Tim Kerkhof rijdt weer met plezier

maandag 25 juli 2016 om 18:28
Tim Kerkhof rijdt weer met plezier

foto: Sirotti

Het plezier in het wielrennen is bij Tim Kerkhof weer volledig teruggekeerd. De renner van Roompot-Oranje Peloton kende een teleurstellend voorjaar, waarin hij niet aan zijn eigen verwachtingen voldeed. Onder die mindere periode heeft hij inmiddels een streep gezet. “Ik rijd weer met plezier”, zegt hij tegen WielerFlits.

In zijn tweede jaar bij Roompot-Oranje Peloton hoopte hij een volgende fase in zijn ontwikkeling te bereiken, maar dat bleek lastiger dan vooraf gedacht. “Dit jaar had ik gehoopt een keer een finale te rijden in kleinere koersen, maar ik kwam er gewoon niet aan te pas. Maar als je blijft balen, heb je er ook geen zin meer in. Je zit dan niet meer fijn op de fiets. Dat is nu voorbij. Ik rijd weer met plezier.”

Kerkhof is dit jaar einde contract, maar veel extra druk levert hem dat nu niet op. “In het begin van het jaar wel. Nu niet meer”, zegt hij daarover. “Het voorjaar is slecht geweest, daar kan ik niets meer aan veranderen en ik ga daar niet meer op terugkijken. Ik wil juist vooruitkijken en beter presteren.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Scotty 25 juli 2016 om 18:32

Ik word wel eens badend in het zweet wakker met de vraag; "Hoe zou het toch met Tim Kerkhof zijn?".

Maar gelukkig heeft hij het plezier weer terug gevonden.

0
Mooie_Mario 25 juli 2016 om 19:22

Goed dat hij zégt dat hij weer plezier heeft. Nu nog uitstralen en ook echt plezier hebben. Voor de rest komt hij niet echt over als de nieuwe Joop Zoetemelk.

0
Verweggistan 25 juli 2016 om 19:37

Viel mij laatst ook al op dat hij nog weinig had laten zien dit jaar, maar in Oostenrijk zat hij een paar keer nog aardig voorin in lastige ritten en afgelopen week een sterke 5e plaats in PinoCerami.

0
Il Cavaliere 25 juli 2016 om 19:38

Beetje flauwe reacties. Reed vorig jaar een prima voorseizoen voor een neo-prof en had wel verwacht dat hij door zou kunnen breken in het klassiekerwerk. Liet vorige week in de GP Cerami toch nog wat zien met een 5e plaats, na een slecht voorjaar. Hopelijk houden ze deze jongen bij Roompot ipv Go Johnny Go die al jaren geen deuk in een pakje boter meer rijdt.

0
Tom Rey 25 juli 2016 om 21:18

Traint regelmatig mee in onze trainingsgroep, maar zag hem de laatste tijd al niet vaak meer mee rijden. Hoop nog dat ‘ie er wat van kan maken. Een stap terug doen om daarna weer omhoog te klimmen zou daar misschien ook wel bij kunnen helpen. We zullen zien!

0
ShutUp 26 juli 2016 om 10:32

Tim wie??

0

Headlines

Populair

Materiaalzone