‘Tom Dumoulin kiest opnieuw voor Giro’

Door , woensdag 20 december 2017 om 07:42
‘Tom Dumoulin kiest opnieuw voor Giro’

foto: Sirotti

Welke grote ronde Tom Dumoulin in 2018 rijdt, maakt hij tijdens de ploegenpresentatie van Sunweb op 4 januari bekend. Volgens De Telegraaf gaat onze landgenoot zijn titel in de Giro d’Italia in ieder geval verdedigen. Of hij daarna de Tour de France ook betwist, is onduidelijk.

Volgens het Nederlandse medium, dat zich baseert op bronnen vanuit Italië, hebben zowel Sunweb als Dumoulin zelf de deelname aan de Giro-organisatie bevestigd. Het parcours van de Italiaanse rittenkoers zou meer in het voordeel van onze landgenoot spreken. Er zijn 44,2 vlakke tijdritkilometer en maar vier echte ritten in het hooggebergte, tegenover 31 individuele tijdritkilometers en zes etappes door het hooggebergte in de Tour. Het is volgens De Telegraaf afwachten wat Dumoulin gaat doen: de combinatie kopman in de Giro en een vrije rol in de Tour, of de Giro gevolgd door de Vuelta a España ter voorbereiding op het WK.

Dit artikel delen:

66 Reacties

fringale 20 december 2017 om 14:04

Tommeke, Tommeke, Tommeke, wat doe je nu ?

Col du Bramont 20 december 2017 om 15:03

Raymond Kerckhoffs is doorgaans goed geïnformeerd, dus het nieuws zal wel kloppen. De Giro lijkt hem dit jaar als je naar het parcours kijkt meer op zijn lijf geschreven te zijn dan de Tour, meer ITT km's en niets minder bergop.
Maar TD heeft ook bergop als het maar niet extreem stijl is veel suc6en behaald dus ook in de Tour zou hij natuurlijk tot de kanshebbers behoren.
Zou de Tour dit jaar niet ze extreem weinig individuele tijdrit km's hebben gehad dan was een keuze voorde Tour logisch geweest, uiteraard is de Tour nu zijn grote uitdaging, maar hij is nog jong genoeg te wachten voor Tour winst als het parcours wat "normaler" zal zijn.

Het grote verschil tussen Tour en Giro zit hem vooral in media aandacht, er wordt wat nerveuzer in de Tour gekoerst en de uitstraling vd Tour is veel groter.

Ga je voor de Giro voor winst en realiseer je dat ligt het niet voor de hand naar de Tour te gaan al zou dat in een vrije rol kunnen zijn waar je podium niet op voorhand uitsluit. Maar gelet op het WK parcours lijkt een keuze voor de Vuelta volgend jaar logischer in het geval hij voor de Giro gaat.

We gaan het zien, Sunweb gaat nooit over 1 nacht IJs en de keuze zal dus weloverwogen zijn. Vraag is wel of een mogelijke schorsing van Froome (wanneer en hoelang) op het besluit invloed zal hebben.

andor 20 december 2017 om 15:31

het maakt mij allemaal vrij weinig uit , als ze (dumoulin kelderman oomen ) maar mooie klassementen rijden.

schipperaar 20 december 2017 om 15:33

Mooi speurwerk vd Telegraaf, enig respect voor privacy zou op zijn plaats zijn, misselijk. Dat de Tour alleen voor hem te zwaar zou zijn raakt kant noch wal, als er een stressvrij is, is hij het wel bleek na zijn vluchtstrook incident, die veerkracht had Nairo of Froome waarschijnlijk niet opgebracht moederziel alleen.
Lekker t,wee week rust na de Giro en klaarstomen voor de Tour, niks onmenselijks.
@explorer
Moet je loodzwaar zijn om de kasseien te overwinnen? Het draait vooral om souplesse en dan zijn mtbrs in het voordeel.

Lopopodium 20 december 2017 om 16:31

Als hij eventueel weer sportman van het jaar wil worden, doet hij er waarschijnlijk verstandiger aan de Tour de rijden. Dat springt bij eventuele winst ook bij niet-wielrenvolgers toch wat meer in het oog. Nog een keer de Giro winnen zou meer van hetzelfde zijn…

Johnny7 20 december 2017 om 17:49

Nice! Giro en Vuelta combo veel leuker. Schijt aan de Tour!

GreenDay 20 december 2017 om 18:14

Ik denk dat Dumoulin het snel op zijn heupen zou krijgen van de Tour en het hele circus daarrond. Bovendien is het volgens mij iemand die iets met plezier moet kunnen doen. De Tour kan dat plezier in wielrennen wel even wegzuigen, vraag maar aan bijvoorbeeld Tom Boonen (van wie Dumoulin als persoonlijkheid veel weg heeft vind ik). Dumoulin is dan wel mediageniek, maar absoluut niet mediageil. Hij is nog een jonge klassementsrenner, dus dan lijkt de Giro mij ook een verstandige keuze. Laat hem daar nog maar wat groeien en rijpen. Het berekende, afgemeten koersen in de Tour zal hem wellicht binnen een paar jaar meer liggen.

jooprioolpijp 20 december 2017 om 18:31

Denken jullie niet dat de Giro-organisatie de winnaar van vorig jaar geen inzage in het komende parcours zal geven voordat de boel wereldkundig gemaakt wordt? Kortom, Dumoulin wist precies wat hij vergeleek toen de keuze gemaakt werd…

ratajan 20 december 2017 om 18:36

@lopopodium Ik denk dat Dumoulin zich best een aantal doelen stelt aan het begin van het seizoen, maar ik kan me moeilijk voorstellen dat de titel “sportman van het jaar” daar 1 van is.

winningmood 20 december 2017 om 18:40

Grote kans dat het startgeld een rol speelt in deze keuze.
Als Chris Froome 1,7 miljoen euro ontvangt voor een start in de Giro dan komt Tom Dumolin toch niet gratis.

Koel 20 december 2017 om 18:40

Mij maakt het echt geen zak uit, hij gaat zijn eigen weg en laat zich niet leiden door de publieke opinie.

montventoux 20 december 2017 om 19:34

Giro – Vuelta – WK. Niet zo’n gek plan. Tour 2019 schijnt een goed parcours te krijgen. Dan is hij ’t nieuwe leventje gewend, de druk wat minder spastisch groot en Vroem al lang passé …

Sebas 20 december 2017 om 21:39

Hij gaat gewoon naar de Tour. Als ie het niet voor Romans doet, dan toch zeker wel voor mij.

Wat ga je nou doen in de Giro… Je titel verdedigen? Komop zeg, geen interesse in 5x de Tour winnen maar wel twee x de Giro achter elkaar? Wil het eerst uit zijn mond horen + een goed onderbouwde argumentatie. Ik blijf hoop houden tot en met 4 januari.

gerardhaan 21 december 2017 om 17:12

Beslissing gewoon respecteren. En we moeten vooral niet verwachten dat Tom elk jaar “gewoon” een grote Ronde gaat winnen. Daarvoor is hij veel te wisselvallig.

Taliesin 21 december 2017 om 17:15

Hopelijk heeft de Telegraaf het fout.

vlaamse ardennen 23 december 2017 om 07:42

Jammer, was altijd al goed in de Tour. Iets wat velen niet lukt.

Headlines

Materiaalzone

Populair