Toekomst vrouwenploeg Drops veiliggesteld na vinden nieuwe naamsponsor

Toekomst vrouwenploeg Drops veiliggesteld na vinden nieuwe naamsponsor

foto: Trek-Drops

woensdag 22 augustus 2018 om 10:50

De Britse vrouwenploeg Drops zal ook komend seizoen te zien zijn in het profpeloton. Teambaas Tom Varney heeft in een interview met Cyclingnews namelijk aangegeven een nieuwe naamsponsor te hebben gevonden, als antwoord op het eerdere afhaken van fietsenfabrikant Trek. De sponsor zal later deze week worden gepresenteerd.

Op de eerste rustdag van de Tour de France maakte Trek-Segafredo bekend dat het volgend jaar met een vrouwenploeg zal starten, gebouwd rondom oud-wereldkampioen Lizzie Deignan en Elisa Longo Borghini. Trek-president John Burke liet toen weten dat de samenwerking met de Trek-Drops ploeg na het einde van het seizoen zal stoppen.

Trek was al sinds de oprichting van de ploeg in 2015 partner én fietsensponsor. Varney laat weten dat de toekomst van zijn team is veiliggesteld, nu het een nieuwe naamsponsor heeft gevonden. Het gaat om een deal van tenminste één jaar, met een optie voor maar liefst drie seizoenen. “Het zal een meerjarige deal worden”, is Varney zeker van zijn zaak.

Nieuwe fietsensponsor voor Britse ploeg 
“Het is voor het eerst dat we een meerjarige deal hebben weten te sluiten. Dit geeft ons enige stabiliteit”, aldus Varney, die naar eigen zeggen nog meer in de pijplijn heeft zitten. “De kans is aanwezig dat we nog een tweede naamsponsor bekend zullen maken. We waren altijd al van plan om Drops te vervangen door een ander bedrijf.”

De Amerikaan laat daarnaast weten dat de Britse ploeg ook een nieuwe fietsensponsor heeft weten te strikken, en met meerdere andere bedrijven in gesprek is. “Ik hoop deze week de nieuwe naamsponsor bekend te maken, en dat er de komende weken iets concreets vloeit uit de gesprekken met de verschillende partijen.”

Selectie uitbreiden naar zestien rensters 
De Britse formatie zal 2019 – net als dit seizoen – beginnen met dertien of veertien renners. Varney hoopt in 2020 zestien renners onder zijn hoede te hebben, om op die manier twee programma’s te kunnen rijden. “We willen volgend jaar graag in de top-15 van de WorldTour staan”, spreekt hij zijn ambitie uit.

Drops is de ploeg van onder meer van Tayler Wiles, Lizzie Holden en Hannah Payton. Onze landgenote Eva Buurman was dit jaar ook een van de speerpunten, maar de 23-jarige renster heeft onlangs een contract getekend bij Boels-Dolmans.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Abdoe 22 augustus 2018 om 12:20

Wel jammer, Trek-Drops was wel een prachtige naam natuurlijk.

0
west 22 augustus 2018 om 15:01

Ben nu al een fan van BH drops.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone