Tim Merlier hervat morgen in Ronde van Limburg
© Cor Vos
Nico Dick
zondag 23 mei 2021 om 15:11

Tim Merlier hervat morgen in Ronde van Limburg

Als hij toestemming krijgt van Giro-organisator RCS, en dat is wat wordt verwacht, hervat Tim Merlier morgen de competitie in de Ronde van Limburg. Dat is aan WielerFlits bevestigd door zijn team Alpecin-Fenix.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Julien Vermote stond op de voorlopige deelnemerslijst van de Ronde van Limburg, de 1.1-semiklassieker die morgen tussen Hasselt en Tongeren wordt verreden. Maar Vermote is nog niet wedstrijdklaar. Sprinter Tim Merlier wordt wel aan de selectie van Alpecin-Fenix toegevoegd, al moet daarvoor nog een officiële toestemming van Giro-organisator RCS in de mailbox vallen.

Merlier, die in de Ronde van Italië de eerste rit in lijn op zijn naam schreef, verliet begin deze week de Giro nadat hij al enkele dagen kampte met maag- en darmklachten en vermoeidheidsverschijnselen. Een volle week later is de Oost-Vlaming dus voldoende hersteld om van start te gaan in Hasselt, maar als de rittenkoers waarin je opgaf nog aan de gang is, heb je officieel toestemming nodig van de organisator in kwestie.

De Ronde van Limburg werd in de loop van vorig jaar overgenomen door Flanders Classics en heeft met Mathieu van der Poel (2x) en Wout van Aert enkele mooie namen op haar recente erelijst. Merlier is morgen meteen een van de kanshebbers op winst, samen met Danny van Poppel, John Degenkolb en Olav Kooij.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
23 mei 2021 15:21
Mag toch hopen dat de RCS hier een dikke vette streep door zet.
Dat al die sprinters halverwege de koers afstappen vind ik al vrij treurig, maar om dan terwijl de koers nog bezig is doodleuk een andere wedstrijd te gaan rijden is helemaal respectloos tegenover de organisatie van de Giro.
    23 mei 2021 15:42
    Drink nog een glas aaijn !!
    23 mei 2021 17:37
    Wellicht dat ze bang zullen zijn dat er in de komende jaren geen aansprekende renners aan de start komen die halverwege willen afstappen. Maar het voelt wel een beetje als nadat een relatie uit is je ex een foto op fb plaatst met de nieuwe oogappel.
    23 mei 2021 17:47
    Gaat Vegni nu Merlier ghosten?
23 mei 2021 15:40
Precies, als iemand nu door een incident uitvalt is een uitzondering wel ok, maar dit is een middelvinger
23 mei 2021 15:44
Ik heb er geen probleem mee dat sprinters vroeg uit een grote ronde stappen, maar om nu al te gaan koersen tijdens diezelfde grote ronde is echt wel een stap te ver. Het zou volkomen terecht zijn als de Giro hier een streep onder trekt.
23 mei 2021 15:58
Waarom is Vermote nog niet wedstrijdklaar?
    23 mei 2021 17:49
    Minder goed de vorm onderhouden tijdens zijn 'werkloosheid' dan hij zelf dacht? De Ronde van Limburg mag je ook niet onderschatten... ;-)
23 mei 2021 16:21
Dit is een dikke vinger naar de organisatie van de Giro.

Hup RCS weigeren die hap
23 mei 2021 17:29
Goh, wat een reacties toch weer. Allemaal onderdeel van de medische staf van AF neem ik aan? Prima in staat om te beoordelen hoe Merlier er fysiek aan toe was uiteraard?
    23 mei 2021 17:54
    Of het nou wel of niet chic is richting de RCS, je krijgt mij niet verkocht dat iemand na de rustdag op dinsdag te moe en ziek is om woensdag nog op te stappen maar zich nog voor de week voorbij is goed genoeg voelt voor deze koers.
    23 mei 2021 19:59
    Ik zit niet in de medische staf, want als ik dat wel had gezeten had ik excuses moeten maken.

    Of aan Merlier dat hij toch niet zo vermoeid was en eigenlijk wel door kon of aan Merlier dat ik hem te vroeg weer in koers haal
23 mei 2021 17:47
Lolol

Moet 10 tekens zijn.
23 mei 2021 18:45
Ik ben van het kamp afschaffen regel. Het is niet te handhaven en sowieso op een vaag streven gebaseerd.

Reacties zijn gesloten.