Bradley Wiggins, OVO Energy Women’s Tour, Ilnur Zakarin
Bradley Wiggins - foto: Sirotti
vrijdag 21 september 2018 om 15:30

Bradley Wiggins, OVO Energy Women’s Tour, Ilnur Zakarin

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Bradley Wiggins, een uitbreiding van de OVO Energy Women’s Tour en de Russische WK-selectie.

Bradley Wiggins laat Olympische roeidroom varen

Bradley Wiggins heeft zijn ambities in de roeisport voorlopig in de koelkast gezet. Vorig jaar kondigde de Tourwinnaar van 2012 aan dat hij zich ging richten op het roeien en daarmee hoopte hij zelfs een zesde gouden medaille te winnen tijdens de Olympische Spelen van 2020. “Ik train vaak nog wel elke dag, maar ik ga niet meer voor de Spelen”, vertelde hij in zijn nieuwste podcast. “Ik heb teveel andere dingen te doen, dus ik geef mezelf een pauze. Ik moest drie keer per dag trainen om mezelf op het niveau te brengen dat ik wilde bereiken, het was echt een fulltime baan.”


Uitbreiding OVO Energy Women’s Tour

De Ovo Energy Women’s Tour duurt volgend jaar een dag langer. De rittenkoers uit de WorldTour voor vrouwen kende dit seizoen nog vijf ritten, maar de organisatie heeft daar voor 2019 een zesde etappe aan toegevoegd. “Voor ons is het heel interessant om te zien hoe we deze wedstrijd verder kunnen ontwikkelen. En dé manier om dat te doen, is het toevoegen van meer wedstrijddagen”, vertelt koersdirecteur Mick Bennett in een filmpje op de social-kanalen van de wedstrijd.


WK 2018: Zakarin leidt de Russische dans

De nationale wielerbond van Rusland heeft de selecties voor het wereldkampioenschap wielrennen in Innsbruck geopenbaard. In het Oostenrijkse land moet Ilnur Zakarin bij de mannen voor goud zorgen tijdens de wegwedstrijd, terwijl voormalig U23-wereldkampioen Anton Vorobyev en toptalent Pavel Sivakov hun stempel op de tijdrit kunnen drukken. Aleksander Vlasov geldt als een van de vele favorieten bij de wegwedstrijd voor beloften. Voor de Russische vrouwen moet er een wonder gebeuren, willen zij met eremetaal pronken. Olga Zabelinskaya deed dat de voorbije jaren wel, maar zij komt sinds augustus uit voor Oezbekistan.

flag-ru Rusland voor het flag-wc WK 2018 in flag-at Innsbruck
Mannen – weg
Ildar Arslanov (Gazprom-RusVelo)
Sergei Chernetckii (Astana)
Pavel Kochetkov (Katusha-Alpecin)
Ivan Rovny (Gazprom-RusVelo)
Pavel Sivakov (Sky)
Dmitri Strakhov (LokoSphinx)
Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin)

Vrouwen – weg
Xenia Dobrynina (Servetto-Stradalli)
Anastasia Iakovenko (BTC City Ljubljana)
Diani Klimova (Elite zonder contract)
Mariia Novolodskaya (Cogæs-Mettler)
Anna Potokina (Servetto-Stradalli)

U23 – weg
Nikolay Cherkasov (Gazprom-RusVelo)
Stepan Kurianov (Tyumen Region)
Denis Nekrasov (Marathon-Tula)
Aleksandr Vlasov (Gazprom-RusVelo)

Mannen – tijdrit
Pavel Sivakov (Sky)
Anton Vorobyev (Moscow Region)

Vrouwen – tijdrit
Anastasia Iakovenko (BTC City Ljubljana)
Mariia Novolodskaya (Cogæs-Mettler)

U23 – tijdrit
Nikolay Cherkasov (Gazprom-RusVelo)
Petr Rikunov (Caja Rural-RGA Seguros U23)

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
21 september 2018 15:12
Ik hoop dat de Women's Tour en Holland Ladies Tour uitbreiden tot 10 dagen, net als de Giro, en er zo drie 'grote rondes' voor vrouwen zijn.
    21 september 2018 18:05
    Wij hebben hier toch veel te weinig variatie om een geschikt parcours te verzinnen voor een zogenaamde ''grote'' ronde van 10 dagen? GB zou nog wel kunnen qua afwisselend terrein, maar NL en zelfs de Benelux in zijn geheel zijn er niet geschikt voor.
21 september 2018 15:45
Is Chernetckii niet de man in vorm? (Allebei niet goed genoeg uiteraard)
21 september 2018 15:55
Wiggins heeft kennelijk het vereiste niveau niet bereikt, of door drie keer per dag te trainen wel bereikt? Ik hou het op het eerste. Te laat begonnen met roeien? Of toch onvoldoende aanleg? Hier mis ik de visie van Schipperaar.
    21 september 2018 18:02
    Of hij dacht er gewoon te makkelijk over en dacht het er eventjes bij te doen. Daarnaast is Wiggins toch ook gewoon liever biertjes aan het wegtikken dan dat hij iets anders wil doen.
    21 september 2018 19:16
    Nou volgens mij is het vrij simpel. Toen hij begon had hij toch een aardig buikje. Dan kan je basisconditie nog zo goed zijn, maar dat ga je niet zomaar goed maken op die leeftijd en dat niveau (OS).
21 september 2018 16:44
3 dagen per dag trainen? Wow...

(ik vermoed dat dit 3 dagen per week moet zijn)
    21 september 2018 17:00
    Of een metafoor voor hoe onmogelijk veel hij zou moeten trainen.
    21 september 2018 17:08
    Ga maar uit van 3 keer per dag...
    21 september 2018 17:10
    Of 3x per dag
    21 september 2018 18:20
    3x per dag is bij roeien wel een beetje de norm. De Duitse mannen 8, die tot voor kort onverslaanbaar was, traint 4x per dag. Dus meer dan een fulltime baan. Het verbaast me eigenlijk dat wiggens dergelijke commitment niet op kan brengen. Blijkbaar voor het wielrennen op topniveau niet nodig
21 september 2018 17:12
Ovo energy tour? Waar is die? Er zijn vast meer mensen die rondes niet aan de vaak tijdelijke sponsor kunnen plaatsen
    21 september 2018 17:52
    Dat is de Ronde van Groot-Britannie voor vrouwen.

Reacties zijn gesloten.