Tom Boonen: “Terpstra torenhoge favoriet voor ‘Heilige Week'”

Tom Boonen: “Terpstra torenhoge favoriet voor ‘Heilige Week'”

Kan Terpstra op herhaling in Roubaix? - foto: Sirotti

maandag 26 maart 2018 om 10:06

Tom Boonen ziet zijn ex-ploeggenoot Niki Terpstra als grote favoriet voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Terpstra reed na zijn exploot in de E3 op ‘safety modus’, maar is mijn ogen de torenhoge favoriet voor de ‘Heilige Week'”, schrijft Boonen in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

Boonen is onder de indruk van de prestaties van zijn voormalig werkgever. “Quick-Step kan met gerust gemoed naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix toe”, stelt de Belg. “Ook al wonnen ze Gent-Wevelgem niet.” De ploeg van Patrick Lefevere staat na dit weekend al op negentien zeges, waarvan zes op Belgische bodem.

Dat Quick-Step Floors Gent-Wevelgem niet won, zat kopman Elia Viviani na afloop duidelijk dwars. Boonen snapt de reactie van de Italiaan wel. “Weten dat je de snelste van het pak bent, dat je in principe altijd moet winnen maar het door die paar seconden concentratieverlies tóch nog door je vingers laat glippen: het is ‘om je kas op te fretten'”, stelt Tornado Tom over de tweede plaats van Viviani achter Peter Sagan.

Ondanks de vele kritiek aan het adres van wereldkampioen Sagan ziet Boonen het anders. “Het is niet dat hij drie, vier weken na elkaar overal werd weggereden”, weerlegt Boonen de kritiek. “Meer dan momentopnames waren het niet.”

“Voor wie twijfelde aan de drievoudige wereldkampioen: dit is zijn antwoord. Hij hoeft zich verder geen zorgen te maken”, is de Belg duidelijk na de zege van Sagan in Gent-Wevelgem.

Dit artikel delen:

55 Reacties

Arry1337 26 maart 2018 om 19:08

@Gonzalez de Galdeano
Ik wist meteen waar je het over had toen je begon over die keer dat Boonen bij Terpstra weg reed op de kasseien. Wat je alleen vergeet te melden is de wedstrijdsituatie vóór het moment dat ze met zijn tweeën weg reden. Ik durf te zeggen dat Terpstra in die periode maar heel weinig onder deed voor Boonen, maar een veel minder beschermde status had dan hij de laatste jaren heeft, ondanks dat Terpstra vlak daarvoor zijn ‘eerste vette vis’ had gevangen met het winnen van DDV, en 6e werd in de Ronde van Vlaanderen.

Anyway, na meerdere aanvallen van onder andere Flecha en Turgot verder dan 60 km van de finish. Op 58 km van de finish vertrekt Boonen op de kasseien met Pozzato in zijn wiel, zij halen Turgot bij en Ballan sluit aan. In eerste instantie leek er niemand mee te kunnen, maar vanaf een helicoptershot (dat ik nu nergens meer kan terugvinden) zie je Terpstra opzetten en wegrijden uit de kop van het peloton. Meteen na de strook sluit Terpstra aan, rijdt naar de kop en maakt tempo voor Boonen op 56 KM van de finish. Turgot, Ballan en Pozzato zijn vervolgens stom bezig en laten de twee mannen van Quick Step verder rijden, die vervolgens op de volgende strook elkaar uit de wielen rijden. Terpstra vertelde volgens mij achteraf dat hij een hele achtervolging achter zijn rug had voordat hij uberhaupt in de groep Boonen/Pozzato/Ballan terecht kwam, en omdat ze meteen door moesten hij op die kasseien op zijn adem was getrapt. Hij had vervolgens ook geen probleem meer om de groep erachter te volgen en eindigde zelf als 5e. Natuurlijk rijdt Boonen hem uit het wiel, maar ik denk dat je het niet zo zwart/wit kunt zien.

0
Veloburto 26 maart 2018 om 20:09

Ben ik de eerste die Moscon noemt als winnaar? Ik heb 5 euro op hem ingezet bij bwin. Odds zijn 35.00

0
Dirty Derrick 26 maart 2018 om 21:03

Stop er mee om Boonen met Terpstra te vergelijken. Niet 1 klasse maar 2 klasses beter…

0
Alexander 26 maart 2018 om 22:36

Vanmarcke reed hard de Kemmelberg op maar kreeg niemand uit zijn wiel. Hij haalde Gilbert pas bij in de afdaling. Gilbert leek al erg snel bekken te trekken maar heeft intens veel werk verzet maar kon vooral niet wegrijden. Hij lijkt wat explosiviteit te missen maar geen gebrek aan inhoud. Kortom als hij wint denk ik juist als solo, maar dat is hetzelfde voor Terpstra die ontzettend ongelukkig was tijdens GW. Heeft non stop achtervolgt. Het ligt intens open maar juist dan eindigt het meestal in een sprint en die is dan dus voor Sagan. Kortom in mijn ogen toch weer torenhoog favoriet.

0
teunster 27 maart 2018 om 09:32

Gelul van Boonen en hij weet dat zelf ook wel. Terpstra supersterk, maar zo zijn er nog wel een paar. Vanmarcke zag er fantastisch uit op de Kemmel, maar hoe wil hij vooruit blijven? Tuurlijk zou het fantastisch zijn als hij wint. Hopelijk met een hoop tranen!
Nu ik erover nadenk zou het kunnen dat Wout van Aert met hem wil rijden. Is toch meer een tijdrijder en ik denk dat Wout zich wel wil kapotrijden. Voor hem dé kans op podium en misschien zelfs winst, en hopelijk (voor Sep dan) profiteert Vanmarcke dan van de relatieve onervarenheid van Woutje.
In alle andere gevallen helaas geen kans voor Sep.
ik heb er zin in!!!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone