Terpstra verkent parcours: “Hier moeten wij kunnen winnen”

zondag 20 september 2015 om 13:12
Terpstra verkent parcours: “Hier moeten wij kunnen winnen”

foto: Sirotti, archief

Etixx-Quick-Step wil graag wereldkampioen ploegentijdrit worden, en dat is volgens Niki Terpstra zeker mogelijk. Dat vertelde de Nederlands kampioen aan De Telegraaf. “Het is een snel parcours”, zegt hij.

“Niet veel bochten, maar toch nog wel technische stukken. Het gaat om seconden. Dus echt de kleinste details moeten kloppen. Hier moeten wij kunnen winnen”, concludeert Terpstra. “Alle parcoursen liggen ons wel, maar hier kunnen wij onze PK’s wel kwijt.”

De Belgische formatie heeft naast Terpstra ook Tony Martin, Tom Boonen, Michal Kwiatkowski, Rigoberto Uran en Yves Lampaert geselecteerd. Met deze zes renners wil Etixx-Quick-Step de wereldtitel overnemen van BMC, dat vorig jaar het goud pakte in Ponferrada.

“We willen de status van ’s werelds beste in deze discipline weer graag terug”, zegt de winnaar van Parijs-Roubaix 2014. “De ploegentijdrit is echt een ding van het hele team. Je moet goed samenwerken. Sinds het in 2012 voor het eerst werd georganiseerd, leeft dit WK bij ons. Wij hebben er zeker onze zinnen op gezet.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

topgear1977 20 september 2015 om 13:49

Wat een vertrouwen! Voor mij ook de grote favoriet. Wat een namen zeg!

0
Rhohan 20 september 2015 om 14:13
Quote:
Wat een vertrouwen! Voor mij ook de grote favoriet. Wat een namen zeg!

Ik heb er iets minder vertrouwen in. Uran en Lampaert zijn in mijn ogen geen wereldtop in deze discipline en hoe het met de vorm van Kwiatkowski en Martin zit, is nog even af te wachten.

Tot nu toe weet ik alleen van Terpstra dat ie in uitstekende vorm is en ook Boonen. Verder niet.

0
topgear1977 20 september 2015 om 14:19

Uran kan zeker weten behoorlijk tijdrijden, uiteraard geen wereldtop maar dat zijn er niet zoveel. Ik denk dat je over de vorm van Martin en Kwiatkowski ook geen zorgen hoeft te maken. Maar we zullen het zien vanavond..

0
zoetepap 20 september 2015 om 14:21

Ik heb er wel meer vertrouwen in dat de genoemde toppers in prima vorm zullen verschijnen en zelfs iets minder blijven ze normaal te duchten. Ik zie alleen BMC weerwerk bieden maar kan me natuurlijk ook vreselijk tromperen.

0
Romāns Vainšteins 20 september 2015 om 14:59

Uran prima tijdrijder. Die won ooit nog eens een hele sjieke in de giro niet?

0
Bettinwel 20 september 2015 om 15:24

Ik denk dat ze een uitstekende kans maken.

0
HoofdIsVrij 20 september 2015 om 15:37

Door de titel nam ik aan dat hij het over de wegrit had en met “wij”, door de foto, alsnog de Etixx ploeg bedoelde.

0
Purito 20 september 2015 om 16:34

Je moet ook geen 6 tijdrijders in de ploeg willen. Mannen als Bennati, Quinziato, Greipel en Uran zijn juist enorm belangrijke schakels: mannen die zelf goed tegen de klok kunnen rijden, maar vooral sterke beren die het tempo hoog kunnen houden en temporiseren indien nodig.

Prima selectie met andere woorden.

0
ProfrondeZevenbergen 20 september 2015 om 19:56

Etixx hoort zeker bij de favorieten. Het zal tussen hen en Bmc gaan, verwacht ik.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone