Tom Dumoulin: “Een vertrek bij Team Sunweb is nu niet aan de orde”

Tom Dumoulin: “Een vertrek bij Team Sunweb is nu niet aan de orde”

foto: Cor Vos

woensdag 3 juli 2019 om 07:00

Tom Dumoulin heeft in een statement tegenover De Telegraaf ontkend bezig te zijn met een vertrek bij Team Sunweb. Dat gerucht gonsde de voorbije anderhalve week rond en kwam dit weekend naar buiten.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Ondanks dat Team Ineos, CCC, UAE-Emirates, Total Direct Energie én Jumbo-Visma hun interesse kenbaar maakten, blijft de winnaar van de Giro d’Italia 2017 en de nummer twee in de Tour de France 2018 voorlopig waar hij is.

De 28-jarige Nederlander wenst volgens de krant op geen enkele manier in te gaan op de geruchten. “Ik maak al jaren deel uit van een fantastisch team waar ik met trots mag samenwerken met uiterst gepassioneerde collega’s. Een overgang is nu niet aan de orde”, schrijft hij in een statement. Dumoulin heeft bij de Duitse ploeg nog een contract tot en met het einde van 2021.

Desondanks zou de hoofdpersoon in kwestie wel kritiek hebben geuit aan het adres van de ploegleiding. Teammanager Iwan Spekenbrink slaagde er niet in om voldoende versterkingen voor Dumoulin te halen, die nodig zijn om grote rondes te winnen. Ook de opmerkelijke berichtgeving van Team Sunweb over de knieblessure waardoor Dumoulin de Tour de France mist, wekte de nodige irritaties op.

Lees ook:
Overstap naar Jumbo-Visma? Dit weten we over de transfergeruchten rond Tom Dumoulin

Dit artikel delen:

75 Reacties

Jungle Man 3 juli 2019 om 08:29

Staaltje van slecht management bij Sunweb tav de val van TD in de Giro, waar ze eerder zo goed in waren.
Ik zie TD liever naar Total gaan, mits de begeleiding daar goed geregeld wordt.

wiebipedia 3 juli 2019 om 08:30

Hoevaak hebben we Zonneveld nu op speculaties kunnen betrappen. Over het algemeen is hij zeer goed geïnformeerd. Ik ga er vanuit dat dit klopt en voor het Neerlandse wielrennen is dit uitermate goed nieuws.

greeny 3 juli 2019 om 08:37

behalve dat ie zijn hele schrijfcarriere vooral geil is op aandacht? die man doet alles om weer overal genoemd te worden en in de spotlights te staan, het is een zielig figuur die best zijn vriendjes zal hebben die wel is nieuws via hem lekken of spelen maar om alles nou serieus te nemen wat die brengt… nah

wiebipedia 3 juli 2019 om 08:58

Wat een complete onzin. Vanzelfsprekend mag je Zonneveld niet waarderen om wat hij doet of hoe hij doet, maar een goede journalist is het zeker wel. Weet altijd veel scoops te vinden en neemt inderdaad soms al dan niet weloverwogen risico’s bij het uitbrengen van nieuws. Hij ambieert een spotlight carriere, dus is inderdaad mediageil wellicht, maar haalt zijn motivatie duidelijk niet uit narcisme. Eerder uit overtuiging en liefde voor de sport.

greeny 3 juli 2019 om 09:16

liefde voor de sport nog wel… haha leef lekker verder in dromenland. hij doet aan het goede gebruik van acces journalism, net als onze grote vrienden van wielerflits. verder niks met journalistiek of liefde voor de sport te maken maar gewoon puppets van de ploegen/bepaalde renners die een spreekbuis nodig hebben voor wat ze niet zelf hardop kunnen zeggen

wiebipedia 3 juli 2019 om 09:28

Als je dit allemaal geloofd, Waarom kom je hier? Waarom lees je over de sport en nog erger, waarom reageer je?
Lijkt me heel vervelend om in zo’n negatieve state of mind te zitten maar precies masochistisch genoeg te zijn om het niet los te willen laten.

Brummel 3 juli 2019 om 10:15

@wiebi sommige mensen zijn gewoon zuur. niets aan te doen.

Het AD, met Zonneveld, is ontzettend goed bezig op wielergebied.

boehoe 3 juli 2019 om 08:40

Raar stuk. De laatste zin lijkt te suggereren dat Tom geirriteerd was over de communicatie van sunwrb. Het stuk waar echter naar toe gelinkt wordt ( hyperlink irritaties) gaat daar echter helemaal niet over.

Bever 3 juli 2019 om 09:03

Dan ook meteen opzouten met dat ondankbare mormel. Geen Vuelta meer laten rijden. Laat een helemaal fitte Kelderman daar voor het klassement rijden en een weer op de sprints getrainde Matthews daar starten.

Pat McQuaid 3 juli 2019 om 09:53

Heeft hij je meisje ingepikt?

Geit in mijn Kelderman 3 juli 2019 om 10:20

Thijs Zonneveld is niet mijn favoriete journo, verre van zelfs, maar wat betreft scoops zit hij en het AD vaak gewoon dicht bij het vuur. Geen reden om aan te nemen dat zijn bronnen hier niet zuiver zijn.

Arema Pro Cycling Team 3 juli 2019 om 11:01

De grootste soap sinds Jantje weg ging bij meneer Post.

Damien Heuvel 3 juli 2019 om 11:34

Zat ik er dus toch niet zo ver naast met mijn voorgevoel van ruim twee weken geleden.

—————————————————————————————————————————–

" Damien Heuvel 18 juni 2019 om 15:08
Of heeft Tommeke aspiratie om voor een andere ploeg te gaan rijden misschien ? Z’n huidige contract loopt toch af na dit seizoen ? (Hij heeft daarna wel een verlenging voor onbepaalde tijd, maar die optie hoeft hij uiteraard niet te lichten.)
Dat de ploeg hem wil verplichten deze Tour te rijden, maar dat hij dat zelf niet ziet zitten ?
Ik ben uiteraard maar wat aan het gissen zoals jullie begrijpen. Maar ik vindt dit allemaal zo raar overkomen, dat ik bijna zou gaan denken dat er meer speelt als desbetreffende knie.
Of is dit nu een hele kromme gedachte ? "

——————————————————————————————————————————

Nadat eerder deze week deze geruchten vanuit Italië al kwamen en nu ook vanuit de Nederlandse media ben ik er wel van overtuigd dat hij inderdaad vertrekt.

Echter zie ik nog steeds in Bahrain de grootste kandidaat om TD over te nemen. Best kans dat dit hele Jumbo-Visma verhaal door Sunweb zelf de wereld is ingebracht om de vraagprijs voor Tommeke wat op te voeren. Iets wat in de voetbalwereld veelvuldig voorkomt.

Groot kans dat ik de plank volledig mis sla, maar dit zegt mijn voorgevoel.

john 3 juli 2019 om 11:37

Edit redactie: Niet doen

bartp25 3 juli 2019 om 15:22

Edit redactie: Bedankt, is aangepast

Bart De zever 3 juli 2019 om 11:37

De scoop komt van tuttobici en van niemand anders. De Hollandse pers is nu natuurlijk overal gaan informeren en heeft blijkbaar bevestiging gevonden.
Personen zulle allicht wat makkelijker praten nu het toch op de straatstenen ligt.
Meer moet er niet achter gezocht worden.
Dumo blijft professioneel en geeft dan maar het standaard antwoord.

Klaas Buitenhuis 3 juli 2019 om 22:24

Volgens mij is onze vriend Tom helemaal de weg kwijt, overspannen.

  • 1
  • 2

Headlines

Materiaalzone

Populair