Tegenvaller voor Pogacar: zieke Ulissi haakt af voor Luik-Bastenaken-Luik
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 22 april 2023 om 14:32

Tegenvaller voor Pogacar: zieke Ulissi haakt af voor Luik-Bastenaken-Luik

Tadej Pogačar kan zondag in Luik-Bastenaken-Luik niet rekenen op de steun van Diego Ulissi. De Italiaan is ziek en moet passen voor de monumentale klassieker. De Nieuw-Zeelander Michael Vink is zijn vervanger.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ulissi was een van de belangrijkste pionnen in de selectie van UAE Emirates voor Luik-Bastenaken-Luik, maar kan zondag dus niet deelnemen aan de Ardennenklassieker. De 33-jarige Italiaan speelde afgelopen woensdag in de Waalse Pijl als helper nog een belangrijke rol voor Pogačar.

De Sloveense topfavoriet zal het zondag met de volgende zes namen moeten doen in La Doyenne: de in extremis opgeroepen Vink, Sjoerd Bax, Marc Hirschi, George Bennett, Felix Großschartner en Vegard Stake Laengen.

Pogačar kan de kers op een al bijzonder fraaie taart zetten. De 24-jarige coureur won dit seizoen al twaalf wedstrijden en was de beste in koersen als Parijs-Nice, de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. De Sloveen gaat op jacht naar zijn tweede zege in LBL, nadat hij in 2021 al eens als eerste over de streep kwam.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
22 april 2023 15:32
Vink leuk.
22 april 2023 16:27
Het maakt toch helemaal niets uit voor Pogacar wie er wel of niet meedoet? Hij heeft één concurrent, en dat is Evenepoel. De rest rijden ze allemaal aan gort. Geen ploegmaat van beide kampen die daar wat aan kan veranderen. Ook niet van de andere ploegen. Ze bepalen eerst samen tot hoe ver een vlucht de ruimte krijgt en vervolgens gaan ze samen uitmaken wie de sterkste is. Voor Ulissi is er best wel iemand in de ploeg die hem kan vervangen. Maar veel verschil zal dat niet maken
    22 april 2023 17:02
    Woensdag verzuchtte Pogacar nog dat het peloton de achtervolging aan UAE overliet. Morgen heeft vooral SQS wat te winnen, die zullen moeten werken, dus kan UAE zich focussen op Pogacar voorin houden. Met maar één opponent om op te letten heb je evenveel aan stevige banden als aan goede ploegmaats.
22 april 2023 15:01
Micheal zat op vinketouw :D

Reacties zijn gesloten.