Telenet ontkent: “Samenwerking met Team Nys door óns stopgezet”

Telenet ontkent: “Samenwerking met Team Nys door óns stopgezet”

©WielerFlits

maandag 25 november 2019 om 06:30

Sven Nys stopt eind december 2020 met Telenet als hoofdsponsor, klonk het zondagnamiddag formeel in een persbericht. Isabelle Geeraerts,  woordvoerder van Telenet, formuleert het anders. “Het zijn wij die hebben beslist om de overeenkomst met het team niet te verlengen. Maar we willen geen polemiek.”

Sven Nys Cycling Team, eigenaar van het veldritteam Telenet Baloise Lions, zal de sponsorovereenkomst met Telenet niet verlengen na 2020. Die beslissing past in het vernieuwen van de totale sponsorstrategie voor het team. We willen de mediarechten van het team en de renners op een andere manier gaan benaderen en onze activiteiten met teampartners anders aanpakken. Een exclusief partnership met een telecom- en mediabedrijf als Telenet past daar niet langer in”, lazen we letterlijk in het persbericht dat Telenet-Baloise zondagnamiddag de wereld instuurde.

Isabelle Geeraerts, woordvoerder van Telenet, verwoordt het anders. “Na een samenwerking van tien jaar hebben wij beslist om onze overeenkomst met het team niet te verlengen. Dat de ploeg communiceert dat het van die gelegenheid gebruik wil maken om zich in toekomst te heroriënteren wat sponsor-inkomsten betreft, is zijn volste recht.” Verder dan dit statement wil Telenet niet uitweiden. “We willen geen welles-nietes-spelletje.” Om daar uiteindelijk nog aan toe te voegen dat de stopzetting niets te maken heeft met de hervorming van de Wereldbeker.

Spreidstand
Belangrijk detail: Telenet is partner van de Wereldbeker én de Superprestige, beiden eigendom van Flanders Classics. Het team Telenet-Baloise is eigendom van Sven Nys en evenementenbureau Golazo. Die laatste is dan weer organisator van onder meer de DVV Trofee, de Ethias Crossen, de Rectavit Series en de Wereldbeker in Namen. Geen gemakkelijke spreidstand voor Telenet. Maar dat zou volgens het bedrijf dus niets te maken hebben met de stopzetting van de overeenkomst met het team.

Her en der wordt ook gesuggereerd dat ‘Team Nys’ té klein geworden zou zijn voor een ‘mastodont’ als Telenet. Op 1 januari vertrekken namelijk Quinten Hermans en Corné van Kessel naar Wanty Gobert-Tormans. Daartegenover staat wel de komst van Lucinda Brand in de dameskern. Maar ook dat wordt ons niet bevestigd als mogelijke reden van de breuk.

Feit is dat het zeer ongebruikelijk is dat een sponsordeal meer dan een jaar voor het einde ervan zo publiekelijk wordt opgezegd…

Dit artikel delen:

15 Reacties

Borsje 25 november 2019 om 07:27

Wat betreft laatste zin: is wel zo chiq.

0
A.M.M. Jonkers 25 november 2019 om 07:38

Praatjes voor de vaat meer niet!

0
Panache 25 november 2019 om 10:42

Lijkt mij dat team Nys een signaal wil afgeven "attentie, wij staan open voor sponsoring van andere mediabedrijven…".

0
peervaneynthoven 26 november 2019 om 17:26

Inderdaad, praatjes voor tijdens de afwas.

0
Voorgeborchte 25 november 2019 om 08:56

“We willen geen wellens-nietens spelletje”, om vervolgens “nietes” te zeggen.

Precies twee pubers die uit elkaar gaan en alletwee de beslissing willen opeisen.

0
FondriestTF3 25 november 2019 om 09:19

“Feit is dat het zeer ongebruikelijk is dat een sponsordeal meer dan een jaar voor het einde ervan zo publiekelijk wordt opgezegd…”

Wat een onzin. Zeer tendentieuze zin.

De sponsordeal wordt niet ‘opgezegd’ in de meeste gevallen. Het contract verloopt en het is zeer netjes om een jaar voor het einde ervan te melden dat het niet verlengd zal worden.

In dit geval heeft team Nys de vlucht naar voren gekozen. Een nieuwe invalshoek om zo sponsors te werven bij dat verhaal. Prima plan (al was enige afstemming met Telenet wellicht slim geweest).

Nys heeft nu een paar maanden de tijd om iets anders te zoeken. Prima toch? Het lijkt alsof de schrijver op zoek is naar een of andere ruzie terwijl dat nergens uit blijkt.

0
Borsje 25 november 2019 om 09:58

Helemaal eens met je reactie.

0
trickstuff 25 november 2019 om 09:59

Een aangedickt bericht :)

0
Groningen 25 november 2019 om 10:10

Juist, lijkt wat onnodig stoken. Strategie van Nys wellicht een beetje ongelukkig maar niet problematisch en een nette, volwassen, reactie van Telenet.

0
Polleke 25 november 2019 om 11:39

Maar toch…

0
Samlambeej 25 november 2019 om 11:47

Vermoedde gisteren al stront aan de knikker. Natuurlijk draait het om de hervormingen.

0
Apemantus 25 november 2019 om 13:29

Dat het eerdere persbericht van Nys een broodje aap was, lag er natuurlijk dik bovenop. Vaag verhaal over andere invulling en mediarechten. Als sponsoring stop gezet wordt, dan is het 99,9% de partij die sponsoring verzorgt, en niet de partij die de sponsoring ontvangt. Bovendien, wie gooit zijn oude schoenen weg voordat hij nieuwe heeft? Helemaal een bedrijf als Telenet, dat zet je niet zomaar aan de kant. Nys en co kunnen nu opzoek naar een vervanger. Zal niet makkelijk zijn om een sponsor van dezelfde orde te strikken.

0
Koersmaniak 25 november 2019 om 16:02

Ik vind het vreemd dat je als kleinere ploeg gaat zeggen: we gaan het roer op het punt van mediarechten helemaal omgooien, terwijl je zo een trouwe grote mediaspeler als sponsor hebt.

0
Jowinho 25 november 2019 om 19:27

Telenet = Werelbeker = Flanders Classics
Nys = Golazo

Verder moet je niet zoeken.

0
west 26 november 2019 om 08:26

Superverwarrende titel wederom…. Worden dat soort dingen echt niet meer geredigeerd tegenwoordig?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone