‘Tinkov geeft licentie niet aan Riis’

‘Tinkov geeft licentie niet aan Riis’

Riis (m) en Tinkov (r) in betere tijden - foto: Sirotti

woensdag 24 februari 2016 om 20:13

Oleg Tinkov sluit uit dat hij de licentie van zijn ploeg Tinkoff overdraagt aan de mogelijke nieuwe ploeg van Bjarne Riis, die volgens de geruchten morgen een samenwerking met een de prins van Bahrein bekendmaakt. “Wij zullen hoogstwaarschijnlijk de ploeg laten vallen na dit seizoen”, aldus Tinkov tegen Cyclingnews.

De nieuwe equipe die Bjarne Riis, Saxo Bank en de prins van Bahrein op poten aan het zetten zijn, zou volgens Ekstra Bladet de licentie van Tinkoff over willen nemen. Tinkov, de excentrieke eigenaar van de Russische ploeg, heeft al aangegeven na dit seizoen te stoppen met de formatie van wereldkampioen Peter Sagan en Alberto Contador. De rijke Rus ziet het niet zitten om zijn WorldTour-licentie door te verkopen.

“Ik ben blij om met elke koper te praten, maar ik ben realistisch en begrijp dat een ploeg verkopen onder de huidige omstandigheden lastig is. Daarom zullen wij, hoogstwaarschijnlijk, de ploeg laten vallen na dit seizoen”, aldus de Rus, die zegt niet geïnteresseerd te zijn in de roddels rondom de nieuwe formatie van zijn oud-collega Bjarne Riis. De Deen verliet in maart 2015 de staf van het toenmalige Tinkoff-Saxo.

Als Tinkov de licentie definitief laat vallen, zullen alle doorlopende contracten van Tinkoff-renners komen te vervallen. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen die contracten overgenomen worden door de nieuwe licentiehouder. Het gaat daarbij om Peter en Juraj Sagan, Rafał Majka en neoprofs Erik Baška en Michael Gogl.

https://twitter.com/olegtinkov/status/702571562273259525

Dit artikel delen:

18 Reacties

MollemaFanatic 24 februari 2016 om 20:22

And the story goes on.

Gunt Rijs duidelijk niks.

Alto 24 februari 2016 om 20:28

“I’m 60% sure”, hoe je ook over Tinkov denkt, je kan niet zeggen dat hij geen humor heeft ;)

luckyloek 24 februari 2016 om 20:40

Dit is er één om in te lijsten

Manuel Beltran 24 februari 2016 om 20:44

Wat is er toch in godsnaam voorgevallen tussen die twee? Iemand enig idee?

Orakel 24 februari 2016 om 21:18

Tinkov vond Riis maar een koekenbakker (qua inzet en sfeermaker), zeker voor zijn loon van 1 miljoen. Wellicht speelde er meer (zoals het artikel in de Deense kranten over doping onder leiding van Riis).

RiGHT 24 februari 2016 om 21:40

geheel zoals te verwachten natuurlijk dat die waardeloze Rus een ander niets willen gunnen.
typisch russisch

Arry1337 24 februari 2016 om 21:51

Waarom is die Rus zo waardeloos, RiGHT? Omdat het een Rus is? Ik heb zo het gevoel dat je je emoties laat meespelen en eigenlijk ononderbouwd lekker je mening loopt te verkondigen. Voor zover ik Tinkov tot dusver heb mogen meemaken is hij excentriek, maar heeft hij het meestal wel bij het rechte eind. Riis is wat dat betreft een veel minder populaire naam in mijn beleving, en dat is een Deen. Ik weet het fijne er niet van, maar ik heb een beter gevoel bij Tinkov dan bij Riis.

Romāns Vainšteins 24 februari 2016 om 21:52

Erg leuke grap van Tinkoff.

Overigens heb ik nog wel eens wat zitten nuezen in die oude Gewiss stats ooit en de ECHTE mr 60% was de SovLjET Ugrumov, Riis bleef zo rond 58% hangen destijds

Over obscure oud renners gesproken :

http://hetiskoers.nl/vergeten-wielrenner-piotr-ugrumov/

Romāns Vainšteins 24 februari 2016 om 21:57

Sowieso vind ik die Heinen voor de verandering wel eens een aardig leuke wielerstukjesschrijver

Manuel Beltran 24 februari 2016 om 22:05

@orakel & arry
Het is toch onwaarschijnlijk dat Tinkov pas hoorde van het 60% verhaal en Riis zijn stiel + salaris nadat hij met hem in zee ging? Dat maakt hem in mijn ogen behoorlijk hypocriet. Ik heb Tinkov ook vaak kunnen betrappen op zinnige uitspraken (evenals onzinnige), maar zijn vete met Riis lijkt nogal persoonlijk van aard. Ik vraag me af waar dat vandaan komt.

@ RV lekker die Ugrumov. Nooit eerder van gehoord, fijne kennismaking zo :)

Overigens vangt Riis al jaren de klappen op, daar waar ik vind dat Kim Andersen (tegenwoordig Trek-Segafredo) er ook best een paar mag opvangen.

Reynaerde 24 februari 2016 om 22:27

Ik lees in dat interview anders helemaal nergens dat Tinkoff iets uitsluit. Sterker nog, hij geeft aan met elke koper te willen praten. Als ik een tweedehands auto ga kopen, vertel ik natuurlijk niet eerst tegen de verkoper hoe hard ik die auto wel niet nodig heb. Als er een vrachtwagen met Bahreinse dollars binnen komt rijden, zou het mij helemaal niets verbazen als Tinkoff die licentie gewoon verkoopt. Het lijkt me dan ook eerder spel.

Johnny7 24 februari 2016 om 22:47

Jammer dat deze kleurrijke Rus stopt.
We hebben meer mannen met ballen nodig zoals hij.

Overigens is dit natuurlijk blufpoker, Tinkov heeft er genoeg geld ingestopt en wil natuurlijk zoveel mogelijk terug pakken met het verkopen van de licentie. Dat je dan ook nog renners als Sagan en Majka onder contract gaat hebben drijft de prijs alleen maar op

Leukefans 24 februari 2016 om 22:49

@Right
Dat is uiteraard niets meer of minder dan racisme, al mag het blijkbaar van de redactie.

Dat een steenrijke man een ander verwijt alles voor de poen te doen is natuurlijk ook wat cynisch, niet?

Purito 24 februari 2016 om 22:52

Nog nooit van Ugrumov gehoord? Die man werd notabene 2e in de Tour! Met bloed zo dik als slush puppy!

Jacco van Stierop 24 februari 2016 om 23:15

@ Romāns Vainšteins

Of wat te denken van Evgueni Berzin? Minstens zo mooi mistroostig.

http://hetiskoers.nl/vergeten-wielrenner-berzin-evgueni/

Manuel Beltran 24 februari 2016 om 23:53

@ Purito
Nee, van Ugrumov herinner ik me weinig (niets). hij stamt blijkbaar wel uit de jaren dat ik ben begonnen met het volgen van wielrennen, maar het doet (gelukkig?) geen belletje rinkelen.

dikkechaap 25 februari 2016 om 01:08

@Leukefans
Gebruik die term niet verkeerd aub. Bevooroordeeld, discriminerend o.i.d. kun je het wel noemen.

zoetepap 25 februari 2016 om 08:59

Ik snap niks van dat licentiesysteem… zijn er geen 2 licenties extra te verkrijgen(gratis) of te koop bij de UCI voor volgend jaar? (20 WT-Teams?) En als Tinkof niet verkoopt,komt deze weer in handen vd UCI? Hoeveel jaren kan een licentie doorverkocht worden of is dat afhankelijk van contracten, termijn? Kan een koper dan ook afgekeurd worden en zijn investering verloren zien gaan? Nouja ik ga de site vd UCI niet uitspitten om niks relevants te vinden. We zullen het wel zien vanonder welke berg zand deze constructie zal ontstaan maar het zal wel het nodige stof doen opwaaien. Je moet het mannen als Riis en Lefevre wel aangeven dat je met jezelf kan leven in het huidige volgersklimaat. Ik betwijfel dan ook sterk dat ze echte sportliefhebbers zijn.