TJ Sport overweegt aantrekken Aru in 2018, Lampre verdwijnt wellicht als sponsor

zondag 6 november 2016 om 15:05
TJ Sport overweegt aantrekken Aru in 2018, Lampre verdwijnt wellicht als sponsor

Foto: Sirotti

Hoewel Fabio Aru nog tot eind 2017 vastligt bij Astana, kan hij nu al rekenen op belangstelling van ploegen die hem in willen lijven. TJ Sport (de opvolger van Lampre-Merida), laat doorschemeren dat de Sardijnse klassementsrenner op het verlanglijstje staat.

De ploeg draagt momenteel de werknaam TJ Sport. “Er is een investeringsfonds gecreëerd dat het wielrennen in China moet promoten. Er zijn bedrijven uit verschillende sectoren aangesloten. De eerste naamgever van de ploeg wordt een Chinees bedrijf”, legt teambaas Giuseppe Saronni uit aan La Gazzetta dello Sport. Het Italiaanse Lampre – dat de ploeg vele jaren sponsorde en nog steeds in beeld is als co-sponsor – verdwijnt wellicht. “De familie Galbusera heeft vele jaren als hoofdsponsor de wielersport gesteund. Zij denken nu na over de situatie en nemen binnenkort een besluit of zij meedoen”, aldus Saronni.

Saronni wist zijn toppers Ulissi, Modolo en Rui Costa te behouden, maar streeft ernaar om zijn ploeg te versterken. De naam van Fabio Aru wordt genoemd. “Hij ligt dit jaar nog vast bij Astana en dat willen we respecteren. Maar als kopman voor de grote rondes zou hij een optie kunnen zijn.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

koos1 6 november 2016 om 16:23

Zou jammer zijn als de naam Lampre helemaal gaat verdwijnen, is toch een van de sponsors die al het langste in het wielrennen is te vinden.

0
Wielrennertje 6 november 2016 om 17:16

hoop niet dat lampre echt stopt, zou een gemis zijn :(

0
Romy2007 6 november 2016 om 18:15

dit is een nieuwsbericht met twee ‘misschiens’. Het is de tijd van het jaar maar dit soort speculatieve berichten voegen echt niets toe. Froome rijdt wel Giro? Oh misschien toch niet etc etc etc

0
ah-ja 6 november 2016 om 19:22

Idd onzin. Wachten op echt, bevestigd nieuws

0
Sephiroth 6 november 2016 om 20:54

lijkt me wel mooi, ben erg benieuwd hoe Aru presteert zonder zijn Astana trein.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone