Tom Dumoulin: “Ik hoef geen vijf Tourzeges”
vrijdag 13 oktober 2017 om 08:40

Tom Dumoulin: “Ik hoef geen vijf Tourzeges”

Tom Dumoulin zou liever alle drie de grote grote rondes een keer winnen dan vijf keer de Tour de France. Dat zegt de Limburger tegen de NOS. “Ik hoef geen vijf Tourzeges”, aldus Dumoulin.

“Iedere grote ronde een keer winnen, zoals Nibali heeft gedaan? Dat is iets wat enorm gaaf zou zijn. Maar dat is nog wel heel ver weg”, gaat hij verder. Dumoulin won in mei als eerste Nederlander de Ronde van Italië. De grote vraag is nu of hij in 2018 gaat strijden om de eindwinst in de Tour de France. Een beslissing heeft hij nog niet genomen.

De 26-jarige renner zegt ook ‘geschiedenis schrijven’ in zijn achterhoofd te hebben. “Ik ben echt niet bezig met hoe ik er over vijf jaar voor sta. Aan het eind van het liedje ga ik wel terugkijken op wat ik wel of niet gepresteerd heb. Ik vind het heel erg leuk om mezelf uitdagingen voor te schotelen. En die uitdagingen te halen. Dát is wat me heel veel voldoening geeft.”

Het volledige interview met Dumoulin zendt de NOS uit op 11 november, op zijn verjaardag. Eerder deze week werd bekend dat Chris Froome juist droomt van een vijfde Tourzege.

RIDE Magazine
38 Reacties
Sorteer op:
13 oktober 2017 08:48
Helemaal mee eens! Alle grote rondes, een paar monumenten, wk op de weg... Haha! We blijven dromen.
13 oktober 2017 09:08
Met een glimlach dit artikel op NOS gelezen. Die jongen wil alle rondes een keer winnen, en gaat dan voor alle monumenten (neem aan eerst de heuvels, en dan de kasseien). Zonder ongelukken gaan we echt nog zo lang van deze gast genieten!
13 oktober 2017 09:17
Eerst maar eens één. en als je dan twee wint dan wil je er drie en dan vier en dan wil je dat record evenaren door er vijf te winnen en als dat gelukt is wil je het record verbreken. Zo werkt het toch een beetje. Steeds weer stel je jezelf nieuwe doelen als de oude behaald zijn.
13 oktober 2017 09:32
Ik kan me voorstellen dat je nu niet zo ver vooruit kijkt. Maar uiteindelijk is tour het grootste doel in wielrennen en is een combinatie met vuelta leuk voor insiders maar bijzaak.
Giro tour in 1 jaar is wel iets meer een ding, vanwege historie en onmogelijkheid.
13 oktober 2017 09:39
Publiek met een eenzijdige blik beoordeelt je op de tour wil je zeggen.
13 oktober 2017 09:43
Mooi van tom dumoulin dat hij als renner beseft dat wielrennen niet enkel de tour is zoals er sommige zijn die dat denken. En als hij hem kan winnen zal hij het niet laten liggen.
13 oktober 2017 09:58
Giro en Vuelta sowieso mooier vaak dan de Tour dus mee eens. Alleen zou inderdaad leuk zijn Froome een keer te verslaan en die durft niet naar de Giro dus dan maar in de Tour aanpakken die handel he.
13 oktober 2017 10:10
Totdat hij dadelijk de Tour enkele keren wint, Froome zal ook niet als doelstelling hebben gehad om vijf keer de Tour te winnen.
13 oktober 2017 10:12
Dus wanneer het parcours er naar is kunnen we zomaar hebben dat Dumoulin aankomend jaar vol op de vuelta gaat en het hele klassieke voorjaar rijdt. Met een tijdritje van slechts 30 km helemaal op het einde moeten er zeker niet te veel etappes met meerdere bergen in de tour liggen want dan gaat ie simpelweg overslaan.
13 oktober 2017 10:18
Ik denk (hoop) dat Dumoulin volgend jaar Giro en Vuelta rijdt. Voor mij toch de mooiste GT's en mooi als een NL'er daar mee doet voor de prijzen.
13 oktober 2017 10:30
@vevie en anderen

Ik denk niet dat Dumoulin de Vuelta volgend jaar voor een klassement gaat rijden. Gezien het WK-parcours moet hij daar misschien wel een kans maken? Natuurlijk moet je afrekenen met de pocketklimmers, maar ik heb er vertrouwen in. En de combinatie Vuelta-WK is denk ik net wat te veel, zeker gezien het zware WK-parcours.
13 oktober 2017 10:51
Om de Tour 5x te winnen moet je naast dat je zelf erg sterk bent (en dat is hij wel) ook een ongelofelijk sterk team hebben en de absolute wil. Iets wat allebei een beetje ontbreekt volgens mij. En dat is helemaal prima!
Of hij ook klassiekers en een WK kan winnen... poe. Dan zal hij zich nog wel wat moeten ontwikkelen. Maar ik geloof graag dat hij dat zou kunnen. Als je ziet hoe snel hij zich van tijdrijder naar klassementsman heeft omgetoverd dan kan dat, maar het klassieke werk is echt weer een heel andere tak.
Ik zie het wel, en ik zal genieten wat hij ook doet!
13 oktober 2017 10:55
Zolang de Tour van die idiote parcoursen blijft voorschotelen met zo'n disbalans in de verhouding bergen / tijdrit heb je daar niks te zoeken. Als dinsdag de ASO weer zo'n parcours uit de doeken doet als afgelopen jaar met 35 kilometer tijdrit in totaal is het wel duidelijk wat hun strategie is: zo lang mogelijk maffe parcoursen opstellen zonder fatsoenlijke tijdritkilometers om de Franse klimmers te bevoordelen.
13 oktober 2017 10:59
Zou toch jammer zijn als 'onze' Tom de Tour-de-Froome-eindbaas pas zou treffen in een Tour in diens nadagen, wanneer die er 4 of 5 in de Sky-musette heeft.

Btw, waren de parcoursen van al door Froome gewonnen TdFs allemaal tailor made voor hem ? (...)

En (wagenwijd open deur) de gezondheid is geen vast gegeven, laat staan progressief. Als je grote ambities naar verre toekomst schuift tot het scenario eenmaal ideaal lijkt, komt het er misschien niet meer van, of uit. Just saying.
13 oktober 2017 11:01
Tom is een liefhebber. Dat is mooi om te lezen.
13 oktober 2017 11:03
“Iedere grote ronde een keer winnen, zoals Nibali heeft gedaan? Dat is iets wat enorm gaaf zou zijn. Maar dat is nog wel heel ver weg”
Helemaal niet, niet zo bescheiden kerel. Hij is zich nog steeds niet bewust van zijn eigen kunnen.
13 oktober 2017 11:06
De klassiekers lijkt me toch wel iets heel anders. Volgens mij heeft hij nog nooit top10 gereden (monumenten, AGR, WK wegrit).
13 oktober 2017 11:19
als hij daar op focust kan die dat ook waarschijnlijk. En @thorsen, 4e in san sebastian en 5e in strade bianche dit jaar , al zijn dat misschien geen volwaardige volgens de geleerden
13 oktober 2017 11:23
6/7 kilo erbij en naar Roubaix rammen!
13 oktober 2017 11:24
@jj
Helemaal eens Jan, na een maandje relatieve rust na de Giro kan ie wel voorkomen dat Froome zijn vijfde pakt.
Moet alleen nog van die gelletjes af om zijn darmen niet te verstoren. Goed de winter door met mtben en nog wat kracht op doen in lbl om op stoom te komen voor de giro.
@pizzi
Je hoeft geen sherman tank te zijn om Roubaix te winnen, erbij is geen kunst maar eraf.
@pietertje
Tom is geen veelvraat en je mag zijn woorden best serieus nemen, hij heeft nog tal van andere hobbies om zich niet blind te staren.
13 oktober 2017 11:30
Volgens mij zegt Tom nergens dat hij liever dit of dat wil. Ik maak uit de 30 seconden op dat hij jaar voor jaar kijkt welke doelen hij stelt en dat hij houdt van NIEUWE uitdagingen. Een tour met 60km tijdrijden en een tour met alleen een ploegentijdrit en een klimtijdrit voelen waarschijnlijk ook al aan als hele verschillende uitdagingen.

Ik denk dat hij vooral zegt dat je van Dumoulin een wat speelsere carrière mag verwachten dan van Lance of Froome.
13 oktober 2017 12:02
op zich zijn de giro en de vuelta mooier dat de tour maar de tour heeft op alle vlakken de sterkste bezetting en zo hoort het ook te zijn.als je 12 bergetappe,s in een ronde gooit
waarvan ook nog 8 bergaankomst en vaak op 20 km nog een klim dan krijg je qua sprinters
niet de de wereld top in de ronde.mooi dat trentin zo vaak wint in de vuelta maar als kittel 5 x wint in de tour is het saai?
mooiste ronde voor mij is starten met een tijdrit van zo,n 15 km
dan 2 vlakke ritten dan een ploegentijdrit van 35 km.
dan wat semi etappes met wat lastige finales.
dan bergritten met 4 a 5 berg op aankomsten en een paar
aankomsten na een mooie afdaling.
op de laatste zaterdag nog een pittige berg rit en op zondag
eindigen met een tijd rit door parijs van zo,n 25 km dan hou je
de spanning tot de laatste dag er in. de rit naar parijs is 2 uren
niks en dan een uurtje leuk maar mag er van mij wel uit.
13 oktober 2017 12:48
@schipperaar

Als hij fiets, wil ook Tom gewoon winnen.
13 oktober 2017 12:55
@denistel je houd niet van sprinters / punchers die de leiderstrui van elkaar proberen over te nemen?
Jouw grote ronde begin lijkt me vreselijk saai, ik geniet van strijd om meerdere prijzen.
13 oktober 2017 13:00
Off Topic > Nibali heeft ook een fraai relaas laten optekenen dat een artikel waard is.

https://www.nu.nl/wielrennen/4962821/nibali-froome-zou-zonder-team-sky-niet-viervoudig-tourwinnaar-zijn.html

Reacties zijn gesloten.