Tolhoek en Eenkhoorn mee op trainingskamp ondanks schorsing

woensdag 24 januari 2018 om 09:07
Tolhoek en Eenkhoorn mee op trainingskamp ondanks schorsing

foto: Marcel Koch (archiefbeeld)

Hoewel Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn momenteel geschorst zijn, heeft het duo twee dagen deelgenomen aan een trainingskamp van hun wielerploeg LottoNL-Jumbo. Dat meldt de NOS.

Tolhoek en Eenkhoorn kregen vorige maand een schorsing opgelegd van twee maanden voor alle teamactiviteiten, nadat zij zonder medeweten van de ploegleiding en de medische staf slaapmedicatie hadden gebruikt. De twee Nederlanders werden geschorst, van de Spanjaard Juan José Lobato werd afscheid genomen na het incident.

Uit gegevens van Strava bleek dat Eenkhoorn amper een maand later trainde in Alicante, waar ook de Nederlandse WorldTour-formatie verbleef. Een woordvoerder van de ploeg liet aan de NOS weten dat de schorsing niet is opgeheven. “Integendeel. Zie dit als een onderdeel van het re-integratietraject.” Tolhoek en Eenkhoorn aten niet samen met hun ploeggenoten en mochten niet meedoen met teamactiviteiten.

“We willen hiermee voorkomen dat ze straks, als de schorsing erop zit, aan de vooravond van een wedstrijd ineens weer in het team worden opgenomen, terwijl er bijvoorbeeld nog zaken met ploeggenoten moeten worden uitgesproken”, aldus de woordvoerder.

Dit artikel delen:

31 Reacties

bartqw 24 januari 2018 om 09:21

Heel goed. Je hebt er niks om als ze straks in de ploeg komen en het is nog niet uitgepraat met je ploeggenoten. Kan het resultaat alleen maar slecht van worden.

horsm 24 januari 2018 om 09:30

Gebakken lucht nieuwsbericht van de NOS. 'n Beetje klikbeet. De jongens zijn berispt, gestraft (ook financieel (twee maanden inkomen), maar ze zijn natuurlijk geen persona non grata geworden. Bovendien: het gaat om een interne maatregel van de ploeg. En dus is het aan de ploeg om daar wijselijk mee om te springen. Voorzichtig herintegreren lijkt me idd uiteindelijk het beste. Door de toon van het bericht lijkt het een beetje alsof ze bv hun 'verdiende straf ontlopen' o.i.d.

Viktrodriguez 24 januari 2018 om 09:32

Dit lijkt me een uiterst verstandig besluit. Enige betrokkenheid bij de ploeg moet je ze zeker laten houden. Van de 12 maanden zijn ze er 10 niet geschorst, maar wel deel van de ploeg tijdens wedstrijden en trainingskampen.

WernerFranke 24 januari 2018 om 09:41
Quote:
Tolhoek en Eenkhoorn aten niet samen met hun ploeggenoten en mochten niet meedoen met teamactiviteiten.

Het lijkt wel een kleuterschooltje. Dat ze niet mogen meedoen met de teamactiviteiten kan ik nog enigszins begrijpen, maar ze in een apart kamertje duwen om te eten?

Mountainking 24 januari 2018 om 09:46

Hebben ze daar bij de NOS niks beters te doen?

MIG 24 januari 2018 om 09:53

Ik hoop dat ze ook geen toetje mogen!

Wielerfan1987 24 januari 2018 om 09:56

Ik had het als ploeg wellicht anders aangepakt vanaf het begin;

De heren financieel zwaarder straffen, ontzeggen van wedstrijden en media gerelateerde activiteiten zoals de ploegpresentatie.
Maar hen wel gewoon de trainingskampen laten bijwonen.

Juist de teambuilding en trainingskampen zijn belangrijk om van 26 renners 1 ploeg te maken met alle neuzen dezelfde kant op.
Ik weet uit (werk) ervaring dat juist dingen zoals gedeelde ervaringen en ontberingen tijdens trainingsopdrachten, en de maaltijden en ontbijten waar je samen aanschuift cruciaal zijn om van individuen een eenheid te maken.

Frits des Jeux 24 januari 2018 om 10:09

Ze hadden deze 2 heren net als Lobato er gewoon uit moeten gooien. Als je zo jong al zo makkelijk in de verleiding komt met pilletjes te spelen is het risico groot dat als ze in aanraking komen met groter werk op dit gebied ze ook geen nee gaan zeggen.

Die schorsing is gewoon een wassen neus natuurlijk. Wel zuur dat Lobato dan kind van de rekening wordt. En de 2 nederlanders blijven actief. Blijft geen goed gevoel geven.

HoofdIsVrij 24 januari 2018 om 10:16

“Tolhoek en Eenkhoorn aten niet samen met hun ploeggenoten…”.

Dat zal ze leren! Zijn ze ook op water en brood gezet?

horsm 24 januari 2018 om 10:23

@MIG lol

Cadellie 24 januari 2018 om 10:37

Geruchten gehoord, als ze alles boven water krijgen dat ze dan de ploeg kunnen opdoeken. Er waren veel meer renners met pilletjes die niet op de dopinglijst staan maar die de ploeg liever niet heeft.

Romāns Vainšteins 24 januari 2018 om 10:37

Eenkhoorn en Tolhoek staan al maxi-maxi-maximaal voor lul met hun sleepparty (waar die laatste er met allerlei ongelofelijk slappe lulverhalen er nog een flinke schep bij deed) dus die straf hebben ze wel in de achterzak zitten.

Col du Bramont 24 januari 2018 om 11:01

Het zou juist vreemd zijn geweest als ze niet op trainingskamp waren mee geweest. Ze waren fout, zijn daarvoor terecht gewezen en nu is het seizoen begonnen waar ze gewoon aan deelnemen.
Is ook helemaal aan de ploeg te beoordelen hoe hun “straf” er uit moet zien.

Wielerfan1987 24 januari 2018 om 11:21

@cadellie

Als die geruchten er waren, denk je niet dat Kerkhofs van roddelvod de Televaag er bovenop zou zijn gedoken??

Emergo 24 januari 2018 om 11:21

@Cadellie T’is niet waar …….. Tsjonge, dat jij dat allemaal weet. Vertel.

Geflitst 24 januari 2018 om 11:34

Zeg maar de renners en producten, Cadellie, we zijn allemaal tegen de omerta.

maurits1972 24 januari 2018 om 11:57

Raar verhaal van Lotto-Jumbo. Schorsen maar wel mee op trainingskamp met de ploeg. Maar dan weer niet mee mogen doen met teamactiviteiten. Wel in hetzelfde hotel zitten maar dan weer niet aan tafel erbij mogen zitten. Maar dan wel weer aanwezig zijn om zaken uit te praten met teamgenoten.
Lijkt me dat ze bij tlj geen idee hebben hoe ze met deze zaak moeten omgaan. Maar dat idee heb ik wel vaker bij tlj.

Jungle Man 24 januari 2018 om 12:49

Ik blijf erbij dat ik na het stilnox incident toch voor immer anders naar de prestaties van Eenkhoorn / Tolhoek en Lobato zal blijven kijken.

Veloburto 24 januari 2018 om 12:52

Arme jongens, het wordt met de dag genanter voor ze. Worden wel een beetje behandeld als kleine kinderen

kelderfan 24 januari 2018 om 13:32

TLJ zou dit kunnen stoppen door die jongens weer op te nemen in de ploeg. Want anders blijft ’t gezeur doorgaan. Die jongens hebben nu een stempel en niet alleen maar een rugnummer.

schipperaar 24 januari 2018 om 14:03

Zou de prestaties niet ten goede komen, eten met zo’n belabberde teamleiding maar of het klopt is een tweede. Zie het als één grote farce om van Lobato af te komen die alles in scène had gezet.
Zouden ze ook helemaal moederziel alleen hebben moeten trainen zonder het wakend oog van Plugge?

Magikdatzeggen 24 januari 2018 om 14:08

Waar gaat dit allemaal over?

wielrenner 24 januari 2018 om 14:34

Zwak!

west 24 januari 2018 om 15:20

Heb je als ploeg superveel aan, als die jongens verplicht niks doen. Dat zal ze leren, dat ze half mei nog geen zak kunnen betekenen voor de ploeg omdat ze uit vorm zijn.. En het is algemeen bekend dat jongeren die werkeloos thuis zitten nooit iets geks doen of nemen..

zacht 24 januari 2018 om 16:23

Op straat zetten die gasten. Tolhoek met zijn Stilnoct, Lobato met zijn Noctamid en zelfs Eenhoorn met zijn ‘snus’. Serieus, zo’n jong iemand die prof wordt en dan ‘snus’ bij zich heeft. Onbegrijpelijk. Voor hem 10 anderen. Geen idee waarom alleen Lobato er uit gewipt is, Tolhoek is ook gewoon een volwassen kerel en als je als neo-prof begint met snus op zak heb je er echt niks van begrepen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair