Tinkoff-Saxo: Ook Paulinho uit Vuelta na aanrijding met motor

woensdag 2 september 2015 om 17:38
Tinkoff-Saxo: Ook Paulinho uit Vuelta na aanrijding met motor

Tinkoff-Saxo heeft opnieuw een renner weg zien vallen uit de Vuelta. Na Peter Sagan in de achtste rit was vandaag Sergio Paulinho het slachtoffer. Dat meldt de Russische wielerploeg via Twitter. De Portugees zou zijn aangereden door een motor van de televisie en heeft opgegeven. Volgens eigenaar Oleg Tinkov is Paulinho naar het ziekenhuis gebracht en moet hij daar zeventien hechtingen laten zetten.

Het incident komt enkele uren nadat Tinkoff-Saxo via een open brief de organisatie van de Vuelta en de UCI opriep tot veranderingen, onder meer wat betreft het aantal gemotoriseerde voertuigen in koers. “Wat zullen we nu doen?”, vraagt de ploeg zich hardop af. Tinkov doet er nog een schepje bovenop. “Wat een rommelige en oppervlakkige race.” In zijn laatste tweet zegt hij te overwegen zijn team terug te trekken en de rest van de Vuelta te boycotten.

Dit artikel delen:

54 Reacties

batchieboy 2 september 2015 om 17:42

Ik lach me kapot als Tinkoff eruit stapt. Dan gaat Majka zeker naar een andere ploeg.

0
richardm 2 september 2015 om 17:42

En terecht! Moet nu eens afgelopen zijn met die motoren die totaal geen koersinzicht hebben. Minder motoren in het vervolg!

En wat als Majka nu vandaag een goeie zaak doet in het klassement? Lastig, lastig!

0
Sagan=hulk 2 september 2015 om 17:42

Haha, ooit zal het de Vuelta toch duur komen te staan!

0
Topsor 2 september 2015 om 17:44

Geheel terecht maakt Oleg hier een punt van. Hij mag dan niet zo populair zijn, in deze situatie snap ik hem wel. Hoe kun je nu 2 renners onderuit rijden, man man man.

0
JDG 2 september 2015 om 17:52

oleg niet populair?

0
LyndaLid 2 september 2015 om 18:10

Hoe de f*ck is dit grappig?!

Serieus, dit loopt volledig de spuigaten uit. Wat een zaad race, en dat problemen met die motoren is nu ook al ver over “klein probleempje” heen. Wat een schande zeg, ik hoop echt dat ze eruit stappen. Als het geen doping is weet de wielersport wel op een andere manier zichzelf in een slecht daglicht te zetten, belachelijk amateurisme.

0
Sephiroth 2 september 2015 om 18:21

dit is feitelijk competitievervalsing.. 1 team 2 renners afhandigmaken door knullige “jury/neutrale” partijen. Dat kan niet. Valt bijna te vergelijken met een scheids die twee doelpunten maakt in een voebal wedstrijd… terecht dat hij overweegt yich terug te trekken.

0
Wim Kruithof 2 september 2015 om 18:21

LyndaLid, dat is inderdaad droevig maar de wijze hoe Tinkov weer reageert, vind ik nog meer beschamend. Hij slaat om zich heen als een peuter in een snoepwinkel.

0
Thijs E 2 september 2015 om 18:23

Motards in Spaanse koersen hebben dit jaar de twijfelachtige eer om het recordaantal van drie renners uit koers te rijden. Dit is geen toeval meer, maar een gebrek aan organiserend vermogen.

En hopelijk blijft het bij 3.

0
Sebas 2 september 2015 om 18:27

@ Wim

Je tweede renner van de sokken gereden zien worden en dan zo reageren? Schandalig ja; boete van 300 ZF. Komop zeg, dit is toch van de zotte. Terechte reactie en terechte overweging. Er moeten zo snel mogelijk structurele veiligheidsmaatregelen genomen worden aangaande de motoren in koers.

0
LyndaLid 2 september 2015 om 18:28

@ Wim

Dat doet ie altijd, lekker negeren als het je stoort. Maar niet doen alsof dat een groter probleem is dan hoe slecht deze Ronde van Spanje in elkaar zit, en hoe groot het probleem met de motoren geworden is. Het is echt onvoorstelbaar hoe veel er dit jaar al gebeurd is, en er wordt voorlopig nog helemaal NIKS aan gedaan. Werkelijk waar… Wie zijn die onbenullen die hoge posities bekleden in het fietsen?! Ik ben gek op deze sport, maar soms schaam ik me bijna dat ik het zo leuk vind, want dit slaat toch nergens op? Er worden hele wedstrijden beïnvloed door derden, en dan “niet eens” door matchfixing maar gewoon door gevaarlijk gedrag. Dan nog die vreselijk amateuristische regie steeds, en het parcours wat blijkbaar niet gecontroleerd wordt… dan is het eigenlijk bizar dat andere sporten een etiket “b-sport” opgespeld krijgen door mensen die (net als ik zelf) deze sport liefhebben.

(Ik weet deels wel wie die hoge piefjes zijn, maar ze kunnen echt he-le-maal niets! Het enige waar ze mee bezig zijn is de dopingjacht, alsof de UCI niet meer verantwoordelijkheden heeft).

0
Romāns Vainšteins 2 september 2015 om 18:32

@ LL > Ik vind zo’n amateurisme op zich wel vermakelijk maar zie in jou wel de aangewezen persoon om er eens een mooie open brief te wijden want het is wel heel erg dit jaar.

0
Roberto 2 september 2015 om 18:33

Wat doen al die wielrenners dan ook in een motorrace? ;)

Maar nu serieus. Het is dieptriest al die incidenten met wagens en motards in de koers. De discussie is al sinds het prikkeldraadincident van Hoogerland bezig en er is niks gedaan!
Tinkoff-Saxo heeft alle recht om kwaad te zijn en maatregelen te willen.
Maar meneer Tinkoff tweet weer voordat hij eens zijn hersens gebruikt. Wijst naar Prudhomme als schuldige van de 2 voorvallen bij Tinkoff en dreigt met uitstappen van zijn ploeg voordat hij ook maar één renner gesproken heeft.

0
Elrick 2 september 2015 om 18:39

Als Tinkoff daadwerkelijk uit deze Vuelta stapt, dan is dat echt een enorm statement. Dat kan de UCI niet negeren. Ik zou ze er in elk geval enorm voor respecteren.

0
pirazzi 2 september 2015 om 18:42

Hij is er gek genoeg voor om zijn dreigement de ploeg uit de Vuelta te halen werkelijkheid te doen worden.

0
LinusGerdemann 2 september 2015 om 18:44

Voorlopig heeft Oleg alleen maar praatjes en een schrijnend tekort aan aandacht. Maar van mij mag hij zo uit de Vuelta stappen. Weer een concurrenr voor Tom minder.

0
alsjewint 2 september 2015 om 18:45

Compleet van de zotten dit. Als je als motard na al die recente ongelukken nog niet wakker bent, en niet extra goed oplet, dan is het wat mij betreft exit. Straks alleen nog ex coureurs met motorrijbewijs toelaten? Voor nu in elke geval slagvaardigheid gewenst en dit op de eerstvolgende vergadering goed regelen.

0
Thijs E 2 september 2015 om 18:50

Als de renners ballen hebben wordt er morgen niet gekoerst. Maar dat gebeurt natuurlijk niet bij gebrek aan een echte patron in het peloton.

0
LyndaLid 2 september 2015 om 18:52

Het jammere aan de manier van reageren van Tinkoff is dat ie ruimte biedt aan mensen om zich totaal niet te wenden tot het échte probleem, maar alleen maar over Tinkoff zijn reactie te praten. Zie ook hierboven.

Wat maakt het nou uit hoe die het verwoordt?! Dat is toch totaal niet hetgeen wat hier belangrijk is?

0
RefleX 2 september 2015 om 18:54

Mag je de ploeg wel terugtrekken uit een worldtour wedstrijd? Er is tenslotte een startplicht. Ze zijn wel gestart, dat dan weer wel ;)

Maar even serieus, ik vind dat Oleg het dan ook moet doen. Het zijn vaak toch maar loze kreeten waarbij niemand hem meer serieus neemt. Hoewel hij absoluut een punt heeft in dit geval.

0
Roberto 2 september 2015 om 18:56

@LL
Ook Tinkoff kan niet zomaar anderen gaan beschuldigen. Het is een volwassen vent, die de deksel op deze manier nog wel eens op de neus kan krijgen. Als hij serieus genomen wil worden, zal hij wat rustiger moeten blijven. Tenminste, ik neem aan dat hij met deze tweets wat wilde ‘bereiken’?

0
jan19 2 september 2015 om 19:24

Oleg wat een baas!!!

0
Har77 2 september 2015 om 19:34

@Linus: serieus? Een winnaar ben je als je van de besten wint, niet als de besten thuis op de bank naar jouw overwinning zitten te kijken. Je chauvinisme ligt er wel heel dik bovenop.

0
LinusGerdemann 2 september 2015 om 19:47

@Har nee dat was niet serieus. Maar ikben helemaal klaar met die Tinkov. Altijd zn bek vol over wat wel en niet kan en als Froome na een val lost gelijk tweeten over wie nou de beste ronderenner is en dan weer over Contador begint en elke keer maar praatjes heeft met dreigementen erin die nie worden uitgevoerd… ga dan lekker naar huis met je zootje en keer volgend jaar in Down under terug in koers.

0
Orakel 2 september 2015 om 19:47

Opvallend dat het weer mis gaat. Botsingen zijn onvermijdelijk wanneer wielrenners, publiek, auto's, motoren van dezelfde weg gebruik maken. Maar het aantal botsingen lijkt mij aan de hoge kant, wat toch wijst op onvoorzichtigheid, concentratiegebrek, of onverwachte manoeuvres van de bestuurders.

Over dit incident zelf heb ik geen mening. Ik vind het niet intelligent om zonder beelden grote woorden te gebruiken. Pas na het zien van de botsing mag je een schuldige aanwijzen. Een motorrijder is niet per definitie fout. Er kunnen allerlei aanleidingen zijn variërend van gevaarlijk rijgedrag tot het uitwijken voor een overstekende toeschouwer en honderden overige scenario's.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone