Thuisrijder Julien Vermote teleurgesteld na mislukte uitval in Kuurne-Brussel-Kuurne

Thuisrijder Julien Vermote teleurgesteld na mislukte uitval in Kuurne-Brussel-Kuurne

foto: Marcel Koch

maandag 26 februari 2018 om 12:20

Julien Vermote kon in Kuurne-Brussel-Kuurne bijna zijn eerste zege namens Dimension Data bijschrijven, maar werd vlak voor de meet toch voorbijgestoken door het peloton. “Het zal wel even duren om dit te verwerken”, deed een teleurgestelde Vermote uit de boeken tegenover Cyclingnews.

Voor Vermote eindigde Kuurne-Brussel-Kuurne zondag bijna in een sprookje. Pas in de laatste rechte lijn werd de thuisrijder ingehaald door het spurtende peloton. Desondanks wist hij zelf nog als negende over de finish te komen. “Het is lastig om mee om te gaan als je zo dichtbij komt”, aldus de Belg van Dimension Data.

Op tien kilometer van het einde reageerde de Belg op een aanval van Julien Duval (AG2R La Mondiale) en kreeg twee kilometer later nog hulp van Loïc Vliegen (BMC). “Het gat was continu boven de tien á twaalf seconden”, kijkt Vermote terug. “We werkten best goed samen, al deed ik waarschijnlijk het merendeel van het werk”, zegt de renner van Dimension Data over de kopgroep. “Als je ergens aan begint, weet je nooit waar het eindigt, maar om dan zo dichtbij te komen…”

Transformatie naar klassiekerrenner
Jarenlang stond Vermote bekend om zijn oneindige gesleur op de kop van het peloton voor zijn kopmannen van Quick-Step Floors. Met zijn overstap naar Dimension Data kwam daar een einde aan. “Je kunt niet verwachten dat je na zeven jaar slepen op de kop van het peloton je ineens dé man kunt zijn”, aldus een realistische Vermote.

“Deze keuze is niet gemaakt omdat ik mezelf wil laten zien, het is ambitie. Iedereen heeft ambitie”

Dat hij ambitieus is blijkt uit hoe streng de Belg voor zichzelf is. “Ik wist dat ik goed was, maar ik kan niet tevreden zijn met mijn mentaliteit”, zegt Vermote na afloop van Kuurne-Brussel-Kuurne. “Gisteren (Omloop Het Nieuwsblad, red.) miste ik de vechtersmentaliteit die je nodig hebt in zulke koersen”, stelt de Belg streng.

Dit artikel delen:

16 Reacties

wiebipedia 26 februari 2018 om 12:32

Ik begrijp z’n teleurstelling, maar wanneer je er realistisch naar kijkt heeft hij eigenlijk nooit echt voor de winst gereden. Op 3km van de meet is het peloton volledig in controle. Daar hadden ze het al zo dcht kunne poefen. Ik heb in ieder geval geen moment het idee gehad dat de vluchters het alsnog gingen halen

0
josi 26 februari 2018 om 12:56

@wiebipedia, Eens, een leuke vlucht voor de tv-minuten maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat iemand ook maar een moment echt het idee heeft gehad dat de winaar bij dat trio zou zitten.

0
Simon1 26 februari 2018 om 13:22

Ik had het prachtig gevonden als hij gewonnen had. Wellicht mooier als de winst van Groenewegen.

0
zipp404 26 februari 2018 om 13:26

Het was ook niet echt een evidente koers om het alleen naar huis te rijden. Misschien had hij eerder solo moeten vertrekken bij die 2 medevluchters, aangezien er nog een sprint op zat

0
Samlambeej 26 februari 2018 om 14:03

Hij deed het grootste deel van het werk en hield toch nog een cartouche over. Wachte tot het peloton tot op 8″ kwam om die in te zetten. Was er dichtby en heeft niks verkeerd gedaan. Had hy 2 iets betere hardrijders meegehad dan was het gelukt.

0
MichielH 26 februari 2018 om 14:08

@Samlambeej: Dan had het peleton eerder gas gegeven en was het alsnog niet gelukt.

0
vluggejapie 26 februari 2018 om 14:41

@Samlam & Michiel

We weten het niet. Julien was in ieder geval beresterk en tergend close. Leverde in mijn beleving een spannende finale op.

0
Veloburto 26 februari 2018 om 15:54

Ik had serieus geen enkel moment de indruk dat het geen massasprint zou worden.

0
Bikeage 26 februari 2018 om 17:50

Verstond iemand bij dat interview op Sporza meer dan 2 woorden?

0
vluggejapie 26 februari 2018 om 18:12

@bikeage

Met dat gezicht dat hij erbij trok hoefde je het geluid niet eens aan te hebben staan om hem te begrijpen!

0
klootje kriekeljon 26 februari 2018 om 18:26

Je ziet die rapper Sjors echt overal de laatste tijd. Maar dat ie dit kon had ik niet verwacht.

0
tylerhamilton 26 februari 2018 om 18:57

Maar hij probeert het wel, had het hem zeker gegunt. Zie persoonlijk liever zo'n overwinning, dan een sprinter, ongeacht welke nationaliteit, die pas de laatste 30 meter zijn kunststukje laat zien.
Voelt minder verdiend, ondanks dat zij net zolang op de fiets hebben gezeten.

0
LucasR 26 februari 2018 om 20:01

Volgens mij was 'ie ontgoocheld hoor! Niemand heeft natuurlijk wat van zijn relaas verstaan, maar het is een Belg, dus het lijkt me evident dat 'ie niet zomaar teleurgesteld was!

0
Merijn Neeman 26 februari 2018 om 20:14

@wibipedia: demare gaf aan dat hij zo vroeg ging omdat ie bang was dat vermote het anders ging halen.

Ik ging in ieder geval helemaal stuk om het interview met Vermote op Sporza. Zelden zo gelachen.

0
Quintenri 27 februari 2018 om 00:23

@Merijn
Een slecht mens ben je dan.

0
girardengo 27 februari 2018 om 00:41

@Merijn Neeman
Lach je ook als je in zijn wiel zit?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone