Thomas Boudat heeft de rapste benen in Cholet-Pays de la Loire

Thomas Boudat heeft de rapste benen in Cholet-Pays de la Loire

foto: Sirotti (archief)

zondag 25 maart 2018 om 16:32

Thomas Boudat heeft de Cholet-Pays de la Loire 2018 gewonnen. De Franse sprinter van Direct Energie troefde na een koers van ruim tweehonderd kilometer Hugo Hofstetter (Cofidis) en Roy Jans (Cibel-Cebon) af in de massasprint.

Een viertal kleurde de vroege koers, met daarbij een Nederlander. Oscar Riesebeek vertegenwoordige Roompot-Nederlandse Loterij. Hij kreeg bijval van Emil Toudal (BHS-Almeborg-Bornholm), Dieter Bouvry (Cibel-Cebon) en Polychronis Tzortzakis (Tarteletto-Isorex). Het internationale gezelschap reed een voorsprong van om en nabij de zeven minuten bij elkaar.

Zestig kilometer van de meet werd onder aanvoering van Direct Energie het gat met de kopgroep gedicht. In de tussentijd had een sterk gezelschap met onder meer Gatus Smukulis, Sergey Lagutin en Daniel Hoelgaard al getracht de oversteek te maken in de heuvelzone rondom Cholet. Op het lokale circuit rond de finishplaats sprongen Fabien Grellier, Quentin Pacher, Julien Antomarchi, Samuel Dumoulin en Nicolas Edet weg.

Het Franse vijftal kreeg niet veel ruimte en werd vijftien kilometer voor de finish in de kraag gevat. Direct Energie en Groupama-FDJ controleerden het pak en maakten vaart richting de finish, waar het besluit viel in een massasprint. Daarin was Thomas Boudat de snelste. Hij volgt de Fransman Rudy Barbier op op de erelijst.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Joachim 25 maart 2018 om 18:26

Chavanel was nog solo op kop in de slotfase.

Headlines

Materiaalzone

Populair