Tinkoff wint spekgladde ploegentijdrit in Kroatië
Foto: Sirotti
zaterdag 23 april 2016 om 16:02

Tinkoff wint spekgladde ploegentijdrit in Kroatië

Tinkoff heeft in de stromende regen de ploegentijdrit in de Ronde van Kroatië gewonnen. De Russische ploeg bleek het best in staat om zich tussen Porec en Umag over de spekgladde wegen te manoeuvreren en zette een tijd neer van 49,36 minuten (gemiddelde van 48,750 km/u). Matija Kvasina wist door een knappe teamprestatie van Synergy Baku zijn rode leiderstrui te behouden.

Regen zorgt voor veel valpartijen
Door het slechte weer lukte het lang niet alle ploegen om op het ruim veertig kilometer lange parcours overeind te blijven. Zo ging het bij Dimension Data en Astana mis met een valpartij in de bochtige slotkilometer. Omdat niet alle ploegen bereid waren om evenveel risico te nemen, waren de verschillen aan de streep aanzienlijk.

Gazprom-Rusvelo ging prima om met de omstandigheden en zette met 49.40 minuten een scherpe tijd neer. Alleen de andere Russische formatie, Tinkoff, wist daar nog onder te duiken. Ondanks een val van Juraj Sagan in een van de laatste bochten, glibberden zijn ploegmaats naar een eindtijd van 49.32 minuten.

Knappe zevende plaats Join|S De Rijke
CCC Sprandi Polkowice kwam niet aan die tijden, maar hoopte met Victor de la Parte wel de leiderstrui te kunnen pakken. Synergy Baku stond dat echter niet toe en stelde dankzij een prima vierde plaats de positie van thuisrijder Kvasina veilig. Ook Join|S De Rijke kwam sterk voor de dag. De Nederlandse ploeg werd zevende.

De Tour of Croatia wordt morgen afgesloten met een 158 kilometer lange etappe. Het plaatselijke parcours op de klinkers in hoofdstad Zagreb biedt voldoende aanknopingspunten om nog voor verschuivingen in het klassement te zorgen.

 
5 Reacties
Sorteer op:
23 april 2016
En dat met een crash!
23 april 2016
^ Weinig teams die ik niet heb zien crashen.
23 april 2016
Haha.
23 april 2016
Dat valt toch wel even tegen voor Trek. Die hadden zich al rijk gerekend. Ik heb niet kunnen kijken; oorzaak crash of gewoon slecht gereden?
23 april 2016
Nizzolo lek op een slecht moment en verder ook niet best gereden.

Reacties zijn gesloten.