Matej Mohoric: “Jumbo-Visma verloor de wedstrijd, had Valter moeten opofferen”
foto: Cor Vos
zaterdag 4 maart 2023 om 16:57

Matej Mohoric: “Jumbo-Visma verloor de wedstrijd, had Valter moeten opofferen”

Matej Mohoric moest het in Strade Bianche doen met een zesde plaats, maar deed in de finale wel mee om de overwinning. De Sloveen van Bahrain Victorious vond echter vooral de tactiek van Jumbo-Visma-renners Tiesj Benoot en Attila Valter opvallend. “Jumbo-Visma heeft hier de koers verloren”, is Mohoric van mening.

De Nederlandse ploeg had als enige twee renners mee in de finale van Strade Bianche, alleen konden Benoot en Valter er niet voor zorgen dat de achtervolgende groep dichter bij de solerende Tom Pidcock kwam. “Zij reden voor zichzelf”, zegt Mohoric over de kopmannen van Jumbo-Visma.

“En zij hebben Attila niet opgeofferd om Pidcock terug te halen, want dat was echt wel mogelijk. Voor mij zou dat niet veel veranderen, want dan zou ik vierde geworden zijn omdat er nog drie renners sterker waren. Pidcock was erg sterk, en gelukkig voor hem draaide het bij ons niet zo goed rond.”

Ondanks zijn zesde plaats was Mohoric blij na de finish in Siena. “Dit was het maximale wat ik kon doen met deze benen, want ik was compleet leeg in de finale. Ik had niet de benen om meer te doen”, aldus de Sloveen.

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2023 17:14
Het lijkt me niet slecht voor Jumbo-Visma als ploegen hier het signaal door krijgen dat Jumbo-Visma niet zomaar alles gaat opknappen en dat ze dus niet Jumbo-Visma in dienst van zichzelf kunnen laten rijden. Ik hoop dat Jumbo-Visma deze strategie (kopmannen afwisselend laten aanvallen in plaats van de een voor de ander op te offeren) aanhoudt. Benoot en Valter waren vandaag gewoon niet sterk genoeg om te winnen. Dat hadden ze ook niet gedaan als Valter zich dienst van Benoot had opgeofferd.
    4 maart 2023 17:18
    Goed verwoord, eensch.
    En wat is nu dan je punt?
    4 maart 2023 17:34
    @Quincy Adams dat je als jumbo nu laat zien aan wielklevers zoals Rui Costa dat puur hen volgen niet de manier is om te winnen. Zou later eventueel in hun voordeel kunnen werken
    4 maart 2023 17:36
    Klopt helemaal.

    https://www.indeleiderstrui.nl/wielrennen/valter-hard-voor-zichzelf-na-gepoker-jumbo-visma-in-strade-bianche-had-beter-kunnen-communiceren-met-benoot
4 maart 2023 17:11
Vooral benieuwd naar de reactie van de mannen zelf. Concurrenten die zeggen dat een andere ploeg het maar even moet dichten is natuurlijk onzin. Als ze met hun 6e fatsoenlijk ronddraaien halen ze hem ook terug en sprinten ze met hun 7 voor de overwinning.
    4 maart 2023 17:18
    Zodra er twee of meer mannen van dezelfde ploeg in zo'n achtervolgend groepje zitten, kun je er zeker van zijn dat er niet rondgedraaid gaat worden.
    4 maart 2023 17:24
    Zoals Cornelus zegt weet je dat anderen naar jou gaan kijken. Als die twee waarvan één al een koers heeft gewonnen en de tweede indruk maakt onderweg dan ook nog eens om de haverklap proberen aan te vallen terwijl anderen ronddraaien dan wil je gewoon verliezen
4 maart 2023 17:22
Mohoric geeft altijd wel uitgesproken interviews.
    4 maart 2023 17:48
    Mohoric is een toppertje.
4 maart 2023 17:23
De rest van dit seizoen zullen we bij elke wedstrijd van de concurrentie te horen krijgen dat Jumbo had moeten rijden.
    4 maart 2023 17:35
    Mogelijk, en precies de reden om dat niet zomaar te doen. Die andere gasten dachten, o lekker 2 jumbo's die rijden het wel dicht. Uiteindelijk verliezen zij net zo hard.
4 maart 2023 17:07
Vooral Rui Costa was erg aan het slepen. Paar keer TJV renner terug gehaald om vervolgens niet over te nemen. Leek een perfecte ploeggenoot voor Pidcock.
4 maart 2023 17:10
Flinke open deur van Mohoric, dit had iedereen wel door tijdens de wedstrijd.

Ik denk vooral dat Valter het totaal misplaatste gebaar van Benoot zag en dacht 'Oke, stik er dan maar lekker in, ik ga voor mijn eigen kansen'.
    Hoezo misplaatst? Onhandig ja, maar ik snap het wel.
    4 maart 2023 18:10
    @Quincy Adams Niet zo'n heel handige actie van Valter. Maar dat wegwerpgebaar van Benoot is gewoon dom. De wedstrijd was door die actie van Valter nog lang niet verloren, maar door dat wegwerpgebaar maakte Benoot elke verdere samenwerking met Valter onmogelijk.
4 maart 2023 17:12
Ik kreeg de indruk dat Benoot en Valter vooral tegen elkaar reden. Misschien hadden ze door die verschillende truitjes niet door dat ze in dezelfde ploeg zitten? :p
    4 maart 2023 17:32
    Ik heb Valter veel zien rijden voor Benoot, plus paar keer beide aangevallen. Costa en Madouas waren ook niet veel aan hard aan het rijden.
4 maart 2023 17:38
Ploegleiding JV heeft gefaald. Had moeten beslissen wie van de twee als speerpunt moest gaan gelden ten koste van de ander
4 maart 2023 17:38
Slim van Mohoric om een beetje te stoken. Daar gaan ze het op de berg wel even over hebben
    4 maart 2023 17:48
    Mohorič zegt het gewoon zoals het is. Dat hebben we allemaal kunnen zien. Heeft niets met stoken te maken. Het wegwerpgebaar van Benoot daarentegen…
4 maart 2023 17:04
Inderdaad bizar dat die zich niet hebben opgeofferd voor een ploegmaat die ze niet hadden.
4 maart 2023 17:16
Valter was beter dan Benoot. Jumbo had de Hongaar moeten uitspelen.
    4 maart 2023 17:21
    Daar heb ik alvast niets van gemerkt in de finale. Valter was 1vd zwaksten in de achtervolgende groep
    4 maart 2023 17:29
    Geen idee of dit cynisch bedoeld is, maar ik denk ook dat JV de kaart Valter had moeten trekken.
    4 maart 2023 17:31
    Valter maakte net wat duidelijker verschillen dan Benoot en Valter repareerde elk gaatje met speels gemak, maar werd voortdurend betutteld door Benoot. Ploegleiding moet dat in de auto ook zien en ingrijpen.

    Jumbo gaat vermoedelijk nog vaker misgrijpen terwijl ze het sterkste blok zijn, maar dit was wel heel opzichtig.
    4 maart 2023 17:38
    Zou je Benoot een… stoorzender durven noemen?
    4 maart 2023 17:41
    Als ook deze keer de radio kapot was, zou dat een boel verklaren. Maar inderdaad, Benoot was de stoorzender van de dag. Met zijn misplaatste gebaar naar Valter als dieptepunt. Terwijl hij nota bene vorige week nog wint dankzij het ploegenspel.
4 maart 2023 17:16
Ik vind het lastig om Valter, die hier revaleert, meteen te gaan besmeuren en wijzen op een verantwoordelijkheid waarvoor hij de ervaring mist om deze te nemen.

Wát(?!?) is er vanuit de wagen gekomen?
Valter en Benoot waren van hetzelfde niveau en konden hier koersen zonder de grote kopmannen (Van Aert, Roglic, Vingegaard). Laten we het erop houden dat ze daardoor beiden extra ambitieus en gretig waren. Intern moet goed bekeken worden wat te doen in een dergelijke situatie, maar dat zal ongetwijfeld gebeuren.
4 maart 2023 22:34
Nonsens natuurlijk van Mohoric. Dat is ook koers door te gokken op een andere ploeg. Je hebt geen invloed op een ander maar alleen op jezelf. Hij kan alleen zichzelf verwijten dat hij niet harder reed of meer eenheid in de groep kon krijgen. Hoort allemaal bij het spelletje.
4 maart 2023 18:05
Zoals hij zelf al aangeeft: veel had hij er niet aan gehad als TJV het wel had dichtgereden.. Deed nog een aanvalspoging in een laatste afdaling en zakte daarna helemaal weg..
4 maart 2023 17:06
Atilo moet vast nog even wennen dat ie bij de beste equipe zit
4 maart 2023 18:15
Zelfs Mohoric geeft me gelijk. Krijg ik dan nu wat duimpjes omhoog, lieve vriendjes?

Reacties zijn gesloten.