Tiesj Benoot erkent fout in Strade Bianche: “We keken te veel naar elkaar”

zaterdag 4 maart 2023 om 17:37
Tiesj Benoot erkent fout in Strade Bianche: “We keken te veel naar elkaar”

Tiesj Benoot kan leven met zijn derde plaats in Strade Bianche, maar erkent ook dat hij en zijn ploegmaats van Jumbo-Visma een fout gemaakt hebben in de finale. “Door niet mee te zitten met Tom Pidcock toen hij op 60 kilometer van de finish aanviel”, vertelt hij tegen Eurosport.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het podium was het doel voor de ploeg, met mij of Attila Valter. We hebben mij op het podium staan nu, dat is niet al te slecht, maar we hebben een fout gemaakt door niet met Pidcock mee te zitten. Hij was een grote favoriet en hij ging al op 60 kilometer aan. Uiteindelijk was hij sterker dan ik verwacht had, dus hij verdiende het om te winnen. Als je 60 kilometer solo doet, chapeau…”

Jumbo-Visma had in de finale een overtal in de achtervolging op Pidcock, met Benoot en Valter (die vijfde werd, red.) in een groepje. De winnaar van Kuurne kwam even tot op 10 à 15 seconden van Pidcock, maar wist het gat niet dicht te rijden. “Het was een situatie waarbij we met zes waren, en iedereen vond dat wel goed”, erkent Benoot.

Lees ook:
Matej Mohoric: “Jumbo-Visma verloor de wedstrijd, had Valter moeten opofferen”

‘Valter en ik waren bij de beste renners in koers’
“En als ik het dichtrijd, dan kill ik mezelf en kan ik niet meer winnen. Op dat moment keken we te veel naar elkaar, vind ik”, aldus de Belg, die na afloop kritiek kreeg van Matej Mohoric. De Bahrain Victorious-renner vond dat Jumbo-Visma een van de twee had moeten opofferen. “We hadden het beter kunnen doen, al heb ik zelf ook fouten gemaakt”, stelt Benoot tegen Belgische media.

“We moeten de koers samen nog eens opnieuw bekijken, tijdens de koers is het moeilijk om het overzicht te houden. Het was gewoon een fout van ons allebei dat er niemand mee was met Pidcock. Volgens mij waren we alle twee bij de beste renners in de koers. Dat hebben we bewezen. Jammer dat we dat uiteindelijk niet kunnen verzilveren.”

Lees ook:
Attila Valter neemt schuld op zich: “Had beter met Benoot moeten communiceren”

Dit artikel delen:

36 Reacties

Mooie Sjors 4 maart 2023 om 17:46

Wel tof dat we na de dominantie van vorig weekend meteen ook kennis maken met de keerzijde van collectieve sterkte. Koers in al zijn facetten.

7
Dr op en dr over 5 maart 2023 om 09:35

Inderdaad,

Al moeten we er hier ook niet teveel ophef over maken. Met alle respect voor de heren Benoot en Valter, maar beide zijn in principe gewoon knecht natuurlijk. Als je dan dankzij afwezigheid van Laporte, van Baarle, van Aert naar voren geschoven wordt als kopman, en dan ook allebei top vijf finisht.

Tsja dan is er niet zoveel ernstigs aan de hand lijkt me ? De vorm is blijkbaar goed gezien de uitslag, maar de pure klasse van Pidcock had vandaag sowieso de doorslag wel gegeven denk ik.

Want dat was wel een formidabel kunststukje zeg !! :)

0
nasibal 4 maart 2023 om 18:44

Ik wil me niet mengen in wie voor wie had moeten rijden en of ze dat überhaupt hadden moeten doen.

Maar vanaf het wegwerp gebaar van Benoot was het heel duidelijk in zn lichaamstaal dat hij geen trap meer op kop ging doen voor Valter. Valter heeft zich ook niet vol opgeofferd maar vond ik minder recalcitrant ogen en heb ik af en toe op kop gezien.

7
Groetjesaandevoetjes 4 maart 2023 om 23:55

Vooraf moet gewoon duidelijk zijn wie de absolute kopman is en wie de schaduw kopman is. En zelfs als dat niet duidelijk is, dan moet de ploegleiding iemand aanwijzen die zich opoffert. Het is best jammer dat ze tot op 8 seconden van Pidcock komen en dan beide nog proberen aan te vallen. Wegwerp gevaar van Benoot is sowieso triest, want je valt een teamgenoot niet zo publiekelijk af (zelfs als hij gelijk had).

3
roeleur 5 maart 2023 om 01:05

Benoot ging ook steeds in de finale opzichtig in het laatste wiel zitten van het groepje. Meneer wenste naar voren gebracht te worden.

-1
HF2013 4 maart 2023 om 19:32

Natuurlijk wil je alles winnen, maar als je je helemaal leeg rijdt en Costa en Mohoric in het wiel van Pidcock afzet, is maar de vraag of je beter eindigt.

Te simpel van Mohoric om alleen naar JV te kijken. Met 6en Pidcock halen, was toch ook een prima optie. Mohoric kiest er zelf voor om voor plaats 2 te rijden. JV heeft vorig weekend al 2x gewonnen. Dus hoeven we nu niet net te doen of die niet voor de winst gaan. Al mag je analyseren of vandaag beter had gekund. Ze kwamen ook niet weg uit het achtervolgende groepje.

6
Het Luipaard van Lent 4 maart 2023 om 20:23

Zo lang Pidcock voor je zit heb je nul procent kans om te winnen. Rij je die hele groep inclusief jezelf naar Pidcock toe, kunnen je winstkansen alleen maar stijgen.

4
Bozar 4 maart 2023 om 17:48

Na een domme koers van TJV, is hij gelukkig zo slim om geen olie op het vuur te kappen.

5
Cycling 4 maart 2023 om 17:56

Valter doet hetzelfde. Prima door Benoot en Valter de angel eruit gehaald. Ik blijf er wel bij dat ook al had Valter vol op kop gereden de uitslag waarschijnlijk niet anders was geworden.

1
EricV 4 maart 2023 om 18:11

Maar welke simpele zat in de ploegleiderswagen dan? Die is net zo schuldig aan deze onkunde

5
xistnc 4 maart 2023 om 18:18

Die waren vermoedelijk toevallig net even pissen, denk ik.

6
Gelei 4 maart 2023 om 19:31

Pannenkoekje aan het eten.

4
Deo 4 maart 2023 om 21:20

Je verwacht het niet, of wel… Richard Plugge.

2
Dave Dubbeldammer 4 maart 2023 om 23:27

Duidelijke Plugge. Had ergens gehoord dat Strade geen monument is, en dat het dus wel een pannenkoek moest zijn.

1
Jungle Man 4 maart 2023 om 18:29

Tjv heeft een kans om voor de overwinning te strijden laten liggen door ‘slechts ‘ voor podium te strijden. Mohoric heeft gewoon een punt hier.

2
Groetjesaandevoetjes 4 maart 2023 om 23:59

Een achtervolgende groep komt terug als er wordt samengewerkt. Mohoric plaatst enkele aanvallen wat het groepsgevoel niet bevordert, dus Mohoric moet ook naar zichzelf kijken

0
VerstandOpNul 4 maart 2023 om 18:01

Ik ben wel benieuwd of er tijdens de koers nog vanuit de ploegleiderswagen is gecommuniceerd..

1
Mystery Rider 5 maart 2023 om 07:50

Het podium was het doel en dat doel is behaald.

Benoot zegt tegen de Belgisch media dat hij de benen had om te winnen, ik heb de wedstrijd niet gezien wegens GEO blocking waar ik woon en gevolgd via live chats, maar als ze echt op tot op 6-7 seconden gekomen zijn had Tiesj gewoon het gat moeten dichtrijden en moeten tonen dat hij de beste in de wedstrijd was.

1
Het Luipaard van Lent 5 maart 2023 om 07:55

Ze kwamen inderdaad zo dicht, ze zagen ‘m vlak voor hun rijden. Dat er niemand het gat dicht wilde poefen leek echt vooral te komen omdat niemand de hele groep terug wilde rijden. Er werd op die momenten telkens gekeken, in plaats van gereden. Het zou me ook niks verbazen als Tiesj de sterkste was gisteren, maar absoluut niet de slimste. Neemt niet weg dat Pidcock ook fenomenaal was.

0
Glorious 4 maart 2023 om 17:44

Fouten erkennen is belangrijk en worden ze beter van en vergeet niet dat Valter nog heel jong is maar wel al erg goed. Plus 3 en 5 is top!

0
HJ Vliet 4 maart 2023 om 19:09

3 en 5 is helemaal niet top! Tiesj heeft de zaak verkloot, en heeft zich een slechte mentor getoond voor zijn jonge collega Valter. #Strafbankje

-3
zietemgaan 4 maart 2023 om 20:23

Omgekeerd Vliet, valter had moeten luisteren en nadenken

3
makkelijk 4 maart 2023 om 17:52

Het is natuurlijk de vraag of het iets uit had gemaakt. Waren ze met z’n 6en naar de Campo gereden dan was Pidcock alsnog sneller naar de finish geknald….

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 4 maart 2023 om 17:55

Het gaat niet altijd om de score achteraf. Het gaat ook om op gezonde wijze terugkijken en leren wat de volgende keer beter kan. Dat men dit bij tjv zo snel na de finish doet, is in mijn ogen een kwaliteit. Chapeau

3
Retro Lex 4 maart 2023 om 19:07

Een 3e en 5e plek is gewoon een mooi resultaat voor JV. Maar de Tactiek onderweg daar zet ik vraagtekens bij. Hadden Benoot en Valter onderling overleg ? Wat werd er gezegd vanuit de Auto ? Tiesj had al Kuurne gewonnen. Was Valter nu aan de beurt ?
Ik vraag me vooral af wat er gebeurt als Wout en Laporte en van Baarle ook meedoen . Want wie gaat voor wie rijden. Eergevoel komt ook bovendrijven. WvA die het gat naar Benoot gaat dichtrijden in RvV? Of van Baarle vooraan met 2 slepers in zijn wiel terwijl Laporte daarachter kansrijker is ?
Je kunt ook teveel kopmannen/kanshebbers hebben denk ik dan.

0
Baukema Tomoulin 4 maart 2023 om 20:04

Met superkopman Wout rijden alle andere ‘kopmannen’ in de klassiekers en monumenten gewoon in dienst natuurlijk. Tenzij Wout zegt dat het goed is (bv in een race zoals OhN die hij al heeft). Mocht je dat niet doen dan lig je denk ik binnen de week uit de gratie bij JV en mag je alleen nog op komen draven in koersen die je niet liggen om de eerste 150km op kop te rijden en daarna kan je uitkijken naar een andere ploeg.

0
Blackcanyon 5 maart 2023 om 06:27

Niks verzilverd. Het was bronstijd. Omdat ze met 2 hoofdmannen zijn en vooraf te weinig afstemming hebben gehad wie de absolute hoofdman is. En in de koers zelf, tja Engels tegen een Belg en een Hongaar. Dan denkt die Hongaar waarschijnlijk dat t de vraag is of hij honger heeft. Maar die pannenkoeken komen zijn neus uit. Pannenkoeken? Benooit niet. Die wil ze ook niet meer. Hongaarse goulash. Tiesj te laat.

Wat? Plugge in de auto? Dat is toch een journalist. Kun je nog beter Mark Rutten is de auto hebben. Die schrijft geschiedenis.

0
Pelsluis 5 maart 2023 om 11:47

Vgns mij was er geen radio verkeer. Weer een ‘foutje’? Brak kabeltje? Operational failure?
Laten we wel zijn: het was onbegrijpelijk gestuntel. Wat aan dingen bij de vrouwen deed denken….

0
RJ uit A 4 maart 2023 om 19:28

Mooi. Nu iedereen spijkers op laag water zoeken en kijken of er wat deukjes in JV getrapt kunnen worden.

-1
Cornelius 4 maart 2023 om 20:52

Hoezo spijkers op laag water zoeken? We hebben toch allemaal kunnen zien dat het tussen Valter en Benoot absoluut niet boterde. Ik kan me niet voorstellen dat Plugge met deze gang van zaken tevreden is.

1
Arie den Blanken 4 maart 2023 om 22:16

Cornelius: Zo gaat her bijna altijd in ploegen alleen nu kon iedereen het zien. Renners rijden vooral voor zichzelf behalve als er flink extra financieel over de brug wordt gekomen.

0
Dave Dubbeldammer 4 maart 2023 om 23:25

Ach Tiesj, verlaat die Bijenkorf, man.

-1
Marik 5 maart 2023 om 06:51

Tiesj zal wel 2x nadenken voordat hij dat doet. Dankzij die bijenkorf won Tiesj vorig weekend nog op schitterende wijze.
Maar als de onderbuik regeert……

2
sooike 4 maart 2023 om 17:41

Be noot durft niet toe te ge dat hij niet voor Valter wilde rijden. Laf van Benniot en een zwak optreden van de ploegleiding. Smakelijk eten vanavond aan de JV tafel!

-10
Glorious 4 maart 2023 om 17:45

Grote onzin.

-5
Cycling 4 maart 2023 om 17:47

@Sooike JV is gewoon 3e en 5e geworden in Strade. Dat het nog beter kan klopt, maar om van een 3e en 5e plek chagrijnig te worden gaat me ver. De sterkste renner heeft vandaag verdiend gewonnen

1

Headlines

Populair

Materiaalzone