Thymen Arensman wint Koppenbergcross voor beloften

Thymen Arensman wint Koppenbergcross voor beloften

foto: Photopress.be

donderdag 1 november 2018 om 13:40

Thymen Arensman heeft de Koppenbergcross voor beloften op zijn naam geschreven. De 18-jarige renner versloeg op de ‘Bult van Melden’ de Fransman Eddy Finé en de Brit Ben Turner. Onze landgenoot is uiteraard ook de eerste leider in de DVV Verzekeringen Trofee, een klassement op basis van tijd.

Arensman kwam uiteindelijk solo over de streep, na een zware cross met het nodige klimwerk. De jonge crosser liet hiermee zien geen last meer te hebben van zijn hondenbeet van afgelopen woensdag. Arensman was in Zaltbommel aan het trainen, toen hij gebeten werd door een hond.

Vandaag was Arensman duidelijk niet de gebeten hond op de Koppenberg.

Dit artikel delen:

4 Reacties

jessevdalen 1 november 2018 om 14:16

Wat een talent zeg

kelderfan 1 november 2018 om 14:29

Jazeker, maar nog te jong voor een contract bij Team Jumbo.

boenk 1 november 2018 om 14:38

De afgelopen weken een beetje teleurstellend om eerlijk te zijn. Kwam al eens op meer dan 5 minuten binnen, terwijl hij volgende maand toch ook al 19 wordt. Maar zo’n klimcross moet iemand die tweede werd in de Tour de l’Avenir toch wel liggen. Proficiat. Benieuwd hoe (en in welke discipline) hij zich gaat ontwikkelen.

storm-biker 1 november 2018 om 21:12

Teleurstellend? Die jongen heeft net een uitstekend eerste wegseizoen als belofte erop zitten met een maand geleden als afsluiter nog het WK in Innsbruck.
Tot nu toe, in z’n tweede seizoen als belofte in de cross, heeft hij voor de cross van vandaag de 2 Superprestige koersen gereden (waar de beloften tussen de profs rijden) en daar kwam hij inderdaad op ruime achterstand binnen, lijkt me niet zo raar voor een jongen die nog 19 moet worden en na het WK even de riem eraf zal hebben gehaald.

Headlines

Materiaalzone

Populair