Thuisfavoriet Lyu wint Tour of China II, Butler zegeviert in slotrit

zondag 22 september 2019 om 08:58
Thuisfavoriet Lyu wint Tour of China II, Butler zegeviert in slotrit

foto: Cor Vos

De Tour of China II is gewonnen door Xianjing Lyu. De 21-jarige Chinees veroverde gisteren de leiderstrui in de bergetappe naar Mengding Mountain en wist vandaag stand te houden in de vlakke slotrit richting Mingshan. De ritzege ging naar de Zuid-Afrikaan Reynard Butler van het continentale ProTouch.

Voor eindwinnaar Lyu – die uitkomt voor het continentale Hengxiang Cycling Team – is het de grootste zege uit zijn nog jonge carrière. Vorig jaar won de beloftevolle klimmer al een etappe in de Tour of Fuzhou. Lyu bleef in het eindklassement de Portugees José Fernandes met slechts één seconde voor. Kevin Rivera – die gisteren de koninginnenrit won – eindigt als derde.

De laatste ritzege in deze Tour of China II ging naar Butler. De 30-jarige sprinter was eerder deze week al eens vijfde, maar vandaag was de Zuid-Afrikaan iedereen te snel af. Butler verwees Youcef Reguigui en Matthew Gibson naar de meest ondankbare ereplaatsen. Tim Ariesen was op de tiende plaats de beste Nederlander. Het Chinese wielerseizoen gaat over ruim twee weken weer verder met de Tour of Taihu Lake.

Dit artikel delen:

4 Reacties

jessevdalen 22 september 2019 om 09:33

Serieus groot talent wel. Vorig jaar ook al 4e in Hainan en 3e in Fuzhou

0
Grobbel 22 september 2019 om 11:43

Blijven wel relatieve flutrondjes, dus je zou zo'n jongen eigenlijk een keer in actie willen zien in iets zwaarder bezette koersen. Zo'n Meiyin Wang reed een aantal jaren geleden ook heel sterk in het Chinese circuit, maar is nu al drie jaar pelotonvulling in dienst van Bahrain-Merida (en rijdt opvallend genoeg ook bijna achteruit in dezelfde Chinese koersen waar ie in Chinese dienst nog in kon excelleren).

0
the student 22 september 2019 om 11:32

Uitgelezen kans voor WT ploegen met sponsorbelangen in China zou je zeggen.

0
Youri IJnsen 22 september 2019 om 15:22

Het probleem met Chinese renners is het feit dat ze zo moeilijk China uit komen. Toevallig weet ik dat er voor Lyu serieuze belangstelling van een Europese ploeg is, maar dat de autoriteiten in China er alles aan doen om die renners in eigen land te houden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone