Toptalent João Almeida kiest voor Deceuninck-Quick-Step

donderdag 15 augustus 2019 om 13:12
Toptalent João Almeida kiest voor Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step heeft zich versterkt met de 21-jarige João Almeida. De Portugese allrounder kon al langere tijd rekenen op de belangstelling van de WorldTour-ploeg, maar heeft nu zijn handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis. Almeida komt over van het Amerikaanse Hagens Berman Axeon.

Almeida is zeker geen onbekende van teammanager Patrick Lefevere, aangezien Deceuninck-Quick-Step de Portugees al twee keer uitnodigde om in de winter mee te gaan op trainingskamp. Vanaf komend seizoen rijdt de beloftevolle ronderenner ook definitief in het tenue van de Belgische sterrenformatie. Opvallend: Almeida is de eerste Portugese wielrenner die zal uitkomen voor de ploeg.

“Deceuninck-Quick-Step is altijd mijn eerste keuze geweest”, zo luidt de eerste reactie van Almeida. “Het is echt een droom die uitkomt. Ik zag tijdens de trainingskampen al dat er een goede sfeer heerst binnen het team. Bovendien kunnen jonge renners groeien bij Deceuninck-Quick-Step. Ik hoop volgend jaar de ploeg zoveel mogelijk te helpen, maar ook om zelf veel te leren”, zo besluit de man uit Caldas da Rainha.

Almeida staat te boek als een van de grootste talenten van zijn generatie. Dit liet hij één jaar geleden zien door de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik te winnen. Hij eindigde in 2018 ook als tweede in de Giro d’Italia U23 en als zevende in de Tour de l’Avenir. Dit jaar blijven de resultaten wat uit, maar Almeida presteert op dit moment wel goed in de Tour of Utah.


Overzicht: Wielertransfers 2020

Dit artikel delen:

4 Reacties

Verweggistan 15 augustus 2019 om 13:13

De plaatsjes bij UAE zullen intussen op zijn.

lander luypaert 15 augustus 2019 om 13:24

inderdaad. ik had hem bij UAE gezien met de Portugezen die er al zijn. Met Bagioli en Almeida hebben ze nu ook al 2 goede talentjes.

BasBelgie 15 augustus 2019 om 14:49

Vansevenant kan er ook nog bij komen.

den OPQS 15 augustus 2019 om 15:07

ik heb het gevoel dat deceuninck quick step weer goed bezig is met de inkomende transfers.
2 toptalenten
2 helpers waarvan 1 ook in de sprints kan helpen

maar ik verwacht dat ze toch zeker nog een echte lead out halen nu ze sabatini en richeze kwijt zijn

Headlines

Materiaalzone

Populair