Tosatto (42) stopt en droomt van rol als bondscoach

Tosatto (42) stopt en droomt van rol als bondscoach

foto: Sirotti

donderdag 15 december 2016 om 13:58

Matteo Tosatto bergt na een lange carrière zijn fiets voorgoed op. De 42-jarige Italiaan kreeg wel aanbiedingen voor 2017, maar niet bij een team op het hoogste niveau. “Mentaal ben ik al aan het afbouwen”, vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport.

Recordhouder
Tosatto dacht dat hij met kopman Alberto Contador zou overgaan van Tinkoff naar Trek-Segafredo, maar dat bleek niet waar. “Ik ga niet om een nieuw contract smeken. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog een jaar op het hoogste niveau had kunnen koersen, net zoals in 2016. Maar de deal met Trek-Segafredo werd niet geformaliseerd en ik weet niet helemaal zeker waarom. Ja, Alberto liet me weten dat hij me mee zou nemen. Maar als ik eerder had geweten dat dit niet het geval was, had ik eerder op zoek gekund naar een ploeg op het hoogste niveau en had ik er één kunnen vinden. In oktober was dat te laat en is het moeilijk om nog iets voor elkaar te boksen. Desondanks deden nog velen een aanbieding; dat was geweldig.”

Tosatto is recordhouder wat betreft het aantal deelnames aan grote rondes. Hij begon aan dertien Giro d’Italia’s, twaalf Tour de France’s en negen Vuelta a España’s, een totaal van 34. Daarvan reed hij er slechts zes niet uit. Vanaf 2017 gaat de Italiaan een opleiding volgen tot ploegleider. “Nu is het mijn grote droom om ooit de nationale bondscoach te zijn.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Pizzi 15 december 2016 om 14:47

Heeft ‘ie toch best leuk gedaan met een Giro-etappe en een Tour-etappe.

34 grote ronden. Dat zijn er nogal wat. Is vanaf 2003 elk jaar in 2 grote rondes gestart. Dat tikt lekker aan natuurlijk.

Adam Hansen lijkt mij voorlopig de enige die dat aantal kan overtreffen. Moet ‘ie wél de komende 4 jaar doorgaan met zijn groterondenverhaal.

Ciao Matteo!

De Brigadier 15 december 2016 om 16:02

Toevallig. Ik ben ook geen renner en droom van het bondscoachschap.

Johnny7 15 december 2016 om 18:41

Ideale wegkapitein voor Contador maar ook voor Degenkolb. Raar dat hij niet mee mocht naar Trek. Italiaan en zal niet de hele wereld kosten op deze leeftijd. Blijft raar…

De Brigadier 15 december 2016 om 21:12

Iets met de laatste der spuitwassen…

teunster 16 december 2016 om 13:11

Zal nooit vergeten hoe onder andere hij ook liep te beulen aan kop met die waaieretappe in de Tour naar Saint amand montrond. Dat was echt echt echt genieten. Toen al zo’n oude baas die Contador veilig erdoorheen geloodst heeft. Samen met Benatti ook. Geweldig. Wat een groep was dat!

Headlines

Materiaalzone

Populair