Tom Dumoulin stelt comeback weer uit: ook geen Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo

woensdag 12 februari 2020 om 09:35
Tom Dumoulin stelt comeback weer uit: ook geen Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin keert voorlopig niet terug in koers. De kopman van Jumbo-Visma moest al de Ronde van Valencia missen door ziekte, maar nu maakt hij bekend ook Tirreno-Adriatico (11-17 maart) en Milaan-San Remo (21 maart) over te slaan. “We moeten mijn rentree uitstellen tot ik mij honderd procent voel”, zegt Dumoulin.

Wat precies aan de hand is met de Limburger, is niet bekend. Wel zal Dumoulin voorlopig niet op trainingskamp gaan. “Komende donderdag zou ik naar mijn hoogtestage vliegen, maar we moeten dat uitstellen tot ik mij honderd procent voel. We wijzigen ook mijn wedstrijdprogramma, want ik sla Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo over. Dat geeft mij meer tijd om weer terug op sterkte te komen.”

“Dit is heel jammer, want ik voelde mij geweldig en kon niet wachten tot het seizoen ging beginnen. Helaas moet ik nu wat langer wachten”, aldus Dumoulin. Het is onbekend hoe lang hij nog aan de kant staat en of de opbouw naar zijn hoofddoel, de Tour de France, verder in gevaar komt.

Dumoulin miste ook al een groot deel van 2019 door een slepende knieblessure, die hij opliep in de Giro d’Italia van vorig jaar. Afgelopen week zou hij na acht maanden afwezigheid zijn rentree maken in de Ronde van Valencia.

Update – 09.35

Darmklachten zijn er de oorzaak van dat Dumoulin zich momenteel niet geheel fit voelt. “De feiten zijn zoals gecommuniceerd”, aldus Jumbo-Visma in een summiere reactie tijdens Langs de Lijn. “Meer nieuws is er momenteel niet. De oorzaak van zijn darmklachten worden nog onderzocht.”

Dit artikel delen:

141 Reacties

cubie 12 februari 2020 om 11:37

Darmklachten?? Dat krijg je met dat Jumbo dieet. Hij moet net als Mathieu doen: af en toe een lekkere bak friet eten.

koos verrek 12 februari 2020 om 12:27

Ie heb het terug op ze darmen Of dat zeggen ze tenminste,..

Concorde 12 februari 2020 om 12:30

Heel veel speculaties. Maar eigenlijk weten we niks. Wat we wel weten is dat Dumoulin op hoogte problemen heeft met het opnemen van voeding. Zie het poepincident. Dat zou met aangepaste voeding moeten zijn opgelost. Maar geheel onbekend was een darmprobleem dus niet.
Misschien is er neer aan de hand met zijn darmen? Nu in de hand gewerkt door de hoogtestage. Laten we eerst afwachten en dan pas oordelen.

koos verrek 12 februari 2020 om 12:36

In de hand gewerkt door ’t idee aan een hoogtestage dan ie is geeneens vertrokken concorde

koos verrek 12 februari 2020 om 12:37

Der klopt wat niet aan heel deze zaak maar wat?

Kosmonaut 12 februari 2020 om 12:41

Ziekjes? Komende 6 weken niet koersen? Zou Tom niet gewoon het Coronavirus hebben opgelopen en in quarantaine zitten?

LightPhoenix 12 februari 2020 om 13:07

Zou me niet verbazen als hij binnenkort stopt met wielrennen. Griep is wel over in 6 weken.

Stevo1 12 februari 2020 om 15:18

Wat een overtrokken reactie, zoals zovele reacties hier. Je hebt een hoogtestage gepland als voorbereiding op een koers, wat weer als voorbereiding geldt voor later in het jaar. Vervolgens wordt je ziek en kan daardoor niet goed aan je hoogtestage beginnen en daar dus niet uit halen wat je nodig hebt. Op zo’n moment lijkt het me een erg verstandige keuze om je programma om te gooien om dan wel een goede voorbereiding tot de piek in je seizoen te plannen, waarbij je van zowel je hoogtestages als de koersen waar je mee doet optimaal profiteert.
Alle roeptoeters die eerst schreeuwden: “Sunweb had Dumoulin helemaal niet weer moeten laten koersen in de Dauphiné, dan had hij nog wel een vuelta kunnen rijden” roepen nu dat er iets heel groots achter moet zitten als je door een ziekte niet gewoon je oude programma gaat oppakken.
Laten we het afwachten, hopen dat de darmproblemen ophouden en hij een goede voorbereiding kan afwerken naar zijn volgende koersen toe.

Domestique 12 februari 2020 om 13:12

In 2018 nog de beste renner van het peloton, hij komt wel terug.

Dumoulinke 12 februari 2020 om 13:31

Nu ik de update zie: ik hoop niet dat hij hetzelfde heeft als ik namelijk PDS. Daar bestaat geen middel tegen. Zelfs lichte spanning maakt dat je darmen alle kanten op schieten en zeer nare krampen veroorzaken. Geloof me, dan kun je niet eventjes zeven uur op de fiets zitten, zelfs nog geen minuut. Je voelt onophoudelijk de aandrang om naar de wc te gaan (remember het ‘Giro-momentje’ van Dumoulin?).

wielrenner 12 februari 2020 om 13:42

Ach hij heeft alleen maar te verliezen, erger is het voor die gasten die zich nog moeten bewijzen en keer op keer pech hebben door valpartijen en/of ziekte. Tom kan zich dit kennelijk gewoon veroorloven, het salaris is toch gegarandeerd, zijn financiële toekomst ook. Desondanks is het wel erg vervelend voor hem.

EricV 12 februari 2020 om 15:13

Wat een gezever hier. Hij wint gewoon de tour straks hoor.

Damien Heuvel 12 februari 2020 om 15:32

Groot gelijk hoor Tommeke. Eerst maar eens zorgen dat dat virusje voorgoed uw lijf uit is, om vervolgens in een later stadium alsnog een weekje of vier op trainingskamp te gaan.

Met een virus in je lijf de fiets opstappen is op de lange termijn nog veel kwalijker. Dus gewoon lekker je entree maken in de Ronde van het Baskenland, en daar lekker rustig mee peddelen. Vervolgens in Romandië de benen eens testen. In de maand mei weer lekker wat weekjes boven op een berg gaan zitten.

Om daarna in Juni de vorm goed op te bouwen richting de Tour waar je mag knechten voor Primoz.

Doordat je nu geen kilometers maakt, en in de Tour toch enkele ritten kan laten schieten, sta je vervolgens nog vers aan de start van de Vuelta die je met gemak wint. Om daarna ook nog even wereldkampioen te worden.

Wordt dus een geweldig mooi seizoen voor Tommeke met winst op het wereldkampioenschap en voor de tweede maal winst in een grote ronde. ;)

Ultras100 12 februari 2020 om 17:41

Stel dat we in een wereld leven waarin men om te winnen met bijna Minitieus afgestemde trainings programma’s moet werken… stel dat in deze wereld het cruciaal is om 2 x voor de tour op hoogte stage te gaan… doordat iemand 1 of 2 week ziek is schuift alles op… wat ga je dan skippen? De hoogte stage van een dag of 10 het “koersblok” van 10 dagen..?
Ik denk dat Tom en JV voldoende ervaring hebben om de juiste keuze te maken…

Headlines

Materiaalzone

Populair