Boaro wint koninginnenrit Tour of Croatia, Weening blijft tweede

zaterdag 21 april 2018 om 17:22
Boaro wint koninginnenrit Tour of Croatia, Weening blijft tweede

foto: Sirotti (archiefbeeld)

Manuele Boaro heeft voor het derde Italiaanse succes gezorgd in de Tour of Croatia. De 31-jarige Italiaan van Bahrain Merida was in de zware koninginnenrit naar Ucka in de slotfase de sterkste van een kopgroep. Pieter Weening eindigde in deze voorlaatste rit op de achtste plaats en bleef tweede in het klassement, dat wordt aangevoerd door Kanstantsin Siutsou.

Boaro maakte deel uit van een omvangrijke kopgroep, met daarbij ook de Nederlanders Peter Koning en Nick van der Lijke. Uiteindelijk begonnen elf koplopers aan de slotklim van Ucka. In vijftien kilometer steeg het wegdek 922 meter de hoogte in, wat neerkomt op een gemiddelde van ruim 6 procent.

Boaro zegeviert
Mirco Maestri was de eerste renner die aanviel, maar de Italiaan kreeg geen ruimte. Ook Johnatan Cañaveral probeerde het, maar ook hij werd teruggepakt. Op vijfhonderd meter van de finish viel de beslissing. Manuele Boaro demarreerde en verraste Lukasz Owsian en Alessandro Tonelli. De Italiaan zag zijn inspanningen beloond worden met de dagzege.

Daarmee volgde hij het voorbeeld van zijn landgenoten Niccolo Bonifazio en Tonelli, die al eerder etappes wonnen in de Kroatische rittenkoers.

Weening blijft tweede
Er werd niet alleen gestreden om de dagzege, ook de leiderstrui van Kanstantsin Siutsou lag onder vuur. Pieter Weening, tweede in het klassement, probeerde in de slotfase zich te ontdoen van de Wit-Russische ploeggenoot van ritwinnaar Boaro. Siutsou bleef echter in het wiel van onze landgenoot van Roompot-Nederlandse Loterij, waardoor de verschillen ongewijzigd bleven.

Dit artikel delen:

5 Reacties

ikbenprocycling 21 april 2018 om 17:27

Chapeau voor Weening.
Toch blijft bij mij de vraag waarom hij donderdag op de Kroatische ‘Mont Ventoux’ bleef doorstampen in zwaar verzet. Zijn stijl en voorkeur zijn bekend, maar die cassette zit er niet voor niets. Had dat echt niet even lichter gekund, met minder omkijken bovendien ?

0
lemmens 21 april 2018 om 17:37

Bahrain is on fire! Weliswaar in de kleinere koersjes.

0
Tripodboom 21 april 2018 om 19:09

Prima van Weening en prima van Van der Lijke, maar Eg had deze ronde kunnen winnen!

0
Olly 21 april 2018 om 20:25

Froome ook net als kwiat en majka. Wat is je punt?

0
DonQ. 21 april 2018 om 20:28

Peter Koning pakt de bergtrui terug en is niet meer in te halen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone