Tom Pidcock gaat niet anticiperen: “Het is simpel: ik kan die drie volgen, of niet”

zondag 2 april 2023 om 08:11
Tom Pidcock gaat niet anticiperen: “Het is simpel: ik kan die drie volgen, of niet”

foto: Cor Vos

Interview

Tom Pidcock is een van de schaduwfavorieten voor de zege zondag in de Ronde van Vlaanderen. De Britse renner schreef in maart de Strade Bianche op zijn naam, maar was daarna even buiten strijd na een stevige valpartij. Hoe zal hij zondag voor de dag komen? “Ik wil in staat zijn om die drie te volgen”, vertelde Pidcock op een online persconferentie waarbij WielerFlits aanwezig was.

In Dwars door Vlaanderen kwam Pidcock voor het eerst in actie na zijn stevige crash in Tirreno-Adriatico. Pidcock reed een aardige wedstrijd en legde uiteindelijk beslag op plaats elf. “Dat was niet briljant, maar ook niet slecht. Ik miste nog iets. Ik heb echter altijd moeite bij mijn eerste wedstrijd als ik even geen koersen heb kunnen rijden.”

Pidcock maakt zich met andere woorden geen zorgen over zijn benen. Toch behoort hij niet tot de absolute topfavorieten, want dat zijn Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tadej Pogacar. Hoe ziet Pidcock dat zelf? “Die drie hebben getoond dat ze in topvorm zijn. Ze hebben de koers hard gemaakt in de E3 Saxo Classic en ik verwacht dat ze dat zondag opnieuw zullen doen in de Ronde van Vlaanderen.”

Pidcock in de straten van Siena – foto: Cor Vos

Bogaerts: “Pidcock mag met vertrouwen starten”
“Ik wil in staat zijn om ze te volgen in de finale”, ging Pidcock verder. “Het is simpel: ik kan die drie volgen, of niet. Ik hoop natuurlijk dat het het eerste is.” Kurt Bogaerts, de trainer van Pidcock, gaf ook wat uitleg over de kansen van zijn poulain. “Ik denk dat Tom zondag met het vertrouwen van start kan gaan dat hij normaal heeft voor een grote wedstrijd en wanneer hij goed voorbereid is.”

“In het verleden heeft Tom al getoond dat hij deze mannen kan verslaan. Wanneer ze allemaal op hun beste niveau zijn, zal het een stevige battle worden. Ik denk dat Tom een gezonde portie vertrouwen moet hebben zondag en dat hij met de gedachte moet van start gaan dat hij kan strijden met die jongens in de absolute finale.”

foto: Cor Vos

“Wie er zal winnen? Ik!”
Met Van der Poel, Van Aert en Pogacar zijn de drie voornaamste favorieten genoemd. “EF Education-EasyPost was ook goed in Dwars door Vlaanderen. Soudal Quick-Step is niet op het niveau dat ze normaal zijn, maar zij zullen de koers ook willen controleren. Julian Alaphilippe is niet op het niveau dat ik dacht dat hij ging zijn, maar ik zag wel dat hij na Dwars door Vlaanderen nog heeft bijgetraind. Hij is dus duidelijk bezig met zijn vorm te verbeteren”, legde Pidcock nog uit.

“En ik zag op Twitter ook dat Remco Evenepoel naar Vlaanderen ging komen, dus who knows“, knipoogde Pidcock. Tot slot vroegen we nog aan de jonge Brit gevraagd op welke helling de koers zondag in een beslissende plooi zal gelegd worden. “Volgens mij zal de koers losbarsten op de Oude Kwaremont, maar ik denk dat de laatste beklimming van de Paterberg beslissend zal zijn. Wie er zal winnen? Ik weet het niet… Ik!”

Lees ook:
Voorbeschouwing: Ronde van Vlaanderen 2023 – Van der Poel, Van Aert of toch Pogacar?

Dit artikel delen:

10 Reacties

Mystieke_Monnik 31 maart 2023 om 18:21

Fijn commentaar. Dat eeuwige gezever over plannen en tactiek vermoeit me. De basis ligt toch echt bij keihard fietsen.

4

Duimpje omhoog.

Wel benieuwd hoe hij die hersenschudding heeft verwerkt. Ondanks de extra aandacht daarvoor blijft het een onderschatte blessure.

0
Wim Kruithof 1 april 2023 om 14:42

Pidcock die aanhaakt op de Paterberg kan ik me niet voorstellen. Sterker nog, ik zie van Aert ook lossen als van der Poel en Pogacar ongenadig aan de boom schudden. Zou mij niet verbazen als van Aert en Pidcock na de Paterberg samen moeten achtervolgen, wanneer de twee allergrootste vogels gevlogen zijn.

Grappig, ik heb groot respect voor Narváez, maar had bedacht dat hij al een aardig palmares bijeen had gefietst. Echter is de Coppi e Bartali de enige meerdaagse met naam, die hij naar zich toe wist te trekken.

1
KopOverKop 31 maart 2023 om 17:59

Geen speld tussen te krijgen volgens De Speld.

0
Romāns Vainšteins 1 april 2023 om 11:14

Pidcock gaat 100% zeker gewoon anticiperen meteen aan het begin van de heuvelzone.
‘Het is glad, het is technisch, ik vertrek, haal me maar in, so long’

0
Gebruikersnaam 31 maart 2023 om 17:49

Tja, Pidcock geeft vooraf wel vaker de indruk om er eigenlijk helemaal niet klaar voor te zijn om dan toch plots mee te doen.

-1
Rondje 25 31 maart 2023 om 18:17

Pidcock zal er zeker staan zondag. Hij zal mee willen doen met de beoogde drie favorieten. Daar wil hij niet onder doen is mijn verwachting. Ik denk niet dat de Paterberg beslissend zal zijn zoals hij zelf denkt. Ik denk dat de Oude kwaremont op circa 16 km van het einde de beslissing zal brengen. Na de Paterberg is het nog 26 km. Dat is nog best wel ver met dan nog de Oude Kwaremont voor de boeg.

-5
Wieler-Joke 31 maart 2023 om 19:31

De tweede keer pater ligt op 13 km van het einde denk ik en is de laatste helling.

7
Rulifaller 31 maart 2023 om 21:42

Denk het niet, hij heeft deze mannen nog nooit kunnen volgen op dit soort terrein, dus waarom zou het nu wel zo zijn? Hij wordt altijd maar net onder deze grote drie geplaatst maar hij heeft zelfs nog nooit meegedaan voor een overwinning in een Vlaamse klassieker, zelfs als deze drie er niet zijn. En heeft ie Pogacar al eens verslagen op wat voor terrein dan ook? Hij had ook alweer een grote mond over hoe MSR zou zijn verlopen met hem erbij, maar ook daar is hij nog nooit in de buurt gekomen van winst. Zijn mooiste overwinningen zijn Strade, idd indrukwekkende inspanning maar zonder toptegenstand en met veel getreuzel achter hem. En Alpe d’Huez, waar hij Louis Meintjes een half minuutje voorbleef. In de cross kan hij niet op tegen de power van de andere twee. De enige discipline waar hij al echt de absolute top is is mountainbiking. Misschien wordt hij dat op de weg ook nog wel, maar hij is het nog niet, wat hij of Kurt Bogaert ook beweren.

Paterberg is idd iets van 13km.

4
Chaba 31 maart 2023 om 22:55

Eens, allemaal leuk en aardig maar niet anticiperen betekent gewoon dat hij niet mee zal kunnen. Dan liever Mohoric die aangeeft dat hij moet anticiperen. Een stuk realistischer.

2

Headlines

Populair

Materiaalzone