Terpstra: “Meer bezig met mijn comeback dan met volgend jaar”

dinsdag 8 augustus 2017 om 11:47
Terpstra: “Meer bezig met mijn comeback dan met volgend jaar”

foto: Sirotti

De contractverlengingen bij Quick-Step Floors druppelen langzaam binnen, maar rond Niki Terpstra is het nog stil. Waar rijdt hij volgend seizoen? “Dat weet ik ook nog niet”, reageert Terpstra in WielerFlits Live. “Maar ik ben eigenlijk meer bezig met mijn comeback dan met volgend jaar.”

Het is voor hem al de tweede comeback dit seizoen. De Nederlander kwam eerst hard ten val in Parijs-Roubaix en raakte bij zijn rentree in de Baloise Belgium Tour direct weer geblesseerd na opnieuw een valpartij. “Er is bijna een half seizoen weggevallen”, verzucht Terpstra. “Dat is gewoon balen, maar het seizoen is nog niet gedaan. Ik rijd nog heel veel koersen, waaronder de Vuelta. Daar kijk ik enorm naar uit. Ik ben fris en zeer gemotiveerd.”

De renner van Quick-Step Floors is momenteel actief in de BinckBank Tour. De titelverdediger gaat het in deze wedstrijd “dag per dag” bekijken. Het is voor Terpstra nog moeilijk te zeggen hoe ver hij verwijderd is van zijn topvorm. “Dat is ook voor mij een beetje spannend, maar ik heb er wel vertrouwen in. Sinds ik ben begonnen met trainen, voel ik dat het elke dag beter gaat. Dat motiveert me ook gewoon.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 8 augustus 2017 om 11:53

Zie hem wel schitteren in de rit naar Geraardsbergen. Op dit moment in het seizoen kun je als frisse man het verschil maken, zie ook Poels eerder in Polen.

Tutu888 8 augustus 2017 om 12:40

Met Boonen en Trentin exit bij Quick Step gaat Terpstra gewoon een nieuw contract krijgen. Lefevre kan zich geen verdere uitholling van zijn keienploeg veroorloven.

Sebas 8 augustus 2017 om 15:24

Het lijkt mij van buitenaf inderdaad helemaal niet evident dat Terpstra de ploeg gaat verlaten. Hij rijdt er schitterende resultaten en Lefevre heeft hem volgend jaar kei!hard nodig.

Headlines

Materiaalzone

Populair