Tom Pidcock opgelucht: “Was zo nerveus voor de start”

Tom Pidcock opgelucht: “Was zo nerveus voor de start”

foto: PhotoPress.be

Door Koen Middendorp en Nico Dick
zondag 4 november 2018 om 13:47

Tom Pidcock kende een moeilijk begin van zijn veldritseizoen, maar de jonge Brit wist vandaag in Rosmalen de frustratie uit zijn benen te fietsen. Hij werd op knappe wijze Europees kampioen, door titelverdediger én grote rivaal Eli Iserbyt te verslaan. “Dit is goed voor het zelfvertrouwen”, zo liet hij na afloop weten aan onder meer WielerFlits.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Pidcock begon met hoge verwachtingen aan het seizoen, maar kende enkele moeizame weken. Zo eindigde hij in de Superprestigecross van Gieten slechts als 22e, ver verwijderd van toppers als Mathieu van der Poel en Wout van Aert. De Brit heeft de laatste weken echter de stijgende lijn te pakken. In Ruddervoorde finishte hij bijvoorbeeld knap als negende.

“De seizoensstart was moeilijk”, zo kijkt Pidcock terug. “Een nieuwe ploeg is altijd wennen, maar de resultaten waren niet zoals gehoopt. Daarnaast kreeg ik af te rekenen met een blessure én ziekte”, vat hij zijn pechtijd samen. “Het is daarom goed voor mijn zelfvertrouwen dat ik hier win.”

“Reed vandaag heel erg goed door de bochten”
“Ik was zó nerveus voor de start, gezien al het harde werken van de voorbije weken. Ik reed vandaag heel erg goed door de bochten. Daardoor kon ik het op de lange rechte stukken wat rustiger aan doen. Ik besloot om te lopen door het zand, aangezien er hele diepe sporen lagen. Dan is het lastig om er doorheen te rijden.”

Pidcock bedankt na afloop twee mensen in het bijzonder. “Dat zijn Kurt Bogaerts en Rudy De Bie. Kurt is al vanaf het begin van het seizoen bij me, en Rudy geeft me tijdens wedstrijddagen handige tips. Mijn seizoen is plots zo slecht niet meer.”

Bogaerts runt in het Belgische Buggenhout een B&B, waar Pidcock en zijn TP Racing-teamgenoten ’s winters verblijven. Oud-veldritbondscoach De Bie is sinds kort dan weer zijn persoonlijk begeleider.

Brit waarschuwt concurrentie: “Kan nog beter”
Wellicht ontmoedigend voor de concurrentie: Pidcock kan naar eigen zeggen nóg beter. “Ik koers pas twee weken weer op een goed niveau. Ik zal nu een paar dagen rusten, om daarna weer toe te werken naar mijn overige doelen. Ik zal volgende week nog twee crossen rijden, om vervolgens nog de wereldbekers van Tábor en Koksijde mee te pikken. Daarna ga ik drie weken naar Girona om te trainen”, zo besluit hij.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone