Sven Nys stopt na 2020 met Telenet als hoofdsponsor

zondag 24 november 2019 om 17:55
Sven Nys stopt na 2020 met Telenet als hoofdsponsor

foto: Cor Vos (archief)

Sven Nys gaat na 2020 verder zonder Telenet als hoofdsponsor. Dat heeft het Sven Nys Cycling Team (de eigenaar van het huidige Telenet Baloise Lions) bekendgemaakt. “Vanaf 2021 willen we een vernieuwende formule introduceren in de sponsoring voor ons team”, zegt Nys.

“Telenet is al ruim tien jaar lang sponsor van dit team, met tal van Belgische en wereldtitels als sportieve hoogtepunten”, aldus de oud-veldrijder, die de sponsoraanpak dus wil veranderen binnen zijn ploeg.

“We willen onder andere de mediarechten van het team en de renners op een andere manier gaan benaderen en onze activiteiten met teampartners anders aanpakken. Een exclusief partnership met een telecom- en mediabedrijf als Telenet past daar niet langer in.”

Uitbreiding
Naast de profploeg met kopmannen als Toon Aerts en Lars van der Haar met doorlopende contracten, richt Nys zich met zijn grote wielerploeg ook op de jeugd. Zijn zoon Thibau Nys zal ondersteund worden bij de beloften en ook is aangekondigd dat de Sven Nys Academy uitgebreid wordt.

Over de nieuwe plannen gaat Nys de komende tijd in gesprek met de huidige sponsoren Baloise, Trek en AA Drink. Komende zomer wil de ploeg de nieuwe aanpak uit de doeken doen.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair