Titelverdediger Sagan denkt niet aan eindzege Californië

Titelverdediger Sagan denkt niet aan eindzege Californië

foto: Sirotti

woensdag 11 mei 2016 om 13:41

Peter Sagan won in 2015 de Amgen Tour of California door zichzelf helemaal uit elkaar te trekken op Mt. Baldy, waardoor hij op twee seconden van klassementsleider Julian Alaphilippe bleef staan. Bonificatieseconden in de slotrit bezorgden Sagan de eindzege. “De editie van dit jaar is erg moeilijk en past niet geheel bij mijn stijl”, tempert de huidige wereldkampioen in een persbericht de verwachtingen rondom een nieuwe eindzege.

‘Californië betekent veel voor me’
Sagan boekte sinds zijn entree in het peloton anno 2010 al dertien dagzeges in de Amerikaanse 2.HC-rittenkoers. “Ik kijk er erg naar uit om terug te keren naar deze wedstrijd, het is namelijk een fantastisch evenement waar ik een aantal heel goede herinneringen aan bewaar”, stelt de 26-jarige Slowaak. “De Amgen Tour of California betekent heel erg veel voor mij. Het is een koers die ik de laatste jaren graag deed en nu is het een traditie in mijn wedstrijdprogramma. In het verleden ben ik erg succesvol geweest in Californië en ik denk dat ik, na een kleine rustperiode, een goed niveau kan halen. Ik zou gelukkig zijn wanneer ik weer mee kan doen voor een aantal sterke resultaten.”

Transfer in de maak?
Bij Tinkoff krijgt de Oostenrijkse neoprof Michael Gogl de kans om voor zichzelf een klassement te rijden. Of Sagan enkel in Californië komt om te koersen, is nog maar de vraag. De Amerikaanse fietsfabrikant Specialized kondigde eerder aan om tijdens deze koers de nieuwe ploeg van de wereldkampioen kenbaar te maken. Dat zou om Etixx-Quick-Step gaan, al ontkende teammanager Patrick Lefevere die geruchten.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Rhohan 11 mei 2016 om 14:33

Rare editie was dat vorig jaar. Sagan en Alaphilippe toonde klimmersbenen die ze voorheen en daarna nooit lieten zien. Alhoewel ik van Sagan ook nooit zag dat ie het maximum gaf op langere beklimmingen. Dat deed ie hier klaarblijkelijk wel.

0
Janjanssen98765 11 mei 2016 om 14:53

Sagan had eerder al in Zwitserland een bergrit gewonnen.

0
Etio 11 mei 2016 om 14:57

@Janjanssen98765 Klopt, hij won die prachtige maar loodzware rit naar Grindelwald over de Große Scheidegg.

0
Gompie 11 mei 2016 om 15:11

Gezien het uitermate zwakke deelnemersveld van vorig jaar is het minder opvallend. Zet er een paar klassementsrenners met een beetje vorm (dus geen Gesink) bij en Sagan en Alaphilippe hadden echt geen podium gereden.

0
Purito 11 mei 2016 om 15:31

California is geen bal aan dit jaar. Waar zijn de mannen die de Tour of Gila in brand hebben gestoken?

Acevedo? Jaramillo? Horner? Die horen daar te rijden :(

Gelukkig zijn Morton en Britton van de partij.

Edit: Jaramillo start zie ik :)

0
Rosanero 11 mei 2016 om 15:40

@gompie: als Sagan gemotiveerd is, kan hij zo’n Mount Baldy gewoon even hard op als Gesink. Sagan is een buitencategorie renner binnen dit peloton namelijk.

En dat Alaphilippe ‘zo goed’ klom was ook helemaal geen verrassing.

0
Striga 11 mei 2016 om 15:49

Mooi parcours dit jaar, klimmen geblazen.

0
Gompie 11 mei 2016 om 16:29

@Rosanero: ik meende dat mt. Baldy een behoorlijk pittige klim was, maar ben dus kennelijk abuis. Ik heb Sagan en Alaphilippe nog nooit een lange, zware klim vooraan zien boven komen met renners als bv. Bardet, Mollema, Rodriguez, Porte of Pozzovivo.

0
Wim Kruithof 11 mei 2016 om 16:43

vorig jaar was bizar spannend, fenomenaal. Heb staan juichen om Sagan, al duurde het even voor de winnaar werd aangewezen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone