Tom Pidcock: “Ik had een kans om te winnen toen Van Aert viel”

zaterdag 1 januari 2022 om 16:37
Tom Pidcock: “Ik had een kans om te winnen toen Van Aert viel”

Pidcock en Van Aert strijden om de zege - foto: Cor Vos

Tom Pidcock stond zaterdag niet met het idee om te winnen aan de start van de GP Sven Nys. De Brit wil met het oog op het WK beter en beter worden, dus zijn zeges nu niet het grote doel. Toch laat Pidcock de kans niet liggen als deze zich voordoet, zo lacht hij na afloop: “Ik had wel een kans om te winnen toen Van Aert viel.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Valpartijen zijn niet fraai, maar ik denk dat het hoort bij de sport. Hij heeft me nog steeds eerlijk verslagen. Vooral tijdens het rennen was hij een stuk sterker dan ik. Ik moest er gewoon voor zorgen dat ik mijn ritme behield. Nadat hij op achterstand kwam te rijden, reed Van Aert het gat ook snel weer dicht”, gaat hij verder.

Toch gaf de Brit ook toen de moed niet op. “Hij was gewoon sterker, dus hoopte ik op een fout. Die maakte hij uiteindelijk niet. Kurt (Bogaerts, red), vertelde me nog dat ik moest blijven rijden tot de finish om toch nog kans te maken, maar het mocht niet baten.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 1 januari 2022 om 16:53

Het wat snellere eerste gedeelte van het parcours werd door hem goed gebruikt met het interval werk en die scherpe afdaling met bocht + de dirt jumps maar in het tweede stuk kwamen zijn zwakke plekken t.o.v. een van Aert aan de oppervlakte. Hij is de mindere op de loopstroken en die zware modderstrook waar Wout vanuit de onderrug er doorheen klieft is bij hem ook minder. Toch laat hij weer zien dat met wat rust in zijn programma de pieken hoog liggen. Juist de opeenvolging van crossen lijkt hem nog steeds zwaar te vallen.

0
C de Vries 1 januari 2022 om 18:58

Als Wout begint te rennen dan kun je het schudden.

0
poeskescherens 1 januari 2022 om 19:07

Leuke renner Pidcock en heel eerlijke commentaren. Bewierookt toch al een paar keer van Aert en Iserbyt. Terwijl ik me kan voorstellen dat hij zeer zwaar teleurgesteld moet zijn in de uitkomst van de AGR. DIe had natuurlijk gewoon twee winnaars moeten opleveren….Maar goed, een gouden olympische medaille is natuurlijk iets wat een hoop goed maakt. Nu al een groot fan van hem.

0
VerstandOpNul 1 januari 2022 om 19:34

Ik ben ook wel fan.. Een WK met Tom en Wout zou toch nog wel de moeite waard kunnen zijn..

0
LaDoyenne 1 januari 2022 om 20:36

Ook ik ben een fan. Vorig jaar vond ik zijn wegseizoen indrukwekkend. De enige bemol was zijn deelname aan de Vuelta: die leek wel een strafexpeditie.
Dit jaar belooft veel goeds. Ik kijk uit naar de Ardennenklassiekers. En zijn Giro. Hopelijk laat zijn knie het niet afweten.

0
lo squalo dello Stretto 2 januari 2022 om 09:20

Zijn Giro zal lijken op zijn Vuelta vorig jaar vrees ik. Na het veldrijden en de voorjaarsklassiekers nog de Giro rijden lijkt me overkill. Maar de Tour en Vuelta pasten niet en wellicht willen ze hem een grote ronde laten rijden dit jaar voor zijn ontwikkeling. Dan kwam de Giro er als minst slechte optie uit.

0
notriple 2 januari 2022 om 11:00

Ik had vroeger ook kansen om meer te winnen, maar bijna altijd schoot ik tekort.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone