Tjallingii over afscheid: “Dit ga ik lang onthouden”

zondag 19 juni 2016 om 17:51
Tjallingii over afscheid: “Dit ga ik lang onthouden”

Foto: Sirotti

De wielerloopbaan van Maarten Tjallingii zit er nu definitief op. De renner van LottoNL-Jumbo reed vandaag in Boxtel zijn laatste wedstrijd als prof. “Het was een beetje in de Ster ZLM Toer-stijl: hectisch”, stelt hij voor de camera van WielerFlits.

Tjallingii kijkt met een positief gevoel terug op zijn laatste jaar. “Hoe gaaf is het dat ik het laatste half jaar zo heb kunnen presteren!? De ploeg is zo ongelooflijk gegroeid het laatste half jaar. Ik weet niet of het door mij gekomen is of niet, maar dit ga ik lang onthouden.”

Wil je niets missen van de Ster ZLM Toer en nog veel meer?
Abonneer je direct op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

12 Reacties

rahimns 19 juni 2016 om 18:00

Een fantastische renner, maar ook een fantastisch persoon… Maarten ik gun je het allerbeste en geniet de komende tijd vooral van je gezin en ik gun je een prachtige nieuwe carriere. Het gaat je goed en we gaan je zeker missen.

0
kelderfan 19 juni 2016 om 18:03

@rahimns
+10

0
Wildebert 19 juni 2016 om 18:09

Maarten, een hele dikke dankjewel voor alle moois dat je ons in de loop der jaren hebt laten zien. Onvergetelijke momenten, ook voor mij als fan (en opgegroeid in Arnhem) voor jou en het Nederlandse wielrennen. Als jij op kop van het peloton ging sleuren, werd er echt gas gegeven en op een lint getrokken. En mentaal had je een paar streepjes voor op een hoop collega renners. Het ga je heel goed en eigenlijk hoop ik dat je op een of andere manier bij de topsport betrokken blijft.

0
sooike 19 juni 2016 om 18:42

Een voorbeeld voor veel jonge renners. Hij wist wat hij kon en vooral wat hij niet kon. Ik wens hem een gezond, gelukkig en goed leven toe !

0
Janjanssen98765 19 juni 2016 om 19:52

@sooike

Lijkt me niet zo raar dat jonge renners nog niet weten wat ze kunnen.
Sowieso verschilt de ontwikkeling per renner nogal.

Maar jammer dat hij stopt nu moeten we een nieuwe vroege aanvaller krijgen die de wedstrijden kleurt.

0
Japsie 19 juni 2016 om 20:11

Toch allemaal een beetje overdreven deze Tjallingihype. Gaat al vanaf de winter zo. Prima renner, voorbeeld, goeie insteek, maar ook gewoon tijd om te stoppen.

0
Romāns Vainšteins 19 juni 2016 om 20:32

Leuke gast maar er had met zijn kwaliteiten (want die heeft ie) icm wat geluk toch ook nog wel 1 klinkende overwinning bij gemogen …,….

0
KnightBiker 19 juni 2016 om 21:06

M`n favoriete renner neemt afscheid.. ik denk dat er kans is dat we hem terzijnertijd terug zien als ploegleider. De tomeloze inzet was voor mij een een inspiratie, en dan met name je Parijs-Roubaix podium. Winnen is leuk, maar het maximale uit jezelf halen is nog veel belangrijker.

0
Wheely 19 juni 2016 om 21:16

Einde van een tijdperk.

0
Fabian. 19 juni 2016 om 21:23

Fantastische carrière gehad!

Geen absolute top, maar in zijn hele carrière keihard geknecht en van tijd tot tijd nog mooie resultaten behaald.

0
Kwiat 19 juni 2016 om 23:19

Wat een coureur was dit toch. De vroege vluchten staan mij het meeste bij. Parijs-Roubaix, maar ook Milaan-San Remo. Vooral de regeneditie, toen hij met z’n medevluchters lang vooruit bleef en Nibali als een dwaas kwam aanrijden vanaf de Cipressa. Ook de bergtruien van de laatste Giro, kleurden de eerste vlakke ritten.

Jammer, maar volstrekt begrijpelijk dat Tjallingii er nu mee stopt. Een vaste waarde in de periode Rabobank-Belkin-LottoNL-Jumbo, oerdegelijk en altijd van waarde. Bedankt!!

0
girardengo 20 juni 2016 om 11:47

Mooie carrière. Mountain biker, winnaar Ronde van Burkina Fasso, winnaar van de Ronde van België, derde in Parijs-Roubaix, bergkoning op de Posbank in de Giro, en dan natuurlijk die vele aanvalskilometers, bijvoorbeeld in de laatste etappe van de laatste Giro. Een voorbeeld voor de jongeren.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone