Toekomstig Intermarché-prof Francesco Busatto wint bergrit Orlen Nations Grand Prix

vrijdag 26 mei 2023 om 14:32
Toekomstig Intermarché-prof Francesco Busatto wint bergrit Orlen Nations Grand Prix

foto: Cor Vos

Francesco Busatto heeft de derde etappe van de Orlen Nations Grand Prix op zijn naam geschreven. De Italiaan versloeg de Sloveen Gal Glivar en de Spanjaard Carlos Canal in een rit met aankomst boven.

De derde etappe van de Orlen Nations Grand Prix voerde naar Štrbské Pleso, waar de streep was getrokken na een klim van een kleine tien kilometer aan 4,7%. Voordat deze slotklim begon, zagen we een vroege vlucht van twee renners: Kasper Heggø (Noorwegen) en Cole Kessler (Verenigde Staten). Zij kregen een voorsprong van drie minuten op het peloton.

Aan de voet van de klim naar Štrbské Pleso waren Heggø en Cole Kessler weer tot de orde geroepen. Italië voerde op dit moment de forcing, wat snel tot uitdunning zorgde in het peloton. De Spanjaard Diego Uriarte plaatste vervolgens een aanval en leek op weg naar de overwinning, maar uiteindelijk haalde hij het toch niet. Francesco Busatto, die volgend jaar prof wordt bij Intermarché-Circus-Wanty, maakte het werk van de Italiaanse ploeg af. De winnaar van de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik bleek sterker dan Gal Glivar en Carlos Canal.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone