Tolhoek en Eenkhoorn mee op trainingskamp ondanks schorsing

woensdag 24 januari 2018 om 09:07
Tolhoek en Eenkhoorn mee op trainingskamp ondanks schorsing

foto: Marcel Koch (archiefbeeld)

Hoewel Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn momenteel geschorst zijn, heeft het duo twee dagen deelgenomen aan een trainingskamp van hun wielerploeg LottoNL-Jumbo. Dat meldt de NOS.

Tolhoek en Eenkhoorn kregen vorige maand een schorsing opgelegd van twee maanden voor alle teamactiviteiten, nadat zij zonder medeweten van de ploegleiding en de medische staf slaapmedicatie hadden gebruikt. De twee Nederlanders werden geschorst, van de Spanjaard Juan José Lobato werd afscheid genomen na het incident.

Uit gegevens van Strava bleek dat Eenkhoorn amper een maand later trainde in Alicante, waar ook de Nederlandse WorldTour-formatie verbleef. Een woordvoerder van de ploeg liet aan de NOS weten dat de schorsing niet is opgeheven. “Integendeel. Zie dit als een onderdeel van het re-integratietraject.” Tolhoek en Eenkhoorn aten niet samen met hun ploeggenoten en mochten niet meedoen met teamactiviteiten.

“We willen hiermee voorkomen dat ze straks, als de schorsing erop zit, aan de vooravond van een wedstrijd ineens weer in het team worden opgenomen, terwijl er bijvoorbeeld nog zaken met ploeggenoten moeten worden uitgesproken”, aldus de woordvoerder.

Dit artikel delen:

31 Reacties

schipperaar 24 januari 2018 om 17:07

@zacht
Is aan de ploegleiding om die jonge gasten te motiveren, op 22 mag je volwassen zijn maar je begint net natuurlijk. Misschien de avonden eens indelen met leuke leerzame quizzen om de verveling te ontlopen of een keer met een sleetje naar beneden met een cateye op je helm ipv ze af te branden.
@winnen
Helemaal eens, een marlborootje en een rum cola voor het slapen gaan doet geen zeer, hoe meer kleuterschool gedoe, hoe meer escalatie. Nys liet al zien aan zijn zoon dat friet en chocola geen enkel kwaad kan, waar sommige "coaches" het nog ten strengste verbieden, zo achterhaald al.

peterwinnen 24 januari 2018 om 17:17

@zacht….enig idee wat snus is? Je doet alsof het een soort cocaïne is, terwijl het tabak is. Moet je ook iemand ontslaan als iemand een sigaret rookt? Of een biertje drinkt? Reintegratie…je kunt ook overdrijven mensen.

zacht 24 januari 2018 om 18:18

Jazeker, een in de EU (muv Zweden) verboden product.

Bikeage 24 januari 2018 om 20:21

@zacht: verboden om te verkopen, niet om te gebruiken.

sooike 25 januari 2018 om 00:19

Stoere straf: twee maanden schorsing. Doet het altijd goed in de publiciteit ! Terecht wordt door de NOS van dat trainingskamp een nieuwsbericht gemaakt. Schorsing betekent immers dat ze geen deel uitmaken van de ploeg. Ook niet bij een trainingskamp. De ploegleiding trok weer eens de stoere keutel in, nam de twee toch mee op water en brood en dacht weer eens naïef dat er toch niemand van de pers zou achter komen. Voor de zoveelste keer TLJ-ploegleiding: denk eerst na over beslissingen en schaam je er nu eens niet voor mensen met enige ervaring in dit soort zaken te raadplegen, in plaats van je voor te doen als betweters op alle facetten van de wielersport en vervolgens puur voor het oog van het volk een snel besluit nemen.

ED60 26 januari 2018 om 12:34

Zijn jullie bij besprekingen erbij of hebben jullie afluisterapparatuur. Blijf me altijd verbazen dat sommige mensen denken alles te weten van de ploeg of van een wielrenner.

Headlines

Materiaalzone

Populair