Tegenvaller voor Pogacar: zieke Ulissi haakt af voor Luik-Bastenaken-Luik

zaterdag 22 april 2023 om 14:32
Tegenvaller voor Pogacar: zieke Ulissi haakt af voor Luik-Bastenaken-Luik

foto: Cor Vos (archief)

Tadej Pogačar kan zondag in Luik-Bastenaken-Luik niet rekenen op de steun van Diego Ulissi. De Italiaan is ziek en moet passen voor de monumentale klassieker. De Nieuw-Zeelander Michael Vink is zijn vervanger.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Ulissi was een van de belangrijkste pionnen in de selectie van UAE Emirates voor Luik-Bastenaken-Luik, maar kan zondag dus niet deelnemen aan de Ardennenklassieker. De 33-jarige Italiaan speelde afgelopen woensdag in de Waalse Pijl als helper nog een belangrijke rol voor Pogačar.

De Sloveense topfavoriet zal het zondag met de volgende zes namen moeten doen in La Doyenne: de in extremis opgeroepen Vink, Sjoerd Bax, Marc Hirschi, George Bennett, Felix Großschartner en Vegard Stake Laengen.

Pogačar kan de kers op een al bijzonder fraaie taart zetten. De 24-jarige coureur won dit seizoen al twaalf wedstrijden en was de beste in koersen als Parijs-Nice, de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. De Sloveen gaat op jacht naar zijn tweede zege in LBL, nadat hij in 2021 al eens als eerste over de streep kwam.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Luik-Bastenaken-Luik 2023 – Evenepoel versus Pogacar
Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 22 april 2023 om 15:32

Vink leuk.

1
Rondje 25 22 april 2023 om 16:27

Het maakt toch helemaal niets uit voor Pogacar wie er wel of niet meedoet? Hij heeft één concurrent, en dat is Evenepoel. De rest rijden ze allemaal aan gort. Geen ploegmaat van beide kampen die daar wat aan kan veranderen. Ook niet van de andere ploegen. Ze bepalen eerst samen tot hoe ver een vlucht de ruimte krijgt en vervolgens gaan ze samen uitmaken wie de sterkste is. Voor Ulissi is er best wel iemand in de ploeg die hem kan vervangen. Maar veel verschil zal dat niet maken

0
Sjaak P 22 april 2023 om 17:02

Woensdag verzuchtte Pogacar nog dat het peloton de achtervolging aan UAE overliet. Morgen heeft vooral SQS wat te winnen, die zullen moeten werken, dus kan UAE zich focussen op Pogacar voorin houden. Met maar één opponent om op te letten heb je evenveel aan stevige banden als aan goede ploegmaats.

1
Dikke Vrouw 22 april 2023 om 15:01

Micheal zat op vinketouw :D

-1

Net binnen

Populair

Materiaalzone