Tom Dumoulin gaat door met wielrennen

woensdag 28 juli 2021 om 11:11
Tom Dumoulin gaat door met wielrennen

foto: Cor Vos

De Olympische Spelen waren voor Tom Dumoulin niet zijn laatste kunstje in het wielrennen. De Nederlander, die zilver won op de tijdrit in Tokio, bevestigde na afloop van de individuele tijdrit dat hij dit seizoen nog in actie zal komen voor Jumbo-Visma. Dat deed hij bij de NOS.

“Ik ga door. Ik heb de afgelopen weken besloten dat ik op deze manier het heel leuk vind. Ik heb mijn eigen pad met de ploeg besproken. Hoe gaan we dit vormgeven richting Tokio en richting de toekomst? Op deze manier bevalt het mij heel goed”, zegt Dumoulin, die dit voorjaar enkele maanden onbetaald verlof nam van het wielrennen en in juni terugkeerde.

“We gaan nog een keer goed samenzitten over van alles, welke wedstrijden ik ga rijden. Dat is nog niet precies ingevuld. Maar ik merk wel dat ik wielrennen een mega gave sport vind en dat ik de hoogste doelen wil stellen. Ik voel heel veel support van de mensen om mij heen”, legt hij uit. De Vuelta a España zal Dumoulin niet rijden. Wel hoopt hij eind dit seizoen het WK wielrennen in Vlaanderen te betwisten.

Eerder liet Merijn Zeeman, de sportief manager van Jumbo-Visma, al weten dat hij goede hoop had dat Dumoulin zou doorgaan. “De voortekenen zien er goed uit. Ik heb goede hoop dat hij doorgaat, maar het harde woord moet Tom eerst zelf nog uitspreken”, vertelde Zeeman aan WielerFlits.

Dit artikel delen:

67 Reacties

Rawolf 28 juli 2021 om 12:31

Tom gaat nu in plaats van cooling downs in de ballenbak heb ik gehoord.

Anders kijken 28 juli 2021 om 13:10

Wat fijn dat Tom het nog steeds in zich heeft en door wil gaan met de nieuw ingeslagen weg.

Wheely 28 juli 2021 om 13:18

Mooie reactie ook van Roglic op dit nieuws bij de NOS, was blij verrast, duimpje omhoog.

platteprijs 28 juli 2021 om 13:32

Hij weet nog niet dat hij volgend jaar als meesterknecht van Tom in de Tour start ;)

VerstandOpNul 28 juli 2021 om 13:23

Heel mooi nieuws, ik ben wel benieuwd wat voor doelen hij zich gaat stellen..

Die tijdrit van Pogacar in de Tour vorig jaar leek de genadeklap voor zijn toen al tanende motivatie.. En op een dag als vandaag zijn de kaarten weer heel anders geschud..

Raafje 28 juli 2021 om 13:37

Voor degene die zeggen dat ie geen klassementen in grote rondes meer wil rijden, dat blijkt toch niet zo te zijn. Blijkbaar zei ie tegen Thijs Zonneveld dat ie er zeker voor open staat.
https://twitter.com/thijszonneveld/status/1420314799729115138
https://twitter.com/thijszonneveld/status/1420314963898363907

IlPirata 28 juli 2021 om 13:48

Leuk nieuws, mijn zegen heeft ie. En goed gedaan vandaag natuurlijk.

Canyonracer 28 juli 2021 om 13:50

Kijk! Dat is nog eens goed nieuws! Super!!!

boehoe 28 juli 2021 om 14:08

Lekker een keer in de relatieve luwte voor de vuelta gaan, en mooie voorjaarskoersen rijden,.

dnns1973 28 juli 2021 om 15:38

Daar ga je als Nederlandse ploeg toch niet mee akkoord..

Marco 28 juli 2021 om 14:19

Het verhaal lijkt op, ik lever de helft van mijn salaris in en rijdt dan de helft van de koersen

DeGroteMolen 28 juli 2021 om 14:41

Of ‘ ik rijd minder koersen, haal betere resultaten en houd mijn salaris’.

Marco 28 juli 2021 om 15:04

Sinterklaas komt maar 1 keer per jaar DeGroteMolen

Shinzawai 28 juli 2021 om 15:25

Ik vermoed dat Dumoulin volgend jaar voor de Giro gaat. Doorgaan om te knechten zie ik niet gebeuren en hij koerst niet graag in Frankrijk, dus dat zou voor Dumoulin een ideaal scenario zijn. Jumbo kan dan naar de Tour met Roglic, Vingegaard, Van Aert, Kuss etc… terwijl de Giro-ploeg met Groenewegen en Dumoulin als kopmannen een oranje tintje krijgt.

dnns1973 28 juli 2021 om 15:37

Jumbo wil hem gewoon in de tour leuk al die buitenlandse renners maar hij is niet aangenomen om te knechten ze hebben hem aangenomen om voor tourwinst te rijden niets meer of minder

Shinzawai 28 juli 2021 om 15:45

Ze kunnen bij Jumbo inderdaad volkomen onrealistisch te werk gaan. Dumoulin is niet goed genoeg om als kopman naar de Tour te gaan en voor knechten lijkt hij niet de motivatie te hebben. Je kunt hem dan toch naar de Tour sturen of voor de Giro kiezen, wat zou verstandiger zijn?

Wim Kruithof 28 juli 2021 om 16:00

Ik hoop dat Roglic de Giro doet volgend jaar en er een heuze etappeploeg aan de Tour verschijnt met Groenewegen (incl kleine trein), van Aert, Kuss en Dumoulin. Kruijswijk als rechterhand van Roglic mee naar Italië.

Maar vrees dat ik ongelijk krijg.

AustrianOak 28 juli 2021 om 17:07

Eerst maar eens zien met wat voor programma ze komen in de grote rondes. En dan kiest TJV samen met de renners wie waarheen gaat.

md_73 28 juli 2021 om 15:28

Misschien is een soort Mollema rol als Mollema heeft bij Trek ook wel iets voor hem (maar dan bij TJV en met tijdrijden erbij). Mollema lijkt bij Trek ook gewoon te kunnen doen wat hij leuk vindt en wint regelmatig nog mooie wedstrijden.

girardengo 28 juli 2021 om 15:46

Mooi bericht. Hopelijk gaat hij alleen nog maar doen wat hij leuk vindt in het wielrennen. Geen doelen door anderen laten aanpraten. Dat lijkt me trouwens voor iedereen een suggestie (in dit opzicht zit Evenepoel helemaal op het verkeerde spoor. Die kan beter zijn eigen weg gaan zoeken, anders komt het niet goed).

Pole Pole 28 juli 2021 om 16:24

Oef mijn hart stond ff stil.
Veel te veel klasse om niet te wielrennen Il Bello.

Joop Bahamontes 28 juli 2021 om 16:34

Ik denk dat Wim Kruithof een goede analyse geeft. Tom wil vast nog eens de Tour winnen, maar het media circus eromheen ligt hem niet. De Giro ligt hem beter. Overigens: als Prudhomme nog een keer een tijdrit van 100+ kilometers (gewonnen destijds door Impanis) opneemt in de Tour dan kan dat het moment zijn voor Dumoulin; alleen treft hij het niet met Roglic in zijn ploeg; dus een 2e Giro winst lijkt mij een mooi doel, naast wat leuke overwinningen in kleinere rondes met een tijdrit.

De Siepel 28 juli 2021 om 17:49

Lekker Parijs-Roubaix, LBL en kortere etappekoersen rijden. En de tijdritten bij de WK, EK en Olympische Spelen iin Parijs. Misschien nog een Giro of Vuelta. TdF zie ik hem niet snel meer deelnemen. Maar hoe dan ook, mooi dat Tom doorgaat. Succes..

Blackcanyon 28 juli 2021 om 21:35

Vandaag waren de tijdritfietsen van Dumoulin, Roglic en Van Aert niet in Jumbo kleuren. Tijden OS, maar ook tijdens WK rijd je natuurlijk in een landenploeg. Dat is natuurlijk minder voor de publiciteit vd sponsor.
Hij zal toch ook wat moeten rijden voor Jumbo. Luik, Waalse Pijl en Amstel winnen o.i.d.

getteman 28 juli 2021 om 21:38

Ahzo, meneer heeft er even tussenuit geweest, ergens het plezier terug gevonden en gaat er weer vrolijk mee door. Binnenkort komt er weer een tegenslag Tom, zoals elke mens er heeft, maar niet elke mens zit in de luxepostie om er dan zo maar mee te kunnen stoppen en wat ga je dan doen? Terug stoppen? Tegenslagen horen bij het leven en de slechte dagen moet je erbij nemen. Verman je en neem die tegenslagen erbij terwijl je blijft fietsen, anders hang je hem voorgoed aan de haak.

Pole Pole 29 juli 2021 om 13:49

Dumoulin moet gewoon schijt hebben aan alle verwachtingen.
De klasse druipt er vanaf.
Dat jaar 2018: 2e in de Giro 2e in de Tour 2e in in de WK tijdrit en 5e in die loodzware wegwedstrijd. Dat vind ik nog steeds een waanzinnige prestatie.
Als je ziet wat die nu de afgelopen 2 jaar met quasi geen competitie in de benen. 8e Tour. 2e OS al die kleppers die al een heel jaar de pannen van het dak rijden.

Ik som hier nu een aantal uitslagen op en eigenlijk zou ik dat niet moeten doen. Wat ik wil van Dumoulin is dat hij er zijn wedstrijden uitzoekt en er gewoon lost induikt, een beetje a la Van der Poel en met zijn klasse zie ik hem net als Van Aert het hele jaar gewoon meedoen om de prijzen in tal van wedstrijden.

100x meer te genieten dan dat hij weer full on tunnelvisie voor Giro/Vuelta/Tour zou gaan. Interesseert me geen moer. Wat hebben wij en Dumoulin zelf aan alles op 1 grote ronde zetten om daar 3 weken suiveur te zijn?

(ik zeg suiveur want dat was hij vroeger ook en de Quintana’s van deze generatie, het jonge geweld van nu, gaat hij niet meer overvleugelen op weg naar het heiligdom van Oropa.)

… top 5 te rijden, met wat meeval podium en met heel veel meeval en een gezegende 3de week, heel misschien… eindwinst. Nee, er valt veel meer te genieten aan en voor Dumoulin.

Utopie? Jumbo Visma gaat nu met Roglic en Vingegaard al minimaal 2 grote rondes voor een klassement. Wout heeft al een semi vrije rol en Kuss zal er ook wel eens voor willen gaan in een Vuelta zonder tijdritten.

Ik denk dat hij bij DQS of AF wel de ruimte zou hebben maar ik ben vrij zeker dat hij niet matcht met de persoonlijkheid van Lefevere. Roodhooft is minder dominant, 95% van de aandacht gaat daar naar de kip met de gouden eieren. Ik zie eigenlijk geen andere ploegen met een cultuur die matcht met het zeurende raspaard Dumoulin. FDJ misschien of AG2R… maar hij lult niet genoeg frans, ondanks zijn naam.
Dus AF, ik zou het wel aanmoedigen.

Weet je wat hij zou moeten doen. Wat meer zoals Uran zijn. Die gaat er gewoon voor, heeft nu en dan uitschieters, en als het net niet lukt, tja, gewoon de teleurgestelde smoeltjes wegpoetsen met charisma en flair.

Winnen is overrated. Wat we nodig hebben zijn personalities. Iemand die gewoon durft zeggen dat ie vind dat Pogacar als een mijnwerker op z’n fiets zit. Want eerlijk, Wout, Mathieu, Primoz, Pogi, ik vind het allemaal maar suf hoor. “Yeah i’m very happy, thanks to my teammates…, my competitors were also weally weally strong today…” Zzzz

Headlines

Materiaalzone

Populair