Thymen Arensman toont verbetering: “Dat is mooi voor de Giro”

donderdag 20 april 2023 om 16:22
Video

Na zijn teleurstellende openingsrit is Thymen Arensman aan de beterende hand in de Tour of the Alps. In de voorlaatste etappe naar Predazzo speelde de Nederlandse klimmer een hoofdrol in de trein van INEOS Grenadiers door grote delen van het kopwerk op zijn schouders te nemen. “Ik voel me stukken beter”, is dan ook zijn conclusie.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik had een prima gevoel. Ik heb niets te klagen en ben blij dat ik mijn werkzaamheden voor het team heb kunnen doen”, aldus Arensman tegen WielerFlits. Mede door zijn werk in de openingsfase van de rit en op de laatste klim van de Passo Pramadiccio bleef maar een compact peloton over, en daardoor bleef Tao Geoghegan Hart in de leiderstrui. “Tao is heel dankbaar, dus dat is heel mooi.”

INEOS Grenadiers liet in het begin van de rit een kopgroep van veertien man wegrijden, die het een vrijgeleide gaf. Gregor Mühlberger won uit die vlucht en ruim drie minuten daarachter controleerde Arensman de boel. En dat nadat hij met een flinke teleurstelling aan deze Tour of the Alps begon.

“Ik voelde mij hartstikke goed op die klim. Ik moest ook de hele eerste klim op kop rijden aan een solide tempo en daar heb ik iedereen gecontroleerd, dus ik voel me stukken beter. Dat is mooi voor naar de Giro toe”, zegt Arensman hoopvol na de finish in Predazzo.

Lees ook:
Thymen Arensman open over moeilijke start: “INEOS heeft meer vertrouwen in mij dan ik in mezelf”

Kort na de finish kwam Hart speciaal naar Arensman toe om hem te bedanken voor zijn inzet. “Hij nam de hele eerste klim (Passo Sommo, 15,7 km aan 7,3%) ook al voor zijn rekening”, vertelde de Britse klassementsleider op de persconferentie aan WielerFlits. “Hij reed heel comfortabel en heel sterk.”

“Het gaat precies zoals ik een paar dagen geleden al verwachtte. Hij reed super sterk vandaag, want er reden maar vijftien of twintig renners in zijn wiel na die eerste klim. Ik ben heel blij dat hij zich weer goed voelt en morgen zal hij nog sterker zijn.”

Arensman voert de INEOS-trein aan in de Alpen – foto: JSPhoto / Tour of the Alps

Dit artikel delen:

7 Reacties

hjjanssen1973 20 april 2023 om 17:20

Die Hart is wel een MOTIVATOR, sjappoo!

5
Wheely 20 april 2023 om 18:24

“Theo is heel dankbaar” :)

1
Kartouche 20 april 2023 om 21:11

Hart is de Bardet van Ineos voor Aresman. Daar trok hij zich ook enorm aan op.

1
Wielermop 20 april 2023 om 16:45

Beter! Ik had zorgen maar dit ziet er weer goed uit. Het kan verkeren.. go go Thymen!

1
Titaantje 20 april 2023 om 19:05

Lekker. Zal toch vooral als luxeknecht naar de Giro gaan denk ik met Geraint en Tao een stapje hoger, maar dit zijn ook goede ervaringen op deze leeftijd. Als je lang op kop kunt rijden en slechts 20min in je wiel blijven, dat is een goed teken.

1
hjjanssen1973 21 april 2023 om 08:51

Zeker. En vergeet Sivakov niet, die is ook goed in orde. Ineos heeft denk ik de sterkste ploeg in de Giro.

0
theking 20 april 2023 om 19:08

Misschien zat deze ronde te kort op zijn hoogtestage. Niet iedereen reageert hier hetzelfde op.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone