Tinkoff-Saxo blijft Nicki Sørensen steunen

dinsdag 23 juni 2015 om 09:40
Tinkoff-Saxo blijft Nicki Sørensen steunen

Foto: Sirotti

Tinkoff-Saxo blijft achter zijn ploegleider Nicki Sørensen staan. De Russische formatie was al sinds 2013 op de hoogte van de bekentenis van de Deen aan het Deense antidopingagentschap. De ploeg laat weten dat de besproken zaken een privé-aangelegenheid waren tussen het ADD en Sørensen.

De WorldTour-formatie benadrukt dat ze een diepgewortelde anti-dopingcultuur hebben dat ingevoerd is in heel het team. Tinkoff-Saxo laat in een persverklaring weten er nog steeds van overtuigd te zijn dat hun ploegleider zich volledig aan de deze cultuur houdt.

Het team geeft ook aan dat het de medewerking van werknemers stimuleert aan instanties die een beter milieu in het professioneel wielrennen stimuleren.

Dit artikel delen:

76 Reacties

Contador#N.1 23 juni 2015 om 09:45

Ok

0
nafnikleb 23 juni 2015 om 09:46

Goede foto weer! :)

0
lucas14 23 juni 2015 om 09:46

Doen ze ook met Steven de Jongh

0
achtpuntzes 23 juni 2015 om 09:52

ah natuurlijk, dopingbekentenissen zijn een prive-aangelegenheid tussen een renner en de instantie waaraan de desbetreffende bekentenis wordt opgebiecht.

0
Stelvio-fan 23 juni 2015 om 10:00

Ach joh, het hele wielrennen is vergeven van mensen die doping hebben gebruikt. Van mij magtie best ploegleider blijven, waar moet hij anders z’n brood mee verdienen?

0
Jean Dumas 23 juni 2015 om 10:01

‘een diepgewortelde anti-dopingcultuur […] dat ingevoerd is in heel het team’. Met het woordje ‘dat’ heb ik niet zo’n probleem, maar de rest van de zin doet mij denken aan het schoolhoofd dat zegt: ‘de hele klas heeft het versje ingestudeerd’

0
LyndaLid 23 juni 2015 om 10:06
Quote:
Ach joh, het hele wielrennen is vergeven van mensen die doping hebben gebruikt. Van mij magtie best ploegleider blijven, waar moet hij anders z’n brood mee verdienen?

Ja, dat eerste is dus hét grote probleem in het wielrennen. Dat we dat allemaal maar accepteren helpt ook niet echt, ik vind het dan ook belachelijk. Iemand die een misdrijf pleegt in zijn leven kan daarna ook geen functie als rechter of advocaat bekleden (even scheve vergelijking met renner-ploegleiding, maar you get the point).

Dat tweede, waar ie anders zijn geld moet verdienen, interesseert mij werkelijk waar he-le-maal niets. Dat is zijn eigen probleem, wat mij betreft gaat ie in een tankstation werken, als ie maar opdondert uit deze sport. Niet alleen hij hoor, ik weer dat er meer mensen in zijn positie zitten; allemaal oprotten.

0
Coldeportes 23 juni 2015 om 10:10

"De WorldTour-formatie benadrukt dat ze een diepgewortelde anti-dopingcultuur hebben dat ingevoerd is in heel het team"

Heerlijk toch, deze Russische humor… ;)
Het feit dat mecenas Tinkov zijn renners op allerlei manieren onder druk zet om kost wat kost de grote overwinningen te ' leveren' waar hij recht op heeft -hij betaalt immers daarvoor dus moet hij waar voor zijn geld krijgen- past natuurlijk ook in die diepgewortelde anti-dopingcultuur…..

0
castroviejo 23 juni 2015 om 10:10

@LL

Zelf misschien ambities om de wielrennerij in te gaan? Er blijft namelijk echt niemand meer over als iedereen geweerd wordt die doping gebruikt zou hebben.

0
wakkie 23 juni 2015 om 10:14

Boeie, Justin Gatlin rijgt toch ook weer de overwinningen aan elkaar na een leuke schorsing en dat vinden we toch ook allemaal oké?

0
LyndaLid 23 juni 2015 om 10:15

@ castroviejo

Die doping gebruikt "zou hebben", of die doping "gebruikt heeft". Gepakt is opdonderen, zo simpel hoort het te zijn. In de maatschappij werkt het ook zo. En ja, een tweede kans kan je krijgen, maar niet binnen dezelfde sport. Die tweede kans is gewoon het normale leven, waar ook werkmogelijkheden zijn voor mensen die gefietst hebben.

Wat ik trouwens sowieso niet snap is waarom de wielrennerij alleen maar vol moet zitten met oud-wielrenners. Dat zij de enige zouden zijn die de sport vooruit kunnen helpen of ünerhaupt de sport snappen is een van de grootste misvattingen die er is. Dan wordt jouw stelling ook al wat ontkracht, mocht deze ietwat incestueuze wereld zich openstellen voor buitenstaanders.

@ wakkie

Dat vind ik helemaal niet ok, maar dat is niet voor deze website. Dopingflits.nl zou een aardig alternatief zijn om dit probleem globaler te bespreken. Sowieso vind ik het argument "in andere sporten gebeurt het ook dus waarom hier niet" net zo'n kul als "zij spelen ook vals dus spelen we allemaal niet vals", wat je zo vaak hoort als het over gepakte renners gaat.

0
Contador#N.1 23 juni 2015 om 10:16

Bij deze stel ik mezelf kandidaat voor het UCI presidentschap.

0
Scotty 23 juni 2015 om 10:18

@LyndaLid, ok, en de sport dan maar laten leiden door een stel nitwits die nooit op een fiets gezeten hebben? De beste voetbaltrainers en bestuurders komen ook uit het voetbal.

Bovendien vind ik dat Sorensen meer recht heeft op een plekje in het wielrennen, na zijn carriere, dan een buitenstaander. Hij is onderdeel van die wereld, heeft er 25 jaar voor geleefd, en jij vindt dat hij in de stront kan zakken? Omdat jij per se een schone sport wil? En kom niet met de drogreden dat hij de sport kapotmaakt, het wielrennen is populairder dan ooit.

Anti-doping aanpak nu; gewoon goed en streng. Daar haal je resultaten mee. Niet met peperdure onderzoeken over de periode 2003-2010. "Met de kennis van toen, blabla".

0
SolerEritrean 23 juni 2015 om 10:23

Deense rapport staat op twitter… in het deens. Blijkbaar wist Riis van Fuentes en Hamilton, wow dat is echt een verrassing…

0
debarreman 23 juni 2015 om 10:24

“Het team geeft ook aan dat het de medewerking van werknemers stimuleert aan instanties die een beter milieu in het professioneel wielrennen stimuleren.”

Ja, da’s lachen natuurlijk. Individuele medewerking prima, maar als team lid worden van bv de MPCC doet Oleg dan weer niet.

0
Turtlehead 23 juni 2015 om 10:26

‘Als we iets horen wat we niet wisten worden we wél boos.’

0
SolerEritrean 23 juni 2015 om 10:28

@Contador#N1

Riis zei niet nee in 2007 over bloeddoping, wie reed daar nog bij? Alberto Contador jawel, dus jij nieuwe UCI president, nee bedankt!

0
LyndaLid 23 juni 2015 om 10:31

@ scotty

Ik ben ook niet van mening dat de aandacht naar dopingpakkers uit het verleden moet gaan, mind you. Ik vind wél dat de dopingaanpak véél harder en strenger moet. Laatst ook al gezegd maar er moet gewoon een regel komen dat als je gepakt wordt je voor het leven klaar bent in de wielrennerij. Niet met terugwerkende kracht, ik snap dat dat legally natuurlijk niet kan, maar wel vanaf dat moment.

Waar komt toch dat idiote idee vandaan dat mensen die zich echt hebben misdragen in de sport binnen diezelfde sport een tweede kans zouden moeten hebben? Nee, rot op, als je zelf dat risico neemt dan kan je ook de gevolgen dragen.

En ook jij doet alsof iedereen die niet uit de wielrennerij zelf komt een nitwit is, genoeg sporten waar daar anders naar gekeken wordt. Zo ver is de wielrennerij echter ook nog niet. Maargoed, zelfs als alle non-wielrenners nitwits zijn, dan nog snap ik niet dat bewezen valsspelers degenen mogen zijn die op de meest belangrijke posities zitten. Niemand, serieus niemand, kan toch rationeel naar dat fenomeen kijken en zeggen dat dat iets normaals is? Vergelijk het eens met de normale maatschappij, geen enkele reden dat de wielrennerij daarboven verheven zou moeten zijn toch, en maak mij wijs dat dat in bijvoorbeeld het rechtssysteem ook kan. Nooit.

0
Max01 23 juni 2015 om 10:37

Edit redactie, on-topic blijven a.u.b.

0
LyndaLid 23 juni 2015 om 10:40

@ max

In een topic over Sörensen, waarom zou je.

0
achtpuntzes 23 juni 2015 om 10:42

@ max01:
nou, ik ben het dus eens met Lynda. en dan ben ik consequent genoeg om die mening door te trekken naar bijvoorbeeld Boogerd, die van mij best een ander baantje buiten de wielrennerij mag gaan zoeken.

0
Tutu888 23 juni 2015 om 10:42

@LyndaLid
Noem mij één sport waar niet 90% van de coaches en begeleidende staf afkomstig is uit die sport zelf?
Probleem is dat we met het wielrennen uit een tijd komen waarin op een handvol renners na iedereen gebruikte. Op een kleinere schaal gebeurde dat daarvoor ook en gebeurt het nu nog steeds. We kunnen er gemakshalve van uit gaan dat ook in het huidige peloton door het overgrote deel de grens wordt opgezocht en overschreden. Alleen zijn door de maatregelen zoals het biologisch paspoort de extremen in het gebruik gelimiteerd en is het wielrennen minder een zaak geworden van wie de beste apotheek achter zich heeft staan.
Realiteit is dat er met wielrennen geld verdiend wordt, dat publiek en sponsoren prestaties verlangen en dat er (net als in het "normale leven" ) dus vals gespeeld wordt.
Het is een kwestie van accepteren of voortaan korfbal kijken.

0
achtpuntzes 23 juni 2015 om 10:45

staat er verder nog iets interessants in dat Deense rapport of is het verder de moeite niet waard? ik ken geen Deens namelijk.

0
Scotty 23 juni 2015 om 10:49

Het is allemaal heel politiek correct wat je zegt, maar je moet niet vergeten dat het hun sport is, en dat jij dat graag volgt. Je kan het niet vergelijken met de maatschappij is z'n algemeenheid. Daar zijn we allemaal onderdeel van. Van de wielerwereld zijn we helaas geen onderdeel, maar slechts toeschouwers. Blijkbaar vinden de wielrenners/ploegleiders/bestuurders zelf het niet zo'n groot probleem, dus waarom zou je er iets aan willen doen? (wie zijn wij om er iets aan te willen doen?)

Bovendien zijn het geen criminelen, gebruikte iedereen in die tijd doping (wat ik wel min of meer een legitieme reden vind om het ook te doen). Dus mensen uitsluiten van mogelijkheden na hun carriere, vind ik een te ver gaande maatregel.

Je gooit het nu op het rechtsysteem, je me dunkt, dat is even andere koek. Een rechter met een strafblad is nogal een lachertje, en is volgens mij de enige beroepsgroep waar zoiets geldt. Maar als iemand ooit een auto heeft gejat, mag hij ook niet meer bij een autodealer werken? Als iemand een reclamebureau door mismanagement failliet heeft laten gaan, mag hij nooit meer bij een reclamebureau werken? Bullshit natuurlijk.

Mensen die nooit gewielrend hebben, neem ik bij voorbaat minder serieus. Kijk naar een Jose Been, Bert Wagendorp, Mart Smeets. Allemaal leuk en aardig, maar ik luister liever naar Boogerd of De Cauwer . Maar goed, dat is misschien mijn manco.

0
LyndaLid 23 juni 2015 om 10:49
Quote:
Het is een kwestie van accepteren of voortaan korfbal kijken.

Mij best dat jij het zo wilt zien, maar dat vertik ik. Ook dát geldt niet voor andere zaken in het leven toch? Bankencrisis: gewoon accepteren of je geld onder je matras leggen? Dan ben ik toch iets betrokkener ingesteld, op die manier kan je alles je laten overkomen. Je kan je toch op zijn minst uitspreken..? Of dat helpt om het grote probleem op te lossen? Nee, tuurlijk niet. Maar wie weet kom ik ooit in een positie waar ik iets van invloed op dit soort zaken kan uitoefenen (of het nou valsspelerij in het fietsen of ergens anders is), en om dan met een instelling van "gewoon accepteren of iets anders doen" aan te komen lijkt me niet echt bevoorderend.

Daarnaast houd ik ook gewoon zoveel van deze sport dat het me echt wat doet dat ie van binnenuit verkracht wordt, en daar vertik ik me zomaar bij neer te leggen zonder me ook maar uit te spreken.

@ scotty

"Het is hun sport dus kunnen ze er in principe mee doen wat ze willen." Ook fundamentaal mee oneens. Die sport wordt gedreven door sponsorgelden, geld dat van buiten de wielrennerij komt en er waar de wielrennerij van afhankelijk is. Los van het feit dat dat weleens "geld van het volk" is (hoewel ik zelf kriebelig wordt van die term), ziet toch iedereen dat het steeds moeilijk wordt om sponsoren te vinden? Renners die vervroegd met pensioen moeten, we hebben er allemaal over gelezen. Denk jij echt dat dat los staat van de dopingproblematiek? Dat geloof ik niet.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone