Primoz Roglic kent programma in aanloop naar de Tour

zondag 24 mei 2020 om 13:35
Primoz Roglic kent programma in aanloop naar de Tour

foto: Cor Vos (archief)

Primož Roglič zal in aanloop naar de Ronde van Frankrijk de Tour de l’Ain en het Critérium du Dauphiné betwisten, zo heeft de ronderenner laten weten aan RTV Slovenija. Verder hoopt hij nog twee hoogtestages af te werken op weg naar de Tour.

De renner van Jumbo-Visma schetst zijn programma richting de Tour de France. “Ik zal in juli een hoogtestage inlassen, terwijl ik in augustus zal deelnemen aan de Tour de l’Ain (7-9 augustus) en het Critérium du Dauphiné (12-16 augustus). Tot slot wil ik voor de Tour nog een tweede hoogtestage afwerken”, zo vertelt de winnaar van de laatste Vuelta a España.

De Ronde van Frankrijk begint op 29 augustus in het Zuid-Franse Nice. Sportief manager Merijn Zeeman hoopt in juli weer dingen te organiseren en samen te komen. Roglič keek twee weken geleden vooruit naar de resterende koersmaanden. “Ik kijk er naar uit. Er zal het nodige geïmproviseerd moeten worden, dus we zullen zien wat het gaat worden.”

“Ik hoop dat er een Tour komt, maar het is niet aan mij om te bepalen of deze wedstrijd doorgaat. Je moet altijd van het beste uitgaan. Het zou mooi zijn wanneer de mensen van deze wedstrijd kunnen genieten.” Roglič zal in de Tour het kopmanschap moeten delen met Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk.

Dit artikel delen:

8 Reacties

minento 24 mei 2020 om 14:02

Zeer slimme voorbereiding. Hij blijft ook in hetzelfde land wat alleen maar een voordeel kan zijn.

ChefSpijker 24 mei 2020 om 14:41

Dan moet ie die hoogtestage ook in Frankrijk doen.

Romāns Vainšteins 24 mei 2020 om 17:36

Bijzonder intelligent inderdaad, enorm.

koos1 24 mei 2020 om 18:13

Lijkt me het meest waarschijnlijke programma voor zo’n beetje de hele tour ploeg. Tussen Dauphine en Tour zal dan wel een hoogte stage in combinatie met ritverkenning worden in de Alpen.

KennyKlimmen 24 mei 2020 om 15:16

Lijkt me geen probleem. Zat lege hotels bovenop bijv. Alpe d huez… Daar kunnen hele peletons overnachten indien nodig…

KennyKlimmen 24 mei 2020 om 15:17

Of zo’n prachtige alpenhut op de wandelroute vd Mont Blanc….

Limal 25 mei 2020 om 07:57

Het meeste logische zou zijn om vanaf juli één berghotel/accommodatie uit te kiezen en daar tot het eind van het koersjaar blijven. Zoals Kenny zegt zal er keus zat zijn en als je de plaats zorgvuldig kiest (slapen op hoogte, goede toegang tot zowel alpencols als rustige laaglandwegen voor trainingen) moet je nooit ergens anders naartoe en beperk je significant je kans op besmetting.

Spake Breekerd 25 mei 2020 om 10:57

Ontzettend logisch, maar totaal onmenselijk. Dat is nog vervelender dan de (gedeeltelijke) lockdown van de afgelopen tijd, Ook deze sporters, en het team er om heen, hebben een gezin. Onzinnig idee naar mijn mening. De sporter die jouw “logische “keuze in praktijk brengt wint dan misschien wel zijn wedstrijdjes, maar zeker niet mijn liefhebbershart.

Headlines

Materiaalzone

Populair