Ten Dam ondersteunt Barguil in de Tour

Ten Dam ondersteunt Barguil in de Tour

Foto: © Giant-Alpecin

donderdag 7 januari 2016 om 15:27

Waar Tom Dumoulin de Giro d’Italia gaat betwisten, rijdt aanwinst Laurens ten Dam voor Giant-Alpecin de Tour de France. Dat zal de Nederlandse klimmer doen in dienst van kopman Warren Barguil, bevestigt Ten Dam op de teampresentatie.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Ervaring overbrengen
Ten Dam gaat binnenkort richting de Verenigde Staten om zich verder voor te bereiden op het nieuwe wielerseizoen. De eerste afspraak van de ranke klimmer is Parijs-Nice, terwijl zijn hoofddoel bij de Tour ligt. “Ik kan mijn ervaring inbrengen en wil zo lang mogelijk bij Warren blijven in de beklimmingen en zo helpen een goed resultaat te behalen. Ik heb een goede winter gehad en ben voor het eerst sinds jaren niet ziek geweest”, tekent het Algemeen Dagblad op.

Dit artikel delen:

14 Reacties

ikbenprocycling 7 januari 2016 om 15:37

Ik kijk er met interesse naar uit dit klimmerscombo te zien acteren in de Tour

0
Lucatony 7 januari 2016 om 15:40

Ik heb er ook zin in baasje

0
marfan 7 januari 2016 om 20:43

Ik dacht dat hij was ‘gehaald’ om Tom te ondersteunen…

0
Verzuurde Benen 7 januari 2016 om 21:11

Geweldig, dit is zijn grote droom. Rijden voor Barguil. Pffff.

0
Coldeportes 7 januari 2016 om 21:59

@verzuurdebenen
Zijn grote droom was in Amerika wonen en trainen. Ook in de winter en tijdens het seizoen. Dat is gelukt en zie, hij is voor het eerst niet ziek. Let maar op: Barguil gaat voor TenDam moeten knechten nadat hij hem er pijnlijk vanaf heeft gereden in de eerste 2 serieuze bergritten ;)

0
vlek 7 januari 2016 om 22:06
Quote:
Dat is gelukt en zie, hij is voor het eerst niet ziek.

Volgens mij is hij deze winter gewoon in Maastricht gebleven. Iedere ochtend om zeven uur op de fiets stappen om een uurtje te fietsen zal ook de oorzaak niet zijn. Ik zou het eerder in de richting van the law of averages zoeken.

Quote:
Let maar op: Barguil gaat voor TenDam moeten knechten nadat hij hem er pijnlijk vanaf heeft gereden in de eerste 2 serieuze bergritten

Dit zou me inderdaad niets verbazen. Niet dat Barguil met plezier voor Ten Dam zal gaan rijden, maar wel dat Ten Dam na een goede winter niet minder zou moeten zijn dan Barguil. Wat dat betreft ook wat bescheiden opmerkingen van Ten Dam. Je zou denken dat hij meer ambities heeft, dan het ondersteunen van Barguil. Misschien heeft hij het uit zijn hoofd gezet om nog eens tot het uiterste te gaan in de voorbereiding?

0
Coldeportes 7 januari 2016 om 22:11

@Vlek
Ik woon in Maastricht en geloof me, hij is na einde seizoen al naar Amerika gevlogen. Hij is de dag voor vertrek nog geinterviewd thuis en dat is uitgezonden op L1-TV. Hij is teruggekomen voor het trainingskamp in Calpe, de feestdagen en de teampresentatie. Zal nu wel weer terugvliegen.

Laurens had altijd een kwakkelwinter en daardoor net wat minder basis dan de rest. In de top gaat het om procenten, dus ja: ik zie hem nog wel verrassen (ijs en weder dienende)

0
xistnc 7 januari 2016 om 22:16

Tussen half oktober en half november was Ten Dam op vakantie in Amerika, daarna heeft hij twee maanden lang afwisselend in Zuid-Limburg, Noord-Holland en Spanje getraind. Het 'settelen' in Amerika moet dus nog beginnen, tot dusver was het slechts een klein maandje vakantie.

Begin 2011 was hij 5e in Tour Down Under, begin 2013 was hij al vroeg goed in bijvoorbeeld Tour du Haut Var. Hij heeft dus al eerder winters zonder ziekte gekend, het middagje schoolziek daargelaten.

Om van zijn laatste seizoen geen mislukking te maken, zal hij allicht een aantal onzorgvuldigheden achterwege hebben gelaten dit tussenseizoen. Ik zie hem bijvoorbeeld zijn laatste seizoen niet opnieuw zijn wekker op 5 uur zetten terwijl hij midden in een Spaanse rittenkoers zit, om een TV-programma via internet te kunnen volgen.

0
vlek 7 januari 2016 om 22:18

Ik woon niet in Maastricht, maar volg hem wel op Strave en geloof me, hij is deze winter hooguit drie weken in Amerika geweest. Ik zou de afwezigheid van een verkoudheid daar niet aan ophangen.

0
Coldeportes 7 januari 2016 om 22:32

Heerlijk dat rotsvaste vertrouwen in iemands whereabouts op basis van een computerupload… :p

0
vlek 7 januari 2016 om 22:38

Rotsvast vertrouwen? Nee.
Sceptisch over het causale verband tussen een vakantie/huizenjacht in Amerika en een ziektevrije winter? Ja.

0
Beekman 7 januari 2016 om 22:55

Ik heb (nog) geen hoge muts op van die Barguil, zijn al langer aan het roepen dat hij een talent is maar komt in mijn ogen te kort. En Ten Dam, vorig jaar al minder, dus wie kan spreken van luxe knecht als blijkt dat hij niet (meer) kan volgen.

0
Lalsacien 7 januari 2016 om 23:57

Ik heb begrepen dat de gemiddelde wattages die Barguil tijdens de Vuelta 2014 reed, hoger lagen dan die van Dumoulin tijdens de afgelopen Vuelta!

0
ikbenprocycling 8 januari 2016 om 11:51

@Coldeportes, ik had laatst een interview gelezen met Tom Dumoulin waarin die zei dat LtD een regel / traditie heeft om elke januari een basis te leggen van 100 trainingsuren. Kan me moeilijk indenken dat hij het daarmee minder doet dan zijn soortgenoten

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone