‘Toekomst Tour de Yorkshire onzeker’
Sfeerbeeld uit de Tour de Yorkshire - foto: Allan McKenzie/SWpix.com
donderdag 25 juni 2020 om 13:55

‘Toekomst Tour de Yorkshire onzeker’

De toekomst van de Tour of Yorkshire is onzeker. Volgens lokale media heeft het toerismebureau van Yorkshire – dat de wedstrijd organiseert – op korte termijn 1,4 miljoen pond (1,6 miljoen euro) nodig om te kunnen overleven. De organisatie heeft vanwege het coronavirus minder inkomsten. Het heeft daarom inmiddels aangeklopt bij de verschillende gemeenten voor een noodfonds.

De Tour de Yorkshire werd voor het eerst georganiseerd in 2015, nadat de Tour de France het jaar ervoor een succesvolle start in de streek kende. De wedstrijd is een samenwerking tussen het lokale toerismebureau ‘Welcome to Yorkshire’ en Tour-organisator ASO. Het contract met ASO liep dit jaar af. Er is nog geen akkoord om dit voort te zetten, al sprak het toerismebureau eerder de ambitie uit om de wedstrijd ook volgend jaar te organiseren.

De rittenkoers (2.PRO) zou dit jaar van 30 april tot 3 mei verreden worden, maar is vanwege de coronapandemie uitgesteld. Vorig jaar ging de eindoverwinning naar de Brit Chris Lawless. De vrouweneditie werd gewonnen door Marianne Vos.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
25 juni 2020 17:36
Het is momenteel niet evident om sponsors te vinden in deze coronatijd. Veel bedrijven hebben het zelf moeilijk om te overleven.
    26 juni 2020 12:47
    volgens de van Dale:
    evi·dent (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
    duidelijk, zonneklaar

    Het is MOEILIJK om sponsors te vinden in deze coronatijd. ['momenteel' of 'in deze coronatijd' weglaten; gevolgd door:] Dat is evident. [wanneer je persé dat woord wilt gebruiken, maar waarom zou je?]
26 juni 2020 09:46
Waarom hebben ze, terwijl ze dit jaar niks organiseren, op korte termijn 1,4 miljoen pond nodig?!?
    26 juni 2020 15:46
    Waarschijnlijk hebben ze al kosten gemaakt voor de editie van 2020.
    Er komt niks binnen, maar moeten wel zaken betaald worden...
    Vallen er sponsors of steden weg...

Reacties zijn gesloten.