augustus 2020 om 10:19

Monte Serra van de achterkant (Buti) is lang maar niet erg lastig. Echt een loper, geen uitschieters. Wel slecht asfalt. Van de andere kant (Calci) is hij wat grilliger, met 2 keer een kilometer met percentages dik boven de 10 procent, en daaromheen wat vlakkere stukken.

Andere kan van Pontedera ken ik niet goed. Zodra het parcours bekend is zal ik de fiets wel eens pakken om te kijken wat het is voor een rondje…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair