Knaven: “Grote doel Froome is een vijfde Tour winnen, daarna eventueel Giro”

Geplaatst op woensdag 11 oktober 2017 om 18:30

Chris Froome zal komend seizoen geen gooi doen naar de eindwinst in de Giro d’Italia. Hij geeft de voorkeur aan een vijfde eindzege in de Tour de France. Dat vertelde Sky-ploegleider Servais Knaven in WielerFlits Live. “De Giro is zeker een doel, maar ik verwacht niet dat Froome volgend jaar de Giro gaat doen”, aldus Knaven.

“Chris heeft echt als doel om voor de vijfde keer de Tour te winnen, en ik denk dat daarna eventueel de Giro op de lijst komt”, geeft Knaven aan. “Voor die vijfde Tourwinst te gaan met Froome is ook het doel van de ploeg als geheel. Daarna kunnen we kijken wat het in 2019 gaat worden.”

Na een uiterst succesvol 2017, waarin Chris Froome de Tour de France en de Vuelta a España won, blijven de ambities bij Sky onverminderd groot. “We willen minimaal hetzelfde presteren”, blikt Knaven vooruit op 2018. “We willen heel graag nog eens Parijs-Roubaix of de Ronde van Vlaanderen winnen. De Ronde van Lombardije ook, dus eigenlijk alle monumenten.” De Britse formatie heeft andere monumenten Milaan-San Remo (Michal Kwiatkowski, 2017) en Luik-Bastenaken-Luik (Wout Poels, 2016) al op de erelijst staan.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties