Teleurgestelde Terpstra: “Dacht dat ik hem had”
Sirotti (archief)
zaterdag 28 februari 2015 om 18:34

Teleurgestelde Terpstra: “Dacht dat ik hem had”

Niki Terpstra moest vandaag in de Omloop Het Nieuwsblad genoegen nemen met een tweede plaats. De Nederlander werd in de sprint verslagen door Ian Stannard. “Op 100 meter dacht ik nog dat ik hem had, maar op 75 meter wist ik dat het fout ging”, aldus Terpstra tegenover Sporza.

“We wisten in Qatar al dat we allemaal goed waren. Dat voelden we vandaag ook in de koers. Na de Haaghoek zijn we doorgereden. We wisten dat Stannard er nog wel aanhing, maar ik dacht: die hebben we wel. Maar hij was nog goed en fris”, besluit de Nederlander.

Tom Boonen
Tom Boonen liet zich verrassen door Stannard. “Ik had niet gedacht dat Stannard nog zo veel in huis zou hebben. Hij was gewoon heel sterk. Het was zeker niet de bedoeling om met 3-4 ploegmaats weg te rijden, maar we hadden ineens 15 seconden en hebben dan maar vol doorgereden.”

“We hebben een fout gemaakt door te proberen met iemand alleen aan te komen. We hadden beter doorgereden met mij in het wiel”, aldus Boonen. “Ik had ook niet verwacht dat Stannard het gat op mij nog zou dichtrijden. Toen hij toch terugkwam, wist ik dat het moeilijk zou worden, omdat Niki (Terpstra) ook al een cartouche had verschoten. Hij maakte ook de domme fout door te vroeg aan te gaan in de sprint.

RIDE Magazine
122 Reacties
Sorteer op:
28 februari 2015 21:55
Quote:
LyndaLid - 28 februari 2015 om 21:50
Dat Boonen moest winnen is verzonnen door jullie zelf

Daar zit wellicht wat inlegkunde in, maar de veronderstelling lijkt me desondanks gerechtvaardigd en zeker niet getuigen van gebrek aan respect voor Boonen in het algemeen.

Los daarvan: je hebt het nu over '50% van dit forum', 'veel te veel' en 'jullie'. Naar mijn weten post iedereen hier gewoon zijn/haar eigen mening. Kun je misschien overwegen om specifiek aan te geven op welke mening van wie je reageert?
28 februari 2015 22:04
Gewoon fantastisch om te zien hoe mooi de wielersport is, en dat het niet alleen maar om hard fietsen gaat, maar vooral ook om tactiek. En tactische beslissingen zijn de moeilijkste tijdens de koers; achteraf de makkelijkste beslissingen ;)
28 februari 2015 22:07
@xistnc Niet op die van mij ;)
28 februari 2015 22:12
@ xistnc

Ok, 50% is zwaar overtrokken als ik het terug lees. Blind gestaard op de onzin die er tussen de zinnige posts staat blijkbaar. Er wordt wel degelijk onredelijk over Boonen gesproken en iedereen die zegt dat mannen als Terpstra weg zouden moet bij de ploeg van Boonen zit sowieso fout, dat heeft de geschiedenis wel uitgewezen. Feit blijft dat elke keer als Ettix niet wint Boonen de voornaamste schuld krijgt, vrijwel altijd onverdiend. Als ie er bij zit is het zijn schuld en als ie er niet bij zit is het mislopen van de overwinning nog steeds zijn schuld want dan hadden zijn ploegmaten weer alles voor hem moeten doen. Als Terpstra of welke ploeggenoot dan ook de afgelopen jaren een grote overwinning pakt met Boonen als prominente aanwezige heeft opeens niemand het over hem. Sterker nog, áls er dan iets gezegd wordt is het ook vaak negatief over de persoon Boonen en wordt er wel weer iets nieuws gevonden om op te haten. Ik snap het niet, is dat iets wat Nederlanders doen of zijn het juist Belgen die voor Lotto zijn en zich als domme voetbal anti-supporters gedragen? Prijs de beste man voor hoe goed ie is, en voor het feit dat ie er nog steeds vol in knalt op 60km van het einde.
28 februari 2015 22:13
Lyndalid plus één voor al je posts vandaag.

We hebben nu al één van de hoogtepunten van 2015 mogen meemaken. Geweldig hoe een wielerwedstrijd kan verlopen. En daar hoeven geen beledigingen naar renners bij.
28 februari 2015 22:18
Quote:
LyndaLid - 28 februari 2015 om 22:12 - Bewerkt op 28 februari 2015 om 22:13
en iedereen die zegt dat

Laat maar. Je begrijpt de vraag niet.
28 februari 2015 22:20
@ xistnc

Ja kom op ik ben je hulpje niet, je leest zelf maar terug wie dat zegt. Ik ga niet iedere individu persoonlijk aanspreken als je het niet erg vindt. En ook niet doen alsof het daarom niet gezegd wordt, want we weten allebei dat jij genoeg tijd op wielerflits doorbrengt op ook te zien wat er veel geschreven wordt.
28 februari 2015 22:26
Er wordt zeker veel geschreven, veel onzin ook. Ik vind dat altijd ontzettend respectloos naar de rest toe van al die mensen die maar onzin blijven posten. Ze weten ook nooit van ophouden.
28 februari 2015 22:27
Bovendien is een betrokken discussie input waar iemand zich wel eens kwetsbaar durft op te stellen altijd nog fijner te volgen dan de meer steriele kwantitatieve benadering.
28 februari 2015 22:34
Als er 3 van de 4 man in de kopgroep van EQS is, is het niet meer dan logisch dat er veel over gepraat wordt zeker? Boonen maakt inderdaad de fout om aan te vallen. In de sprint zou hij sowieso Stannard geklopt hebben, dat weet zelfs het kleinste kind. Boonen was zeker de sterkste, hij maakte telkens het verschil op de kasseien en op de hellingen. Dat Boonen op het einde niet meer bij Stannard en Terpstra geraakte, had alles te maken met zijn aanval. Hij had geen tijd om te recupereren. Terpstra had toen net heel de tijd in het wiel van Stannard en vdb gezeten. En die commentaren dat Terpstra naar een andere ploeg moet... Wees maar gerust dat hij dan prb niet gewonnen had en dat hij niet zoveel kansen zou krijgen als in deze ploeg. Ik heb de indruk dat Terpstra het Boonen niet (meer) gunt. Terwijl Boonen nog steeds de sterkste is, met eveneens de sterkste sprint. Die gaan elkaar de kansen ontnemen in de volgende klassiekers vrees ik...
28 februari 2015 22:34
@ vlek

Goeie man. Sorry dat ik een punt probeer te maken waarin niet een renner wordt afgezeken, en daarmee ook nog jou verveel op je kostbare zaterdag avond.
28 februari 2015 22:39
Vandenbergh gaf aan dat hij niet door had dat Terpstra weg wilde. Waarschijnlijk had dat te maken met het plan om Boonen naar de streep te rijden zonder demarrages, waar Stijn dacht dat Terpstra het tempo hoog wilde houden. Als dat echt het plan was, dan kan Terpstra zich eigenlijk niet eens boos maken op Stijn. Die hield zich tenslotte keurig aan de tactiek. Dat die tactiek niet de goede was kun je hem moeilijk aanrekenen. Hopelijk heeft hij dan toch gewoon mogen douchen.

Hadden ze vandaag niet de opdracht gekregen voor Boonen te gaan, dan was Terpstra waarschijnlijk gevlogen op dat moment. Standaard had net Boonen terug gehaald, dus de plichtsgetrouwe Stijn kwam was geroepen.
28 februari 2015 22:40
De rest loopt inderdaad massaal renners af te zeiken.......
28 februari 2015 22:43
" Ik heb de indruk dat Terpstra het Boonen niet (meer) gunt. Terwijl Boonen nog steeds de sterkste is, met eveneens de sterkste sprint".

Feit 1: Boonen viel aan, maar Stannard pakte hem terug (eigen falen).

Feit 2: Boonen moest lossen toen Stannard ging.

Beide feiten zijn beslissend en daar staat Terpstra buiten.
28 februari 2015 22:56
Even iets heel anders. Boonen en terpstra gaven aan het vervelend te vinden dat ze weinig info kregen, mede vanwege het ontbreken van oortjes. Maar hebben we nou niet juist hierdoor zo'n geweldige koers gezien?
28 februari 2015 23:02
De grootste fout is gemaakt door Stijn Vamdenbergh. Die mag nooit achter Terpstra aanspringen. Temeer omdat Stannard net een inspanning had gedaan om Boonen terug te halen en Stijn de eerste was die moest lossen. Dus die was gewoon de minste. Die actie snap ik echt niet.
28 februari 2015 23:06
Dat deed Stijn omdat ze van Peeters de opdracht hadden gehad om voor de sprint van Boonen te gaan en hij daardoor de aanval van Terpstra niet als zodanig herkende.
28 februari 2015 23:08
De gedachte van Stijn V. was wss samen met Nicky kop-over-kop afstand te kunnen gaan nemen van Stannard, en Niki dus te steunen. Hij misrekende echter zijn eigen aanzienlijke krachtverlies en de kracht die Stannard nog wel had. (aanvulling: ik heb nog geen interview met vdB gehoord of gelezen)
28 februari 2015 23:16
Jammer dat Terpstra niet heeft kunnen winnen. Zou mooie opsteker zijn geweest voor Nederlandse wielrennen. Moet wel lachen om de reacties op Boonen en Terpstra. Las ergens, wat een arrogante galbak die Terpstra is. Goh, ken je die man persoonlijk dan, heb je er wel eens mee gesproken? Terpstra is te vergelijken met Van Bommel. Je kunt hem maar beter in je ploeg hebben. Boonen en Terpstra zijn echte winnaars en ik vind het erg mooi dat ze gewoon hun interview geven.
28 februari 2015 23:22
Het is hartstikke logisch dat Etixx wil dat Boonen wint. Dat is commercieel gezien zoveel interessanter dan dat Terpstra wint. Zeker wanneer Boonen alleen aankomt. De tactiek was dus vanuit het oogpunt van Etixx heel logisch. Eerst proberen om Boonen alleen te laten aankomen. Als dat niet lukt proberen Stannard uit te putten met een demarrage. Als dat niet lukt, omdat Stannard slim ( edit: en sterk) genoeg is om te zien dat Etixx vanuit commercieel oogpunt veel liever wil dat Boonen wint dan Terpstra en goed aanvoelt dat Vandenbergh van zijn ploeg achter Terpstra aan zal moeten om Boonen nog een kans te geven in de sprint. Zuur voor Terpstra, maar een overwinning van hem valt voor Etixx gewoon in het niet bij een overwinning van Boonen. Dat zal hij zich de komende klassiekers ook moeten onthouden.
28 februari 2015 23:23
@tristania
In voetbal kan je niet samenspannen tegen iemand, in het wielrennen wel. Etixx is zich in een situatie aan het manifesteren dat bij alle andere ploegen/renners hun tweede doel (na winst) etixx laten verliezen is.
28 februari 2015 23:28
Ik zie dat Spruch het publicitaire en tactische wielerspelletje wel helemaal door heeft
De uitvoering is gelukkig nog steeds afhankelijk van in dit geval de Etixx en Stannard benen en en wat de koppies voelen en doen.

edit. Overigens deel ik de mening van Tristania uiteraard ook!
28 februari 2015 23:31
@vlek voor de sprint van Boonen gaan? Waarom had Boonen dan net ervoor gedemarreerd? Geen geloofwaardig verhaal. Vandenbergh had het gat moeten laten vallen op Niki. Niki heeft al vaak zat bewezem dat als hij eenmaal een gaatje heeft hij niet meer terug te pakken is. Tactische blunder van Stijn op dat moment.
28 februari 2015 23:33
Alleen was het dus niet de bedoeling aan te vallen, maar voor de sprint te gaan. Hele riskante aangelegenheid had dat geweest, maar het risico dat een ander van de ploeg zou winnen neem je in ieder geval weg. Nu ging het toch nog los met aanvallen, maar die omschakeling ging bij Stijn niet helemaal vlekkeloos.

Reacties zijn gesloten.