Tobias Johannessen: “De Tour de France winnen is voor de toekomst zeker een doel”

zaterdag 21 augustus 2021 om 14:18
Tobias Johannessen: “De Tour de France winnen is voor de toekomst zeker een doel”

Johannessen op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Tobias Johannessen zette zijn gele trui in de verf in de achtste etappe van de Tour de l’Avenir. In de superkorte bergrit over de Chaussy en de Croix de Fer was de Noorse renner de sterkste van een kopgroep met vier man, nadat hij met zijn ploeg de rit grotendeels domineerde.

“De ploeg heeft het geweldig gedaan. Dit was echt een zege van de ploeg”, vertelde Johannessen na afloop van de etappe in het flashinterview. “Jonas Hvideberg, Johannes Staune-Mittet en mijn broer Anders namen bijna de hele klim van de Croix de Fer voor hun rekening en ik ben blij dat ik het voor hen kon afmaken. Nu voel ik mij klaar voor de laatste etappe. Met deze ploeg hebben we de verantwoordelijkheid om morgen te controleren. Als we hetzelfde doen als vandaag, gaan we het redden.”

Recente winnaars van de Tour de l’Avenir Egan Bernal en Tadej Pogačar wonnen in de seizoenen na hun zege vervolgens de Tour de France. Of dat ook zijn doel is, werd Johannessen gevraagd. “Dat is voor de toekomst zeker een doel. Voorlopig neem ik alles dag voor dag en zie ik wel wat er gebeurt. Ik ben blij met de ploeg, ik rijd volgend jaar voor Uno-X. Het is de perfecte plaats voor mijn tweelingbroer Anders en mij om ons verder te ontwikkelen. Ik kijk zeker uit naar de komende jaren.”

Johannessen, die momenteel nog voor de opleidingsploeg van Uno-X rijdt, is bezig aan toch al een sterk seizoen. Hij werd tweede in de Giro d’Italia voor beloften en won na de Olympische Spelen van Tokio twee etappes in de Sazka Tour, de opvolger van de Czech Tour. In de eindstand van de Tsjechische ronde eindigde hij als tweede achter Filippo Zana, die hij vandaag in de bergrit naar Saint Jean d’Arves voorbleef. Gisteren was de 21-jarige Noor ook al de winnaar van de rit naar de Grand Colombier.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Michelangelo 21 augustus 2021 om 14:45

Van winst in de tour de l’avenir naar geel in de Tour de France… een kleine stap!

Groot dromen mag. Maar begin eerst maar eens met het zetten van de stap naar een WT ploeg, dan fatsoenlijk mee komen met het profpeloton, dan eens denken aan een zege in een WT rit, dan misschien eens aan het uitrijden van een grote ronde, en als dat allemaal goed gaat proberen mee te doen voor een goed klassement.

Want als je zo groot droomt, dan kan het bijna alleen maar tegenvallen. Misschien moet ie eens met Naesen praten.

Handige Harry 21 augustus 2021 om 14:51

Wat een zure reactie.
Wees blij dat die jongen tenminste wat te vertellen heeft, grijze muizen zijn er al genoeg.

Jan Rodenburg 21 augustus 2021 om 14:55

Ik denk dat je deze ouderwetse instelling moet loslaten want Pogacar, Pidcock, Bernal, Evenpoel, etc. Bewijzen dat je op jonge leeftijd grote prestaties kunt leveren. De TDF als doel stellen is juist een concreet en helder mikpunt, ik zie dat liever dan vage dingen zoals “een WT rit”

Ronellenfitsch 21 augustus 2021 om 14:56

Hij heeft gewoon antwoord op een vraag met verwijzing naar Pogacar etc. Nee zou ook een raar antwoord zijn.

Ronellenfitsch 21 augustus 2021 om 14:57

Heeft = geeft

Michelangelo 21 augustus 2021 om 15:13

@Jan,
Er zijn volksstammen jonge renners die dromen van het winnen van TdF. Maar slechts de meest getalenteerden gaan het ook daadwerkelijk ooit redden. Je kunt dan zeggen dat het een helder en concreet mikpunt is, maar of je daar beter van wordt weet ik niet.

Vergelijk het met een getalenteerde hoogspringer, die net zijn schoolkampioenschap heeft gewonnen. Die kan de lat op 2.45 leggen, zeggen dat het zijn doel is, en het iedere dag proberen. Of hij kan de lat cm voor cm hoger leggen, in de hoop ooit bij het wereldrecord te komen.

Ik denk dat die laatste route een betere weg naar succes gaat opleveren. Als je 10 weken probeert om over 2.45 te springen maar iedere keer de lat eraf springt, dan is de lol er snel af. Terwijl je wel succes gaat proeven als je de lat steeds een beetje hoger legt..

Maar misschien ben ik wel een ouwe zuurpruim op dat vlak…

Handige Harry 21 augustus 2021 om 16:34

Je doet nu net dat als hij niet de Tour wint zijn carrière niet geslaagd zou zijn.
Hij zal waarschijnlijk ook wel andere doelen hebben die makkelijker zijn om te verwezenlijken.

Maillot à Pois 21 augustus 2021 om 16:39

Welnee @Michelangelo, je bent geen zuurpruim, ik geef je 100% gelijk wat betreft je hoogspringer advies.

Maar je reageert op een titel. Volgens mij doet Johannesen net wat je hem aanbeveelt. De sappige quote in de titel is niet meer dan een – misschien wat onhandig – antwoord op de vraag van een journalist. Verder zegt hij letterlijk “Voorlopig neem ik alles dag voor dag en zie ik wel wat er gebeurt.”

Het feit dat hij ervoor kiest bij Uno-X te blijven en niet dadelijk naar een WT ploeg te gaan (en die zullen na zijn 2de plek in de baby Giro ongetwijfeld in de rij hebben gestaan) geeft voor mij net aan dat hij de lat inderdaad cm per cm hoger wil leggen .

Romāns Vainšteins 21 augustus 2021 om 18:56

Het maakt geen moer uit wat zo’n joch zegt maar om hoe hij rondfietst straks in de tour. Net alsof ‘ik ga daar voor ja’ een andere invloed op je benen heeft heeft dan *vul genuanceerd lulverhaal naar keuze in*.

Murcia 21 augustus 2021 om 14:54

In de euforie roep je wel eens wat maar hij is een Noor in een Noorse ploeg dus die komt vrij snel wel weer met de beentjes op de grond terecht. Net als in andere sporten zijn Scandinaviërs bij de jeugd en de beloften vaak beter dan de concurrentie uit andere landen maar hun vaak fysieke voordeel wordt later wel ingelopen door de rest.
Heeft echter met het UNO-X team wel een groep die weet waar ze mee bezig zijn en waar hij en zijn broer de aandacht krijgen die veel moeilijker valt af te dwingen bij een ploeg als Trek. Het pad van Foss lijkt me met de rustige aanpak ook wel iets voor de tweeling.

Franco Ballerini 21 augustus 2021 om 15:32

Deze jongen zie ik samen met zijn broer graag naar TJV komen. De klasse spat er van af.

xistnc 21 augustus 2021 om 21:01

Om ze vervolgens voor elk wissewasje af te zeiken?

Franco Ballerini 22 augustus 2021 om 12:15

En wat denk jij? Een goede aanwinst voor TJV of niet?

notriple 21 augustus 2021 om 18:00

Leuk voor dat Belgje. Weer een concurrent.

Maillot à Pois 21 augustus 2021 om 20:45

Er zullen elk jaar concurrenten bijkomen. En andere wegvallen.
Dat weet het Belgje ook wel. Belgjes zijn niet dom.

Headlines

Materiaalzone

Populair