Ten Dam zette ontwrichte schouder zelf terug

Ten Dam zette ontwrichte schouder zelf terug

foto: Marcel Koch

woensdag 10 mei 2017 om 08:58

Laurens ten Dam kwam in de aanloop naar de slotklim op de Etna ten val. Zijn schouder schoot daarbij uit de kom, maar de 36-jarige geboren Groninger zette het gewricht zelf weer terug. Dat schrijft het NRC, dat tijdens de etappe plaatsnam in de ploegleiderswagen van Sunweb.

Goed in vorm
Na wat gevloek en getier overzag Ten Dam de situatie. “Ik was zo goed. Die bocht naar rechts, we gingen met hoge snelheid onderuit. Steven Kruijswijk lag er ook bij. Ik had minder risico moeten pakken.” Ploegleider Aike Visbeek sprak hem bemoedigende woorden in. “Kop op Lau, je hebt voor hetere vuren gestaan. Rijd nu in je eigen tempo omhoog. Je hoeft je niet te bewijzen vandaag.”

Ten Dam is samen met Wilco Kelderman degene die kopman Tom Dumoulin bergop het langst moet bijstaan. Bovendien is het voor Kelderman zaak om geen tijd te verliezen. Wanneer Dumoulin toch niet mee blijkt te kunnen in het klassement, dan heeft Sunweb met Kelderman alsnog een klassementsrenner om mee uit te pakken.

Nizzolo hangt aan de wagen
Giacomo Nizzolo zou volgens hetzelfde artikel aan de portier van de Sunweb-ploegleiderswagen hebben gehangen tijdens de beklimming van de Etna. Dat is niet toegestaan. Vincenzo Nibali werd in de Vuelta a España nog uit de wedstrijd gezet omdat hij meeliftte met zijn eigen ploegleiderswagen.

Dit artikel delen:

26 Reacties

jooprioolpijp 10 mei 2017 om 15:51

off: ja, ik heb ook een tijd NRC cookies weggegooid, maar uiteindelijk vond ik een digitaal abonnement wel zo netjes… Iets met waarde hechten aan kwaliteitsjournalistiek.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair