Tom Dumoulin via Franse voorbereidingskoersen naar de Tour

zondag 7 juni 2020 om 15:40
Tom Dumoulin via Franse voorbereidingskoersen naar de Tour

foto: Cor Vos (archief)

Tom Dumoulin zal zich in Franse wedstrijden voorbereiden op de Tour de France. Dat heeft de Limburger verteld in het radioprogramma De Perstribune. Navraag bij de ploeg leert ons dat Jumbo-Visma op 17 juni het programma van Dumoulin zal bekendmaken.

“Wat ik sowieso weet is dat ik een aantal voorbereidingskoersen in Frankrijk ga rijden voor de Tour de France. En daarna moeten we even kijken wat ik nog ga rijden”, zegt Dumoulin. “Waarschijnlijk worden het daarna nog een aantal klassiekers. Het WK staat ook nog gepland in de week na de Tour. Dan zou ik meteen doorgaan van Frankrijk naar Zwitserland om daar het WK te rijden.”

‘Hoogtestage nodig voor topvorm’
Eerder liet Dumoulin in WielerFlits Update weten dat hij richting de Tour de France op hoogtestage zal gaan in de Alpen. “Ik ben van mening dat het niet mogelijk is om zonder hoogtestage goed te trainen. Je kan dicht in de buurt komen van een goede vorm, maar niet de topvorm om mee te draaien voor het podium in de Tour de France”, zei hij toen.

Ploeggenoot en mede-kopman Primoz Roglic liet eerder weten de Tour de l’Ain en het Critérium du Dauphiné te rijden voor aanvang van de Tour. De Sloveen kiest dus ook voor een volledig ‘Franse’ opbouw naar het hoofddoel van Jumbo-Visma dit seizoen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

SnellePelle 7 juni 2020 om 17:02

Wat is dit nu een “van horen zeggen” artikel?
Mits, maar misschien denken we dat er een Frans programma gereden wordt…

koos1 7 juni 2020 om 17:03

Tot de Tour zal dat een programma worden gelijk aan Roglic, met de Franse voorbereidingskoeren en nog een hoogtestage. Na de Tour zal dan, zoals in het bericht al staat, focus op WK en de Ardennenklassiekers en Amstel worden.

jonkie28 7 juni 2020 om 17:17

Nou ik ben benieuwd.Het zal mij niks verbazen als hij weer 1 dag van tevoren zegt van nee ik voel me niet helemaal fit nog.

FritsvanHoefelen 7 juni 2020 om 23:05

Hij voelt zich weer zo goed als 2 jaar geleden. Zegt hij in ieder interview wat ie doet

rogierb 8 juni 2020 om 08:59

Een ding hebben alle renners gemeen, ze zeggen altijd dat ze zich goed voelen. Dus die opmerking van Dumoulin zegt me niets, eerst zien dan geloven.

castroviejo 8 juni 2020 om 15:55

Tenzij ze Nibali heten ;-)

Headlines

Materiaalzone

Populair